Nieuws / Artikelen met het woord

staatsobligaties

1105 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Griekenland mag weer obligaties uitgeven: wie laat zich deze keer vangen?

Na drie jaar straftijd op de bank mag Griekenland (eindelijk) opnieuw STAATSOBLIGATIES uitgeven. Het zijn echter geen STAATSOBLIGATIES in de strikte zin van het woord: de inkomsten die de Grieken genereren uit de verkoop ervan – tot dusver zo’n 3 miljard euro – zullen integraal worden aangewend om de rentelasten op de leningen aan de ECB en de lidstaten terug te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 juli 2017

“Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar STAATSOBLIGATIES uitbrengen”

Griekenland gaat voor het eerst in drie jaar STAATSOBLIGATIES uitbrengen. Dat zeggen bankiers die weet hebben van de plannen tegen de Financial Times. De voorbije weken hadden de Grieken al geld opgehaald mits de uitgifte van kortlopende obligaties op 13 en 26 weken.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 10 juli 2017

Video: Lex Hoogduin over de zonden van de ECB

Volgens monetair econoom Lex Hoogduin heeft het monetaire beleid van de ECB op verschillende manieren gefaald. Het opkopen van STAATSOBLIGATIES door de centrale bank was een verkapte vorm van een bail-out voor overheden, terwijl dat in strijd is met de afspraken die bij de oprichting van de ECB gemaakt zijn.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

ECB kan niet genoeg Duitse STAATSOBLIGATIES kopen

De ECB loopt de laatste maanden tegen de grenzen van haar eigen stimuleringsprogramma aan, want uit de meest recente data van de centrale bank blijkt dat er de laatste maanden al minder Duitse, Nederlandse en Finse STAATSOBLIGATIES worden opgekocht.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

ECB houdt rente onveranderd

De ECB heeft besloten de rente op nul procent te houden, ondanks toenemende kritiek op de extreem lage rente en het opkoopprogramma van €60 miljard per maand. Mario Draghi zal vanmiddag om half drie een toelichting geven op het rentebesluit en het monetaire beleid van de ECB. De ECB bezit op dit moment bijna €1,9 biljoen aan STAATSOBLIGATIES en bedrijfsobligaties, schuldpapier dat de centrale bank gekocht heeft om de lange rente verder omlaag te krijgen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$