EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bubbel.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord BUBBEL

Geplaatst op: maandag 24 juni 2019

Is de obligatieBUBBEL de laatste BUBBEL?

De rente op staatsobligaties zakte deze week naar een nieuw dieptepunt. Veel Europese landen kunnen daardoor bijna gratis of zelfs tegen een negatieve rente lenen. Waarom zijn beleggers bereid om tegen negatieve rente hun geld uit te lenen? Het is voor velen een raadsel, maar politicoloog Sander Boon legt uit dat het een logisch gevolg is van de manier waarop ons financiële systeem werkt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

Overal vormen zich BUBBELs, niemand die ze zo durft te noemen

“Niemand die het woord durft te uiten. Uit angst de euforie die op de beurzen – zeg maar in de wereld – heerst, te temperen. Maar de politiek van gratis geld, nu al jarenlang door de centrale banken volgehouden, resulteert in een verbazingwekkend aantal BUBBELs. Maar niemand durft het zo te stellen. Nog moeilijker is te voorspellen wanneer die BUBBELs uiteen zullen spatten.”

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: zaterdag 11 mei 2019

‘Deze markt is een tikkende tijdbom’

‘Huizen prijzen zullen in de Verenigde Staten nooit dalen’. Dat was wat iedereen geloofde halverwege de ’00. De rest is geschiedenis. Volgens gerenommeerd financieel expert John Mauldin zien we nu gelijke patronen. Nu niet in de huizenmarkt, maar in de markt voor bedrijfsobligaties.

Mauldin legt uit dat de BUBBEL in de huizenmarkt werd gevormd door zwakke kredietstandaarden en leningen met een lage rente. Hierdoor ontstond een hoge schuld van lage kwaliteit. Lage kwaliteit betekent dat de kans groot is dat de schuld niet wordt terug betaald.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 april 2019

De rek is eruit, maar wanneer volgt doemscenario?

Het is een economische wetmatigheid dat in tijden van een groeiende schuldenBUBBEL de economische groei automatisch afremt door de oplopende rente- en aflossingsverplichtingen. Hoe hoger de schuldenberg, hoe lager de groei. Centrale banken weten dat en hebben de rente naar bijna nul gemanipuleerd. Gevolg is dat consumenten, bedrijven en overheden juist meer zijn gaan lenen want geld werd goedkoop. Een neerwaartse rentespiraal tegenover een rijzende schuldenberg, maar niemand die zich zorgen maakt. Men vertrouwt volledig op het beleid van overheden en centrale banken. De economie draait toch goed, werkloosheid laag en bijna iedereen gelukkig. Nou ja, op een paar doemdenkende analisten na misschien. Net als de party zijn hoogtepunt bereikt door de alcohol en de snuif gaat altijd weer het licht aan voordat de feestvierder weer nuchter is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

Podcast: Sander Boon over de falende verzorgingsstaat

Met het loslaten van de goudstandaard hebben staatsobligaties de rol van goud overgenomen als fundament van ons financiële systeem. Daarmee werd het mogelijk om schulden te gebruiken als onderpand voor nieuwe schulden. De kredietBUBBEL die daarmee werd opgeblazen stelde overheden in staat om de verzorgingsstaat verder uit te breiden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs