Nieuws / Artikelen met het woord

cash

508 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Zweden gaat in hoog tempo naar CASHloze samenleving

Zweden heeft de ambitie om een CASHloze samenleving te worden, want op steeds meer plaatsen wordt het mogelijk gemaakt met een bankpas of mobiele telefoon te betalen. Wil je een donatie doen aan de kerk of een daklozenkrant kopen, dan kan dat tegenwoordig ook al door de pinpas te trekken. Ga je naar de rommelmarkt, dan kun je bij veel kraampjes ook al met een app op je mobiele telefoon betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 1 mei 2017

Apple zit op ‘een spaarpotje’ van 250.000.000.000 dollar

Apple zit op CASH reserves van om en bij de 250 miljard dollar. Dat meldt de Wall Street Journal. Ter vergelijking: dat bedrag komt overeen met het bbp van landen als Chili, Finland en Ierland.

De CASH reserves van grote Amerikaanse techbedrijven zijn al langer een doorn in het oog van de nieuwe regering Trump, omdat het geld veelal in het buitenland wordt opgepot. Verwacht wordt dat Washington snel belastinghervormingen zal aankondigen die het moeten mogelijk maken grote delen van die reserves naar de VS te repatriëren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 25 april 2017

India start experiment met 75 CASHloze steden

De Indiase regering is in samenwerking met Price Waterhouse Coopers aan een nieuw experiment begonnen. In 75 steden verspreid over het hele land moet men een periode zonder contant geld leven, als voorbeeld voor de rest van het land waar nog overwegend met contant geld betaald wordt. In deze 75 CASHloze steden moet al het betalingsverkeer elektronisch verricht worden. Voorwaarde is dat er nu al in minstens 80% van de gevallen digitaal betaald wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

IMF verwacht toekomst zonder contant geld?

Het IMF publiceerde onlangs een paper over de impact van het afschaffen van contant geld. In het 26 pagina’s tellende document worden de voordelen en de nadelen van een zogeheten CASHloze samenleving op een rij gezet. Momenteel wordt meer dan de helft van alle betalingen in de wereld nog met contant geld gedaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat elektronisch betalen de standaard wordt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Drie kwart betalingen in eurozone nog in CASH

Van alle betalingen die in de eurozone worden gedaan, vindt meer dan drie kwart nog in CASH plaats.

Dat zegt de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi dinsdag bij de presentatie van het nieuwe biljet van 50 euro.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$