EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord olie.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord OLIE

Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2020

Econoom Peter De Keyzer waarschuwt voor jarenlange gevolgen van economische schok:

"Vergelijk het met een nucleaire explosie”

"Vergelijk het met een nucleaire explosie”

De coronacrisis zorgt voor de grootste economische schok sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Dat heeft econoom Peter De Keyzer donderdag gezegd tijdens een hoorzitting van de Commissie Economie van het Vlaams parlement. “Vergelijk het met een nucleaire explosie. De flits hebben we nu gezien, wat volgt is de schokgolf, met de impact op de bedrijven. En daarna komt de straling, die nog jarenlang gevolgen zal hebben voor de begroting en op geopolitiek vlak.” De Keyzer waarschuwt de overheid om bij de aanpak van de crisis “niet dezelfde fouten te maken als bij de OLIEcrisis van de jaren 70".

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Bitcoin aan $35000 in plaats van$9000? Dat heet dan hyperinflatie

We hebben het over Iran. Het land dat reeds jaren onder zeer strenge sancties zit vanwege de zelfverklaarde politieagent van de wereld. De plaatselijke economie is helemaal uit balans geraakt. Zelfs in Coronatijden blijven de VS Amerikaans doof voor de vraag om enige menselijkheid. Medicijnen, voedsel; er is hoge nood aan in Iran. Ook al omdat de OLIEprijs een historisch grote duik maakte, als belangrijkste inkomstenbron voor het land. Plus alle bijkomend leed en kosten vanwege het Coronavirus. Het is véél om dragen, als land.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 mei 2020

Opinie | Zonder OLIE gaat het echt niet in de wereld

De extreem lage OLIEprijs van dit moment heeft hele grote consequenties op allerlei andere terreinen, zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 mei 2020

“Trump dwong Saudi's tot lagere OLIEproductie met chantage”

De Amerikaanse president Donald Trump dwong Saudi-Arabië met chantage tot een lagere OLIEproductie. Dat stellen ingewijden aan persbureau Reuters. Trump zou in een gesprek met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman gedreigd hebben dat Amerikaanse troepen het land zouden verlaten. Om dat te voorkomen, kreeg Saudi-Arabië de opdracht om OLIEkartel OPEC te overtuigen minder OLIE op te pompen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 29 april 2020

De pijn van het zijn: Café Weltschmerz/Crisis met ‘Weimar’ potentie?

De Duitse term ‘weltschmertz’ kunnen we volgens encylo.nl vertalen als: ‘Weltschmerz, letterlijk wereldpijn, is een uit de Duitse taal afkomstig woord dat voor het eerst als zodanig werd gebruikt door de Duitse schrijver Jean Paul Richter. Het verwoordt het gevoel van diepe droefheid en als pijnlijk ervaren melanchOLIE ten gevolge van verdriet, ontstaan door de onvolmaaktheid van de wereld.’ Wij benoemen het eenvoudig als wereldpijn oftewel de pijn van het zijn. Café Weltschmertz (CW) met het bijbehorende YouTube kanaal (50K abonnees) omschrijft zich als een denktank op zoek naar oplossingen.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs