EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: dinsdag 17 december 2019

Wat is meer waard: garanties van de staat of goud?

STAATSOBLIGATIES worden tegenwoordig als risicovrije investeringen beschouwd. Ruim honderd jaar geleden gold dat ook voor Russische STAATSOBLIGATIES en alle door de staat gegarandeerde investeringen in het land. Maar dat pakte anders uit. Het is een waarschuwing die we ons ter harte moeten nemen. En een les, namelijk dat goud zijn reputatie als rotsvaste belegging bevestigt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 december 2019

Centrale banken zetten geldkraan weer open

Centrale banken hebben de spreekwoordelijke geldkraan weer wagenwijd opengezet. De ECB begon in november weer STAATSOBLIGATIES op te kopen, terwijl de Federal Reserve in september moest ingrijpen om de liquiditeit in de geldmarkt te garanderen. Ondertussen blijft de Bank of Japan haar balans verder uitbreiden met obligaties en aandelen. Het balanstotaal van deze drie centrale banken zal daarom de komende maanden ...

Lees verder op Hollandgold.com
Geplaatst op: vrijdag 25 oktober 2019

Fed schroeft noodliquiditeit banken op naar $120 miljard

De Fed gaat vanaf vandaag meer noodliquiditeit verstrekken aan de bankensector. In plaats van $75 miljard stelt de centrale bank voortaan $120 miljard beschikbaar. Het gaat om noodliquiditeit die de Fed verschaft in ruil voor STAATSOBLIGATIES en hypotheekleningen. Banken die acuut liquiditeit nodig hebben kunnen bij de centrale bank in totaal $120 miljard per dag aanvragen. Het gaat om overnight swaps, die banken binnen een dag moeten terugdraaien.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 23 oktober 2019

DNB: “Lage rente is belangrijkste risico voor financiële stabiliteit”

De aanhoudend lage rente vormt één van de belangrijkste risico’s voor de internationale financiële stabiliteit. Dat schrijft De Nederlandsche Bank in haar nieuwste Overzicht Financiële Stabiliteit. Volgens de centrale bank neemt een lage rente de prikkel weg om schulden af te bouwen. Ook verstoort het de prijsvorming op de financiële markten, waardoor nieuwe bubbels kunnen ontstaan. De lage rente stimuleert pensioenfondsen en verzekeraars ook om meer risico te nemen in hun beleggingsbeleid. Met een negatieve rente op STAATSOBLIGATIES moeten zij andere beleggingen overwegen om rendement te behalen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 10 oktober 2019

Centrale banken zijn weer volop aan het stimuleren

Het thema ‘quantitative easing’ is weer helemaal terug. De wereldwijde centrale banken proberen er op dit moment alles aan te doen om een harde economische val te voorkomen. Zo verlaagde de Amerikaanse centrale bank onlangs nog haar rentestand. En ook de andere centrale banken voeren versoepelende maatregelen door.

Als we het over quantitative easing hebben, dan gaat het in dit geval om kwantitatieve versoepeling. Het is een vorm van directe geldschepping door een centrale bank, waarbij effecten (zoals STAATSOBLIGATIES) worden aangekocht met het voor dat doel gecreëerd geld. Dat is ook de reden waarom er vaak gesproken wordt over ‘gratis’ geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs