EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: dinsdag 11 juni 2019

Dalende Amerikaanse rentes hoeven geen onheil te betekenen

Niet alleen aandelen hebben het op dit moment lastig, de Amerikaanse rentes hebben dat ook. Zo zijn de rentes op de Amerikaanse STAATSOBLIGATIES tijdens de afgelopen maand fors lager uitgevallen. Dat is voor een groot deel te wijten aan de zorgen over de handelsoorlog en door teleurstellende economische cijfers. Toch hoeft dit niet direct onheil te betekenen voor aandelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 4 juni 2019

Sombere signalen voor de wereldeconomie

Als het druppelt in de VS regent het in de rest van de wereld, is een oud beursgezegde. Met die aandelenbeurzen aldaar gaat het sinds de maand mei 2019 bergaf. Het is dus geen wonder dat alle andere beurzen in de wereld in het rood staan. Nog in de VS is de intrest op de 10 jarige STAATSOBLIGATIES gedaald beneden die op de 3 jarige. Wat meestal duidt op een recessie in aantocht. Het lijdt weinig twijfel dat de oorzaak moet gezocht worden in de handelsoorlogen die woeden. Meervoud. Onderzoeken naar Alphabet (moederbedrijf boven Google) en Facebook doen ook geen goed aan de Amerikaanse aandelenkoersen. Het ziet er niet goed uit voor de wereldeconomie.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 2 juni 2019

Rente op Nederlandse tienjaarslening zakt onder 0 procent

De rente op Nederlandse staatsleningen met een looptijd van tien jaar is vrijdag onder 0 procent gezakt, melden verschillende media vrijdag. Dat is voor het eerst sinds de zomer van 2016.

Beleggers kiezen vanwege de oplopende handelsspanningen voor veilige havens, zoals STAATSOBLIGATIES. Ook in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en België daalt de rente op staatsleningen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 31 mei 2019

De handelsoorlog en China’s ‘nucleaire optie’ tegen de dollar

Wat als China zich op een gegeven moment te zeer beledigd voelt? Aangevallen in een handelsoorlog die het land nooit gezocht heeft? Wat als China zou besluiten géén Amerikaanse STAATSOBLIGATIES (treasurys) meer te kopen? Het wordt ook wel de ‘nuclear option’ genoemd want in dit opzicht spelen de VS in theorie met vuur. Vuur dat hun ooit mighty greenback wel eens kan doen opbranden? Van kopen is trouwens al lang geen sprake meer. Wel integendeel: China is die obligaties reeds aan het vérkopen, en in 2019 meer dan ooit zelfs…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2019

Lanceert de Fed binnenkort een nieuw stimuleringspakket?

De Amerikaanse centrale bank is al enkele jaren geleden gestopt met het grootschalig opkopen van bedrijfs- en STAATSOBLIGATIES. De Amerikaanse economie was immers sterk genoeg om op eigen benen te kunnen staan. Mede daarom werden er tijdens de afgelopen jaren ook meerdere renteverhogingen doorgevoerd. Maar, mogelijk zal de Fed het komende decennium opnieuw Amerikaans schatkistpapier aan de portefeuille toevoegen.

De Fed heeft tijdens de afgelopen jaren een dappere poging gewaagd om haar gigantische balanspositie af te bouwen. En dit is voor een deel ook gelukt. Toch zijn de centrale bankiers er achter gekomen dat het afbouwen van een dergelijke balanspositie niet zonder slag of stoot gaat. Het afbouwen zal geleidelijk moeten gaan, om grote schokbewegingen op de financiële markten te voorkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs