Nieuws / Artikelen met het woord

obligaties

2320 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

ECB helpt Eurolanden €1 BILJOEN te besparen!

De Europese Centrale Bank houdt al jaren de rente op een uitzonderlijk laag niveau. Die politiek leidt tot enorme besparingen als overheden hun schulden (her)financieren.

Hoe lager de rente die de ECB toepast, hoe sneller beleggers in overheidsOBLIGATIES tevreden zijn met een (fractie van een) procentje meer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Griekenland mag weer OBLIGATIES uitgeven: wie laat zich deze keer vangen?

Na drie jaar straftijd op de bank mag Griekenland (eindelijk) opnieuw staatsOBLIGATIES uitgeven. Het zijn echter geen staatsOBLIGATIES in de strikte zin van het woord: de inkomsten die de Grieken genereren uit de verkoop ervan – tot dusver zo’n 3 miljard euro – zullen integraal worden aangewend om de rentelasten op de leningen aan de ECB en de lidstaten terug te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

“Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar staatsOBLIGATIES uitbrengen”

Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar staatsOBLIGATIES uitbrengen. Dat zeggen bankiers die weet hebben van de plannen tegen de Financial Times. De voorbije weken hadden de Grieken al geld opgehaald mits de uitgifte van kortlopende OBLIGATIES op 13 en 26 weken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

Wat levert goud in de portefeuille op?

Een van de redenen waarom beleggers goud aan hun beleggingsportefeuille toevoegen is dat het edelmetaal bijdraagt aan een lager risico. Historisch gezien heeft het edelmetaal namelijk een lage correlatie met aandelen en OBLIGATIES, wat betekent dat het edelmetaal doorgaans goed presteert op het moment dat andere beleggingen in waarde dalen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 10 juli 2017

Video: Lex Hoogduin over de zonden van de ECB

Volgens monetair econoom Lex Hoogduin heeft het monetaire beleid van de ECB op verschillende manieren gefaald. Het opkopen van staatsOBLIGATIES door de centrale bank was een verkapte vorm van een bail-out voor overheden, terwijl dat in strijd is met de afspraken die bij de oprichting van de ECB gemaakt zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$