EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2019

Zo’n 70% van uitstaande Europese STAATSOBLIGATIES heeft inmiddels een negatieve rente

Met natuurlijk Nederland en Duitsland als koplopers. Het is zelfs zo dat ook Griekenland (ja Griekenland, waar ze in 2015 nog te maken hadden met 17% rente op de tienjarige Griekese staatsobligatie en in 2011 zelfs nog meer dan 35%!) nu ook voor het eerst tegen negatieve rentes leent. We leven nog altijd een een wonderlijke economische wereld.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2019

Federal Reserve start nieuwe ronde van QE

De Federal Reserve gaat opnieuw STAATSOBLIGATIES opkopen. Dat zei voorzitter Jerome Powell deze week in een toespraak voor de National Association for Business Economics. Dit betekent dat de Federal Reserve haar balans verder zal uitbreiden, ook al mogen we het geen quantitative easing noemen. In zijn toespraak legde hij uit waarom de centrale bank opnieuw staatsleningen zal opkopen. Hij zei daar het volgende over.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 7 oktober 2019

Weten centrale banken wel waar ze mee bezig zijn?

Eind oktober neemt Mario Draghi afscheid van zijn functie als president van de Europese Centrale Bank. Gedurende zijn termijn van acht jaar heeft hij niet één keer de rente verhoogd, een dubieuze reputatie in de wereld van centrale banken. Ook kondigde hij vlak voor zijn vertrek een nieuw opkoopprogramma aan, terwijl datzelfde programma eind vorig jaar nog werd beëindigd. Waarom dat nodig is, dat is voor velen nog steeds een groot vraagteken. De rente op STAATSOBLIGATIES is al ongekend laag en van deflatie is evenmin sprake.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 23 september 2019

Is QE4 begonnen?

De Amerikaanse centrale bank is weer volledig terug op het monetaire speelveld. Zo verlaagde Jerome Powell, voorzitter van de Fed, afgelopen week de rentestand met 25 basispunten. Tijdens de afgelopen handelsdagen moest de Amerikaanse centrale bank ook ingrijpen op de repo-markt. Is een nieuw stimuleringstijdperk aangebroken?

Een repo is in essentie een lening met onderpand. De lener ontvangt geld en levert onderpand, vooral Amerikaanse STAATSOBLIGATIES, bij de tegenpartij. Deze repo-markt is in het leven geroepen om brokers, geldmarktfondsen en banken van cash te voorzien. Juist daarom is deze markt ook zo belangrijk voor het financiële systeem.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 september 2019

Podcast: Sander Boon over negatieve rente en STAATSOBLIGATIES

Waarom is de rente op STAATSOBLIGATIES negatief, terwijl vrijwel alle Westerse economieën diep in de schulden zitten? En hoe komt het dat er in tijden van crisis zoveel vraag is naar staatsleningen? Sander Boon legt in deze podcast van ‘De Geldbubbel’ uit dat de staatslening het fundament vormt van ons geldsysteem. Dat verklaart ook waarom centrale banken nu wederom de rente verlagen en opnieuw STAATSOBLIGATIES opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs