Nieuws / Artikelen met het woord

obligaties

2338 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 11 november 2017

China waarschuwt voor ‘extreem optimisme’ financiële markten

De Chinese centrale bank waarschuwt dat het grote optimisme onder beleggers plotseling kan omslaan in een nieuwe crisis, waarbij de waarde van financiële activa als aandelen en OBLIGATIES sterk zal dalen. Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de centrale bank, waarschuwt dat de private schulden bedrijven zeer groot zijn en dat ook de schulden van huishoudens momenteel te snel stijgen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 11 oktober 2017

ECB verdiende 7,8 miljard euro aan Griekse OBLIGATIES

De ECB heeft de afgelopen vijf jaar €7,8 miljard verdiend aan Griekse staatsOBLIGATIES, zo verklaarde de centrale bank in reactie op een vraag van een Griekse parlementslid in het Europees Parlement. Deze winst wordt, samen met de winst op alle andere OBLIGATIES die de centrale bank op haar balans heeft staan, naar rato uitgedeeld aan de 19 nationale centrale banken van de Eurozone.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 september 2017

Goud als diversificatie voor beleggingsfondsen

Grote beleggingsfondsen die moeite hebben om een goed rendement te halen zouden vaker naar goud moeten kijken als alternatief voor staatsOBLIGATIES, zo schrijft de World Gold Council in een nieuw rapport. Het edelmetaal biedt niet alleen diversificatie binnen een goed gespreide beleggingsportefeuille, maar ook een zeer interessant rendement.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 26 september 2017

Herkansing voor goud(beleggers)

Goud stond deze week flink onder druk, als gevolg van het besluit van de Fed, om haar balans af te bouwen. Op hetzelfde ogenblik waren aandelen- en obligatiemarkten erg in trek.

Erg aparte bewegingen, als u het ons vraagt…

Immers, was het niet zo dat aandelen in een regelrechte stierenmarkt werden gekatapulteerd, als gevolg van het soepele monetaire beleid?!

En was het niet zo, dat OBLIGATIES in een stroomversnelling omhoog schoten, toen de Fed haar stimuleringen op gang trok?!

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Land van de eurozone dat niet eens 100 jaar bestaat geeft OBLIGATIES uit op… 100 jaar

Oostenrijk, een land dat niet eens 100 jaar bestaat, heeft dinsdag geschiedenis geschreven door als eerste land van de eurozone staatsOBLIGATIES uit te geven met een looptijd van… 100 jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$