Nieuws / Artikelen met het woord

euro

19374 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 mei 2017

Centrale banken zetten EURO hoger

De dollar staat de laatste weken onder druk. Pariteit tussen de EUROpese eenheidsmunt en de greenback lijkt even uit zicht verdwenen. De centrale banken zijn uiteraard hoofdrolspelers in het verhaal. 

Volgende maand verhoogt de Federal Reserve waarschijnlijk de rente tot 1/1,25 procent. De zogenaamde Federal Funds Rate werd reeds drie maal verhoogd sinds de financiële crisis, waarbij centrale banken de economie en inflatie terug wilden opkrikken aan de hand van massale stimulus.

Bron: XanderNieuws
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Vorming EU leger onder Duitse leiding in alle stilte begonnen

Brussel deze maand verder met oprichting gezamenlijk militair hoofdkwartier - EU leger moet EUROpese Superstaat onomkeerbaar maken

‘Het Vierde Rijk’, zoals de in de maak zijnde EUROpese Superstaat door sommige criticasters wordt genoemd, begint steeds meer vorm te krijgen nu de EU in alle stilte is begonnen met de vorming van een EUROpees leger. Brisant: uitgerekend het Duitse leger zal daar een centrale rol in spelen en leiding aan geven. Al in juni worden de eerste Roemeense en Tsjechische legeronderdelen geïntegreerd met de Duitse Bundeswehr. Daarna volgen de Scandinavische strijdkrachten. Twee Nederlandse brigades zijn reeds onderdeel van een Duitse divisie. De EU gaat ondertussen verder met de oprichting van een gezamenlijk militair hoofdkwartier.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Japan weet ook te profiteren van herstel wereldeconomie

De groei van de wereldeconomie zit in de lift en steeds meer landen plukken hier de vruchten van. Ook in Japan, waar het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is gegaan, is het herstel van de wereldeconomie goed zichtbaar. Met name wanneer we ons richten op de Japanse export.

Japan komt steeds meer bekend te staan als het land met haar grote vergrijzingsprobleem. Toch probeert de Japanse overheid er alles aan te doen om de groei van de economie op peil te houden. De afgelopen jaren is dat, net zoals in EUROpa, niet zonder slag of stoot gegaan. Toch ziet de toekomst er op dit moment een stukje rooskleuriger uit.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Centrale banken waarschuwen voor stijging huizenprijzen

Centrale banken waarschuwen eindelijk voor de snelle stijging van de huizenprijzen als gevolg van de extreem lage rente. Zo schrijft de ECB in een nieuw rapport dat deze week naar buiten werd gebracht over de excessieve prijsstijgingen in EUROpese hoofdsteden als Berlijn, Parijs, Wenen en Amsterdam en de gevolgen daarvan voor de financiële stabiliteit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 mei 2017

ECB blijft risico's zien voor banken in EUROzone

De winstgevendheid van banken in de EUROzone blijft onder druk staan vanwege de lage rente.

Daarvoor waarschuwt de EUROpese Centrale Bank (ECB) in een woensdag gepubliceerd rapport.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$