Nieuws / Artikelen met het woord

obligaties

2341 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 11 december 2017

Risicoweging staatsOBLIGATIES opnieuw ter discussie

StaatsOBLIGATIES hebben een bijzondere status in ons financiële systeem, omdat deze niet worden meegenomen in de risicoweging van de bankbalansen. Dat betekent dat banken geen kapitaal opzij hoeven te zetten voor staatsOBLIGATIES die door de drie grote kredietbeoordelaars als veilig worden bestempeld.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 11 december 2017

De explosie van de dollar

OBLIGATIES met een langere looptijd vertonen normaal gezien een hogere rente dan die met een kortere looptijd. Dat is logisch, omdat die met een langere looptijd in meer blootgesteld zijn aan het allerbelangrijkste risico voor OBLIGATIES: de mogelijkheid dat de rente met een ruk de lucht in schiet. Een obligatie, gekocht aan 2% wordt bij een marktrente van 3% een stuk minder waard. Dat wordt dus gecompenseerd door een iets hogere rente.

Langere looptijden hebben dus normaal hogere rentevoeten, en kortere, die hebben lagere. Neem je ze allemaal samen in één grafiek, dan bekom je een zogenaamde “yield curve”, waarbij, hoe groter de looptijd zich van de oorsprong van de grafiek bevindt, de curve meer en meer oploopt. Die rendementscurve – laten we Nederlands gebruiken – is voor obligatiehandelaars dé tool bij uitstek om hun risico in te schatten.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 3 december 2017

Rusland leent in Chinese yuan vanwege sancties

Het Russische Ministerie van Financiën overweegt voor het eerst OBLIGATIES in Chinese yuan uit te schrijven, zo meldt Bloomberg. Het zou gaan om een bedrag van 6 miljard yuan, wat omgerekend iets meer dan $900 miljoen is. De belangrijkste reden waarom Rusland OBLIGATIES in yuan uitgeeft is de verslechterde relatie met de Verenigde Staten, waardoor de afhankelijkheid van dollars een potentieel risico is geworden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 11 november 2017

China waarschuwt voor extreem optimisme financiële markten

De Chinese centrale bank waarschuwt dat het grote optimisme onder beleggers plotseling kan omslaan in een nieuwe crisis, waarbij de waarde van financiële activa als aandelen en OBLIGATIES sterk zal dalen. Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de centrale bank, waarschuwt dat de private schulden bedrijven zeer groot zijn en dat ook de schulden van huishoudens momenteel te snel stijgen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

ECB verdiende 7,8 miljard euro aan Griekse OBLIGATIES

De ECB heeft de afgelopen vijf jaar €7,8 miljard verdiend aan Griekse staatsOBLIGATIES, zo verklaarde de centrale bank in reactie op een vraag van een Griekse parlementslid in het Europees Parlement. Deze winst wordt, samen met de winst op alle andere OBLIGATIES die de centrale bank op haar balans heeft staan, naar rato uitgedeeld aan de 19 nationale centrale banken van de Eurozone.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$