Nieuws / Artikelen met het woord

euro

19762 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 januari 2018

De chaos die nooit was: economen schatten de gevolgen van de brexit volledig fout in

Groot-Brittanniƫ toont economische betere prestaties dan was verwacht. Nochtans hadden vele economen gewaarschuwd dat de scheiding met de EUROpese Unie het land in economische rampspoed zou onderdompelen.

Nu blijkt volgens het magazine The Economist echter dat velen de gevolgen van de brexit volledig verkeerd hebben ingeschat. De woningprijzen zijn immers op niveau gebleven, terwijl de werkloosheid is gedaald. Bovendien kon een recessie worden vermeden.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 17 januari 2018

Meer centrale banken voegen yuan aan reserves toe

Verschillende EUROpese centrale banken hebben de Chinese yuan aan hun valutareserves toegevoegd, zo blijkt uit een rondvraag van Reuters. Begin deze week maakte de Duitse Bundesbank al bekend dat ze een deel van haar valutareserves had omgezet naar de yuan, maar nu blijkt dat zij niet de enige waren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 januari 2018

Toezichthouder ESMA waarschuwt voor kans op verliezen met bitcoin

Beleggers in bitcoin moeten er rekening mee houden dat zij al hun geld kunnen verliezen met investeringen in de digitale munt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Steven Maijoor van de ESMA, voluit EUROpean Securities and Markets Authority, in een interview met persbureau Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

Finse test met een basisinkomen is 1 jaar oud. Wat weten we nu?

Een jaar geleden lanceerde Finland als eerste EUROpese land een proefproject met een gegarandeerd basisinkomen. Het experiment loopt over een periode van twee jaar en kon wereldwijd op een bijzonder grote belangstelling rekenen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 15 januari 2018

ECB is gesprek met Italiaanse banken over slechte leningen

Daniele Nouy, hoofd van de afdeling bankentoezicht bij de EUROpese Centrale Bank, houdt deze week crisisoverleg met de Italiaanse centrale bank en de top van het Italiaanse bankwezen. Het belangrijkste onderwerp op de agenda is de grote hoeveelheid slechte leningen op de Italiaanse bankbalansen, een probleem dat binnen afzienbare tijd geadresseerd moet worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$