Nieuws / Artikelen met het woord

IMF

1776 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

IMF verwacht toekomst zonder contant geld?

Het IMF publiceerde onlangs een paper over de impact van het afschaffen van contant geld. In het 26 pagina’s tellende document worden de voordelen en de nadelen van een zogeheten cashloze samenleving op een rij gezet. Momenteel wordt meer dan de helft van alle betalingen in de wereld nog met contant geld gedaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat elektronisch betalen de standaard wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

IMF telt nog veel zwakke banken in Europa

Europa telt nog altijd te veel zwakke banken, die te weinig winst maken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepubliceerd rapport over de internationale financiële sector.

Daarin onderstreept het fonds dat er afgelopen jaren veel vooruitgang is geboekt in de Europese bankensector.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

IMF: ‘Hoe meer de rijken bezitten, hoe kleiner de economische groei’

De sociale ongelijkheid vormt een belangrijke rem op de economische groei en verhoogt het risico op financiële crisissen. Dat is de boodschap van een rapport van economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Om het probleem op te lossen moet volgens auteurs vooral de nadruk worden gelegd op de belasting op vermogens en vastgoed.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

IMF-topvrouw Lagarde pleit voor internationale handel

Als in de geavanceerde economieën, zoals de VS, de EU en Japan, private investeringen in onderzoek en ontwikkeling met 40 procent zouden toenemen, dan zouden die economieën op de lange termijn jaarlijks gemiddeld met 5 procent groeien.

Dat stelt topvrouw Christine Lagarde van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) woensdag in Brussel tijdens een lezing.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

IMF sluit zich aan bij DNB en AFM

Nadat de toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) vorige week aandrongen op hervormingen op de woningmarkt sluit het IMF zich nu bij hen aan. Volgens het IMF moet de maximale ‘loan-to-value-ratio’ in Nederland terug naar 90% van de waarde van een woning. Verder moet de hypotheekrenteaftrek met minstens 1 procentpunt per jaar omlaag. Door de hypotheekrenteaftrek zijn huizenprijzen veel te hoog opgelopen, waardoor er steeds meer geleend wordt om die prijzen te kunnen betalen.     



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$