EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 36 tot 40 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019

Negatieve rente, hoe lang gaat dat nog goed?

De rente op STAATSOBLIGATIES bereikte een nieuw dieptepunt, nadat centrale banken de deur naar een renteverlaging hadden opengezet. Beleggers anticiperen op nieuwe monetaire stimulering en verwachten dat de rente daardoor nog verder zal dalen. Tegelijkertijd zijn aandelen in trek, want door de negatieve rente is het dividendrendement extra interessant geworden. Ook zien we een vlucht richting edelmetalen, want de goudprijs onlangs het hoogste niveau in zes jaar.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 5 augustus 2019

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld, die door geen enkel parlement is goedgekeurd

Negatieve rente is een extra belasting van 160 miljard euro op spaargeld, die door geen enkel parlement is goedgekeurd

Duitsland betaalt sinds vrijdag een negatieve rente op alle STAATSOBLIGATIES, ongeacht de looptijd. Dat was al een tijd het geval voor obligaties met een termijn van 10 jaar (- 0,5%), maar sinds vrijdag dus ook voor staatspapier dat binnen 20 jaar (- 0,2%) en zelfs 30 jaar (0,05%) vervalt. Dat terwijl de werkloosheid in het land zich op haar laagste niveau bevindt sinds de hereniging.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 24 juli 2019

Duitsland Trumps volgende zwart schaap

Bij het einde van het vorige decennium bedroeg het Chinese handelsoverschot zo’n 400 miljard dollar of ruim 10% van zijn bruto binnenlands product. Een overschot op de handelsbalans ontstaat wanneer een land meer goederen aan het buitenland verkoopt dan het er aankoopt. De Chinezen investeerden dat overschot voornamelijk in Amerikaanse STAATSOBLIGATIES. Maar bijna 10 jaar later is die situatie volledig omgedraaid. Volgens het IMF moet het handelsoverschot dit jaar op 60 miljard dollar of 0,4% van het bbp worden geraamd. Dat is een procent minder dan een jaar geleden.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 22 juli 2019

Zet Japan de geldpers aan?

De centrale bank van Japan is bereid het nieuw stimuleringsprogramma van de overheid te financieren. Dat zei Hideo Hayakawa, de voormalig directeur van de Bank of Japan, onlangs in een interview met Bloomberg. De regering zal naar verwachting in oktober nieuwe stimuleringsmaatregelen nemen om het effect van de geplande btw-verhoging te verzachten. Door rechtstreeks STAATSOBLIGATIES op te kopen kan de Bank of Japan het signaal afgeven dat de overheid en de centrale bank bereid zijn samen te werken om de economie te ondersteunen, aldus de voormalig centraal bankier.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 juli 2019

LMBA: "Goud meer liquide dan STAATSOBLIGATIES"

Goud is meer liquide dan de meeste STAATSOBLIGATIES en heeft daarom geen risicoweging nodig. Dat concludeert de Londen Bullion Market Association (LBMA) op basis van nieuwe cijfers over de goudmarkt. Volgens de organisatie is het onterecht dat het edelmetaal dezelfde behandeling krijgt als andere grondstoffen, omdat goud aan de hoogste liquiditeitseisen voldoet.

[...]

Lees verder op marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs