Nieuws / Artikelen met het woord

obligaties

2308 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

Grafieken: Centrale bank gedreven economie

Centrale banken spelen sinds het uitbreken van de kredietcrisis een steeds grotere rol in onze economie. Onder het mom van prijsstabiliteit kopen ze nu ook op grote schaal staatsOBLIGATIES, bedrijfsOBLIGATIES en zelfs aandelen op, waarmee ze de koersen van allerlei financiële activa beïnvloeden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsOBLIGATIES. Het is geen geheim dat de staatsOBLIGATIES van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de Federal Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsOBLIGATIES richting Europa en Japan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Amerikaanse staatsOBLIGATIES krijgen weer concurrentie uit Europa

Amerikaanse staatsOBLIGATIES waren de laatste twee jaar de veilige haven bij uitstek. Niet alleen vanwege een vlucht richting de dollar, maar ook omdat de zogeheten ‘Treasuries’ een hoger rendement opleverden dan Europese en Japanse staatsOBLIGATIES. Dat laatste zou wel eens kunnen veranderen, omdat de rente daar sinds een paar maanden weer aan het stijgen is.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Column: Wat gebeurt er als de FED insolvabel is?

Begin 2015 was het balanstotaal van de Federal Reserve opgelopen tot $4,5 biljoen. De Federal Reserve had op dat moment een positie in Amerikaanse staatsOBLIGATIES groter dan dat van China, Japan en Saudi-Arabië samen! Het eigen vermogen van de centrale bank bedraagt momenteel $40 miljard, dit is dus 0,9% van het balanstotaal. Dit betekent dus dat wanneer de bezittingen van de centrale bank 0,9% minder waard worden, ze in theorie insolvabel is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 april 2017

ECB bouwt opkoopprogramma in 2018 af

De Europese Centrale Bank zal naar verwachting in 2018 zijn opkoopprogramma van staatsOBLIGATIES afbouwen en kort daarna, in de tweede helft van volgend jaar, zijn depositorente verhogen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport.

Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachting voor de eurozone van 1,4 procent tot 1,8 procent in 2017, gevolgd door een vrijwel stabiele groei van 1,7 procent in 2018.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$