EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: maandag 4 maart 2019

Griekse rente naar laagste punt sinds 2006

De rente op Griekse STAATSOBLIGATIES heeft maandag een nieuw dieptepunt bereikt, lager dan het voorgaande dal dat in januari 2006 werd bereikt. Vorige week nog gaf kredietbeoordelaar Moody's een betere rating aan Griekenland, vanwege het succesvolle hervormingsprogramma dat het land uit de economische problemen moest halen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019

Amerikaanse senaat wil nieuwe sancties opleggen aan Rusland

Het Amerikaanse Senaat heeft vandaag een wetsvoorstel aangenomen waarmee nieuwe sancties aan Rusland opgelegd kunnen worden. De sancties zijn gericht tegen financiële instellingen in het land, maar ook tegen Russische projecten voor vloeibaar aardgas buiten Rusland. Ook worden er sancties opgelegd aan de cybersector en aan Russische STAATSOBLIGATIES. Tot slot worden er ook beperkingen opgelegd aan personen die door de Verenigde Staten worden verdacht van ‘illegale en corruptie activiteiten die direct of indirect worden uitgevoerd in de opdracht van Poetin’.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 6 februari 2019

Is de dalende rente op de Amerikaanse staatsobligatie een bedreiging?

Als gevolg van de mildere monetaire politiek van de Fed, zijn de rentes op de Amerikaanse STAATSOBLIGATIES in verval geraakt. Dat is onder andere het geval bij de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat deze dalende rente een bedreiging kan zijn voor de aandelenmarkten.

Op de grafiek is namelijk te zien dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw is afgeketst van de weerstandslijn. En datzelfde gebeurde ook in de jaren 2000 en 2007. Tijdens beide jaren vormde dat destijds het startsein voor een trenddraai op Wall Street met een gigantische beursdaling tot gevolg.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 31 januari 2019

Europese Commissie: Acht banken eurozone verdacht van kartelvorming

De Europese Commissie verdenkt acht banken uit eurozonelanden van kartelvorming tussen 2007 en 2012. Ze zouden concurrenten hebben buitengesloten van de aankoop van en handel in Europese STAATSOBLIGATIES. De Commissie bracht de banken daarvan donderdag op de hoogte.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2019

Draghi waarschuwt Europa voor dalende economie

Mario Draghi, de directeur van de Europese Centrale Bank, waarschuwt het Europese Parlement voor de economie, die volgens hem onder druk staat. Ook zegt hij dat als het er op aan komt, de ECB weer STAATSOBLIGATIES gaat kopen. Kees de Kort denkt daarom dat het opnieuw starten van het stimuleringsbeleid eraan komt. Draghi maakt zich echter nog niet zóveel zorgen over de wereldeconomie en dus de Europese, omdat het goed gaat met de Chinese economie. Grote fout, denkt Kees de Kort, want het gaat helemaal niet goed met China.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs