EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord cash.
Artikel 41 tot 45
Geplaatst op: vrijdag 19 mei 2017

Zweden gaat in hoog tempo naar CASHloze samenleving

Zweden heeft de ambitie om een CASHloze samenleving te worden, want op steeds meer plaatsen wordt het mogelijk gemaakt met een bankpas of mobiele telefoon te betalen. Wil je een donatie doen aan de kerk of een daklozenkrant kopen, dan kan dat tegenwoordig ook al door de pinpas te trekken. Ga je naar de rommelmarkt, dan kun je bij veel kraampjes ook al met een app op je mobiele telefoon betalen.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: maandag 1 mei 2017

Apple zit op ‘een spaarpotje’ van 250.000.000.000 dollar

Apple zit op CASH reserves van om en bij de 250 miljard dollar. Dat meldt de Wall Street Journal. Ter vergelijking: dat bedrag komt overeen met het bbp van landen als Chili, Finland en Ierland.

De CASH reserves van grote Amerikaanse techbedrijven zijn al langer een doorn in het oog van de nieuwe regering Trump, omdat het geld veelal in het buitenland wordt opgepot. Verwacht wordt dat Washington snel belastinghervormingen zal aankondigen die het moeten mogelijk maken grote delen van die reserves naar de VS te repatriëren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 25 april 2017

India start experiment met 75 CASHloze steden

De Indiase regering is in samenwerking met Price Waterhouse Coopers aan een nieuw experiment begonnen. In 75 steden verspreid over het hele land moet men een periode zonder contant geld leven, als voorbeeld voor de rest van het land waar nog overwegend met contant geld betaald wordt. In deze 75 CASHloze steden moet al het betalingsverkeer elektronisch verricht worden. Voorwaarde is dat er nu al in minstens 80% van de gevallen digitaal betaald wordt.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: vrijdag 21 april 2017

IMF verwacht toekomst zonder contant geld?

Het IMF publiceerde onlangs een paper over de impact van het afschaffen van contant geld. In het 26 pagina’s tellende document worden de voordelen en de nadelen van een zogeheten CASHloze samenleving op een rij gezet. Momenteel wordt meer dan de helft van alle betalingen in de wereld nog met contant geld gedaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat elektronisch betalen de standaard wordt.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 5 april 2017

Drie kwart betalingen in eurozone nog in CASH

Van alle betalingen die in de eurozone worden gedaan, vindt meer dan drie kwart nog in CASH plaats.

Dat zegt de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi dinsdag bij de presentatie van het nieuwe biljet van 50 euro.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs