Nieuws / Artikelen met het woord

metalen

834 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

"Stekker uit 278 jaar oud Amsterdams goudbedrijf"

Voor het Amsterdamse goudbedrijf Schöne EdelMETALEN dreigt na bijna driehonderd jaar het doek te vallen. Eigenaar Umicore zou de stekker eruit gaan trekken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

ABN Amro verhoogt koersdoel goud naar $1.300

Analist Georgette Boele van de ABN Amro heeft haar koersdoel voor goud naar boven bijgesteld, omdat de fundamentals voor het edelmetaal weer wat positiever zijn geworden. De goudprijs brak deze week voor het eerst sinds november vorig jaar door het weerstandsniveau van $1.300 per troy ounce, wat door veel analisten gezien wordt als een zeer positief signaal voor de edelMETALEN.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Gevraagd aan Rik Roorda

Rik, je bent al ruim 10 jaar actief in het edelmetaalwereldje. Vanwaar kwam toentertijd opeens die belangstelling voor de edele METALEN? Wat was de trigger?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Tekort aan palladium drijft lease rate naar record!

Sommige beleggers in edelMETALEN nemen genoegen met derivaten die dikwijls maar weinig met het onderliggend metaal te maken hebben. De palladiummarkt toonde vorige week aan dat dit geen slim idee is. Enkel fysiek edelmetaal kan beschermen tegen financiële calamiteiten.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Staat de palladiummarkt op knappen?

Als enige edelmetaal is palladium in 2017 bezig met een significante opmars. Sterker nog, sinds januari 2016 is het metaal 59% gestegen, een grote outperformance. Tegelijkertijd zijn de palladium ETF houders, het zogenaamde ‘smart money’, en masse uitgestapt (-40% over dezelfde periode). Normaliter is er een positieve correlatie tussen koers en bezit van ETF’s. Ook zien we normaal gesproken een verband tussen de koersen van alle edelMETALEN, stijgt de ene, dan doen ze dat doorgaans allemaal. Dit geldt voor palladium de laatste tijd overduidelijk niet. Wat is er aan de hand?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$