EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord metalen.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord METALEN

Geplaatst op: donderdag 22 november 2018

Goudprijs is bezig met de vorming van een lange termijn bodem

Er zijn maar weinig beleggers te vinden die nauwlettend de goudprijs in de gaten houden. De edelMETALEN zijn bij veel beleggers uit de gratie geraakt en de hedendaagse belegger is eerder geïnteresseerd in cryptomunten. Toch lijkt het verstandig te zijn om juist nu de goudprijs goed in de gaten te houden.

De goudprijs wist in oktober een bescheiden winst te boeken. Deze winst was zelfs teleurstellend te noemen als we kijken naar de rampzalige prestaties van de aandelenmarkten. En gewoonlijk weet goud juist te profiteren van paniek op de beursvloer. Juist daarom wordt vaak van goud gezegd dat het een ‘veilige haven’ betreft. Toch was daar de afgelopen maand weinig van terug te zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 november 2018

Goud is ‘ready for take off’

De goudprijs laat nog niet echt van zich spreken, maar daar kan binnenkort verandering in komen. De recente daling bewees dat $1.200 een stevige bodem vormt voor het gele edelmetaal. Nu de markten hun risico’s verlagen, kan goud weer gaan blinken. Goud staat op het punt de nieuw veilige haven te worden.

Volgens de Canadese Scotiabank zijn het risk-off sentiment en de oplopende inflatie de steunpilaren voor een hogere goudprijs. Economische data wijzen op een zwakkere economische groei in de VS en de basisMETALEN blijven onder druk staan door de handelsoorlog met China.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 november 2018

Dubbele bodem bij de zilverprijs?

De zilverprijs kende een volatiele week. Zo daalde het edelmetaal tijdens de eerste twee handelsdagen van de week naar een dieptepunt die we voor het laatst aan het begin van 2016 hebben gezien. Toch vond er tijdens de laatste handelsdagen van de week een imposante herstelbeweging plaats en daardoor sloot de zilverprijs uiteindelijk bijna 2% in het groen (weekbasis). Is dit een voorbode voor een verdere stijging?

De zilverprijs kent een bijzonder moeizaam jaar. Net als de goudprijs heeft de zilverprijs te leiden onder de dure dollar. Tevens lijken nog maar weinig beleggers behoefte te hebben aan een ‘veilige haven’. De correctie op de financiële markten heeft immers niet geleid tot een vlucht naar de edelMETALEN. En veel analisten zijn daarom ook van mening dat de edelMETALEN hun glans als veilige haven hebben verloren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 november 2018

Waarom Warren Buffett vandaag opnieuw zilver zou kopen (als hij kon)

Warren Buffett, het Orakel van Omaha, staat bekend om zijn sterke voorkeur voor ondergewaardeerde activa. En hij staat er ook om bekend geen fan te zijn van edelMETALEN als goud en zilver. Toch was dat ooit anders. En als hij kon, zou het best wel eens kunnen dat Buffett opnieuw zilver zou kopen.

U leest het goed in de laatste zin … opnieuw. Zo’n 20 jaar geleden kocht Berskhire Hathaway 3.000 ton zilver. In zijn brief aan de aandeelhouder van 1997 zei Buffett het volgende:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 november 2018

Dit edelmetaal (niet goud of zilver) was nog nooit zo goedkoop als vandaag

Wanneer we het hebben over edelMETALEN, denkt men steeds aan goud en zilver. Maar er zijn nog meer edelMETALEN. Een daarvan was nog nooit zo goedkoop als vandaag. Er zijn nog maar weinig activa die vandaag goedkoop zijn vanuit historisch perspectief. En dat maakt platina juist vandaag zo interessant.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs