Nieuws / Artikelen met het woord

metalen

821 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Zilver is sterker dan goud en dicht bij een uitbraak op lange termijn

Net als de goudprijs noteert ook de zilverprijs al jaren ver onder de piek van 2011. Het bodemproces bij beide edelMETALEN duurt bijzonder lang. Maar hoe langer de bodemvorming, hoe krachtiger de uitbraak. Wanneer de opwaartse druk stijgt, kan het dak er bijna letterlijk af wanneer de uitbraak een feit is. En bij zilver is het bijna zover.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Beleggers en analisten waren zelden zo enthousiast over goud

De goud- en zilverprijs wisten de afgelopen maanden goede zaken te doen. Opnieuw kwamen beide edelMETALEN enorm goed uit de startblokken. Hetzelfde scenario speelde zich ook het afgelopen jaar af, maar destijds kwamen de edelMETALEN in de tweede helft van het jaar weer in een dalende trend terecht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Goud en zilver bereiken punt van correctie of explosie

De goudprijs en de zilverprijs hebben er een bijzonder sterke week opzitten tot nu toe. Geholpen door verschillende geopolitieke brandhaarden dienen beide edelMETALEN opnieuw als een vluchthaven. Daarbij komt dat Donald Trump nog wat extra olie op het vuur gooide door de dollar onderuit te praten. Dit zorgde ervoor dat goud en zilver een kritiek punt hebben bereikt.

Het lijkt erop of eronder te worden voor beide edelMETALEN. Zowel goud als zilver bereiken forse langetermijnweerstanden. Indien deze doorbroken worden, ligt de weg open naar fors hogere koersen. Indien deze weerstanden standhouden, kan er op korte termijn wat stoom worden afgeblazen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Stijgende globale spanningen helpen goudprijs richting $1.300

In alle stilte is de goudprijs een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De goudprijs staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de goudprijs steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en goud 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan goud, is dat vaak een positief signaal voor beide edelMETALEN. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Goud en zilver komen OPNIEUW goed uit de startblokken

Voor de edelMETALEN was het eerste kwartaal van het jaar opnieuw een schot in de roos. Terwijl de goudprijs met bijna 10% in waarde wist te stijgen, wist de zilverprijs de kroon te spannen met een prijsstijging van bijna 15%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$