EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
71
kliks
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: vrijdag 18 november 2016

Record aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES verkocht

Centrale banken en beleggingsfondsen buiten de Verenigde Staten hebben in september een recordhoeveelheid aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES van de hand gedaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het Amerikaanse ministerie van Financiën woensdag naar buiten heeft gebracht. In totaal verkochten beleggers en centrale banken buiten de Verenigde Staten voor $76,6 miljard aan zogeheten Treasuries, de grootste verkoopgolf sinds het begin van deze metingen in januari 1978.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 18 november 2016

Euro zakt naar $1,06

De euro zakte vrijdag naar $1,06 tegenover de Amerikaanse dollar, het laagste niveau sinds december vorig jaar. Sinds de Amerikaanse verkiezingen is de dollar sterk gestegen ten opzichte van vrijwel alle belangrijke valuta en is de euro bezig aan de langste verliesreeks sinds de invoering van de munt in 1999. De dollar wordt aantrekkelijker door de stijgende rente op Amerikaanse STAATSOBLIGATIES en door de verwachting van een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 17 november 2016

Bank of Japan gaat onbeperkt obligaties kopen

De Bank of Japan maakte vandaag bekend dat ze onbeperkt STAATSOBLIGATIES zal opkopen, indien dat nodig is om de rente laag te houden. Deze maatregelen volgt op een plotselinge stijging van de rente op STAATSOBLIGATIES van over de hele wereld en is bedoeld om beleggers te kalmeren. De belofte dat de centrale bank onbeperkt staatsleningen zal opkopen zorgde voor een daling van de rente op Japanse STAATSOBLIGATIES met looptijden van twee en vijf jaar.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: woensdag 16 november 2016

Obligaties renderen weer beter dan aandelen

Het rendement op Amerikaanse STAATSOBLIGATIES is voor het eerst in een jaar tijd weer hoger dan het dividendrendement van aandelen. Een Treasury met een looptijd van 10 jaar levert op dit moment een effectief rendement op van meer dan 2,2%, terwijl het gemiddelde dividend van alle bedrijven in de S&P 500 al enige tijd rond de 2% schommelt.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

Rente Japanse 10-jaars obligaties weer boven nul

De rente op Japanse STAATSOBLIGATIES met een looptijd van 10 jaar is dinsdag voor het eerst sinds september weer boven nul gekomen. Wereldwijd begint de rente op obligaties weer te stijgen, omdat beleggers rekening houden met een oplopende rente in de Verenigde Staten en een oplopende inflatie in grote delen van de wereld. Zo is de Amerikaanse 10-jaars rente sinds de verkiezing van Trump van 1,87% naar 2,3% gestegen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs