Nieuws / Artikelen met het woord

metalen

832 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Gevraagd aan Rik Roorda

Rik, je bent al ruim 10 jaar actief in het edelmetaalwereldje. Vanwaar kwam toentertijd opeens die belangstelling voor de edele METALEN? Wat was de trigger?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Tekort aan palladium drijft lease rate naar record!

Sommige beleggers in edelMETALEN nemen genoegen met derivaten die dikwijls maar weinig met het onderliggend metaal te maken hebben. De palladiummarkt toonde vorige week aan dat dit geen slim idee is. Enkel fysiek edelmetaal kan beschermen tegen financiële calamiteiten.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Staat de palladiummarkt op knappen?

Als enige edelmetaal is palladium in 2017 bezig met een significante opmars. Sterker nog, sinds januari 2016 is het metaal 59% gestegen, een grote outperformance. Tegelijkertijd zijn de palladium ETF houders, het zogenaamde ‘smart money’, en masse uitgestapt (-40% over dezelfde periode). Normaliter is er een positieve correlatie tussen koers en bezit van ETF’s. Ook zien we normaal gesproken een verband tussen de koersen van alle edelMETALEN, stijgt de ene, dan doen ze dat doorgaans allemaal. Dit geldt voor palladium de laatste tijd overduidelijk niet. Wat is er aan de hand?

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Amerikaanse overheid wil meer controle op goud, geld en bitcoin?

Het Amerikaanse Senaat behandelt een nieuw wetsvoorstel dat de overheid nog meer ruimte geeft om haar eigen bevolking af te luisteren en vermogen in beslag te nemen. Wordt het wetsvoorstel aangenomen, dan moeten Amerikanen die met meer dan $10.000 aan ‘monetaire instrumenten’ op reis gaan dat aangeven bij de overheid. Dan hebben we het dus niet alleen over contant geld, maar ook over bitcoins en edelMETALEN.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

'Vraag naar goudkluizen neemt sterk toe'

De vraag naar opslag van edelMETALEN neemt de laatste tijd weer toe, zo schrijft Bloomberg. Door ingrijpen van centrale banken lijkt de economie weer op te leven, maar veel vermogende mensen zijn er nog niet zo zeker van dat economisch gezien echt beter gaat. Goud in opslag wordt steeds vaker gezien als veilig alternatief voor spaargeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$