Nieuws / Artikelen met het woord

Poetin

414 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

Wie POETIN wil begrijpen moet deze kaart hebben gezien

“Een land met 9 verschillende tijdszones kan nooit echt volwassen worden. Rusland moet een aantal van zijn grondgebieden afstaan. Dat is uiteraard een trieste conclusie, maar Rusland moet beslissen welke weg het wil inslaan.”

Het is een uitspraak die Nina Chroetsjova, politiek wetenschapper en kleindochter van de voormalige Russische premier Nikita Chroetsjov, een tijd geleden deed in de Bulgaarse krant Trud.

Mouldin Economics maakte een kaart, waarin drie cruciale aspecten worden benadrukt, die moeten toelaten de complexiteit van Rusland anno 2017 te begrijpen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 6 juni 2017

POETIN: We willen voorkomen dat Syrie zoals Libie wordt

Volgens POETIN is de Russische interventie in Syrië niet bedoeld om Assad te steunen, maar om te voorkomen dat Syrië als staat uiteenvalt en dat daaruit een situatie van chaos ontstaat die vergelijkbaar is met landen als Libië, Somalië en Afghanistan.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

“Heksenjacht Amerikaanse elite tegen Trump brengt wereld in gevaar”

Andrei Kostin, een Russisch bankier en vertrouweling van president POETIN, heeft de “Amerikaanse elite” er van beschuldigd een heksenjacht tegen de Amerikaanse president Donald Trump te voeren, die beide kernmachten in een ‘zeer gevaarlijke’ situatie brengt. De strijd tegen Trump die wordt gevoerd onder het mom van de ‘Russische kaart’ grenst volgens de bankier “aan de absolute waanzin”. Kostin is de CEO van VTB, Ruslands op één na grootste en door de staat gecontroleerde bank, en gaf de commentaren tijdens een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Russen heffen sancties tegen Turkije deels op

Een deel van de Russische economische sancties tegen Turkije wordt opgeheven. Dat heeft de Russische president Vladimir POETIN aangekondigd. De importrestrictie op tomaten - een erg belangrijk exportproduct voor Turkije - blijft voorlopig wel bestaan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Italiaanse premier: Nieuwe sancties Rusland niet vanzelfsprekend

Volgens de Italiaanse premier Paolo Gentiloni is het niet vanzelfsprekend om de Europese sancties tegen Rusland opnieuw met een half jaar te verlengen, omdat Rusland een belangrijke speler is op het internationale toneel. Die boodschap zal hij aanstaande zaterdag bij het eerstvolgende overleg van de G7 in de Siciliaanse stad Taormina proberen over te brengen op zijn collega’s. Eerder deze week was hij nog in Moskou voor een bezoek aan president POETIN.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$