Nieuws / Artikelen met het woord

olie

3445 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 21 februari 2018

Venezuela haalt $735 miljoen op met nieuwe cryptomunt

De regering van Venezuela heeft $735 miljoen opgehaald met de uitgifte van een nieuwe virtuele munt die gedekt wordt door de OLIEvoorraden van Venezuela. In totaal wil de regering 100 miljoen van deze nieuwe virtuele munten met de naam ‘petro’ in omloop brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 februari 2018

Volgen andere landen het voorbeeld van Venezuela en zijn eigen cryptomunt?

Deze week komt ‘ie, de Venezolaanse cryptomunt. De petro, die wordt ‘gebacked’ door een voorraad OLIEvaten, zal te koop zijn via voorverkoop. Er gaan geruchten rond dat andere landen met hetzelfde idee zitten. Gaan we binnenkort nationale cryptomunten krijgen op de markt? Mati Greenspan vermoedt van wel, er zijn alvast enkele landen die geïnteresseerd zijn.

De petro zal dinsdag te koop zijn aan de hand van een ‘pre-sale’. President Nicolas Maduro hoopt zo de Westerse sancties te omzeilen door financiële transacties te kunnen doen via zijn eigen digitale munt. Zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie hebben Venezuela economische sancties opgelegd vanwege het verzet tegen de autocratische regering.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 14 februari 2018

China lanceert op 26 maart OLIEcontracten in yuan

China biedt vanaf 26 maart de mogelijkheid om OLIE in yuan te verhandelen, zo maakte de Chinese toezichthouder op de financiële markten afgelopen week bekend. Vanaf dat moment is het mogelijk om OLIEcontracten af te sluiten die in de Chinese yuan worden afgerekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 februari 2018

Grafiek: “De Bitcoin heeft wel ergere dalingen meegemaakt”

De cryptomarkt was de absolute winnaar van het jaar 2017. Tegen bijna alle verwachtingen in wisten de digitale munten record na record te bereiken. Op de valreep van 2017 wist de Bitcoin zelfs de grens van 20.000 dollar te bereiken. Toch is het sindsdien bergafwaarts gegaan met de grootste digitale munt van de wereld.

De Bitcoin wist tijdens de afgelopen weken zelfs onder de grens van 6.000 dollar te komen. Op dit moment noteren we alweer flink hoger, maar dat was toch wel even schrikken voor de ‘cryptOLIEfhebbers’. Toch lijkt het merendeel van de cryptobeleggers niet bepaald onder de indruk te zijn van de recente daling. De beleggers die immers al wat langer meelopen in de cryptosector, hebben al voor hetere vuren gestaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 februari 2018

'VS wordt dit jaar grootste OLIEproducent ter wereld'

De Verenigde Staten zijn hard op weg om de grootste OLIEproducent ter wereld te worden. 

Volgens een nieuw rapport van het Internationale Energieagentschap (IEA) zijn de Amerikanen hun winning van schalie-OLIE momenteel zo stevig aan het opvoeren dat de OLIEproductie in de VS ergens in de loop van dit jaar die van Saudi-Arabië en Rusland voorbij kan streven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$