Nieuws / Artikelen met het woord

euro

19478 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

EURO naar hoogste niveau sinds begin 2015

De koers van de EURO is vandaag verder de hoogte in gegaan. 's Ochtends klom de EUROpese eenheidsmunt tot 1,1777 dollar, het hoogste niveau sinds januari 2015.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

ECB helpt EUROlanden €1 BILJOEN te besparen!

De EUROpese Centrale Bank houdt al jaren de rente op een uitzonderlijk laag niveau. Die politiek leidt tot enorme besparingen als overheden hun schulden (her)financieren.

Hoe lager de rente die de ECB toepast, hoe sneller beleggers in overheidsobligaties tevreden zijn met een (fractie van een) procentje meer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Griekenland mag weer obligaties uitgeven: wie laat zich deze keer vangen?

Na drie jaar straftijd op de bank mag Griekenland (eindelijk) opnieuw staatsobligaties uitgeven. Het zijn echter geen staatsobligaties in de strikte zin van het woord: de inkomsten die de Grieken genereren uit de verkoop ervan – tot dusver zo’n 3 miljard EURO – zullen integraal worden aangewend om de rentelasten op de leningen aan de ECB en de lidstaten terug te betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Geld sparen is moeilijker dan geld uitgeven. 10 tips om jou te helpen

Geld sparen was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn heel eenvoudige tips waarmee je maandelijks honderden EURO’s kan besparen. Je kan op een heel eenvoudige manier minder geld uitgeven. Het enige wat je moet doen is een muur bouwen, een virtuele muur tussen je geld en je uitgaven.

Sparen, we stellen het dikwijls uit omdat we nog dit of dat willen kopen. Consumeren heeft dan ook een grotere aantrekkingskracht dan sparen. Veel mensen sparen niet of te weinig omdat ze liever nu genieten, je weet immers nooit hoe oud je gaat worden.

Maar een groot deel van de mensen wordt wel oud, en die periode in armoede doorbrengen is een van de ergste dingen die er zijn. Om op latere leeftijd voldoende financiële middelen te hebben, moet je NU beginnen sparen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

EUROpa’s volgende crisis? De westerse Balkan…

Het Westen mag zich zorgen beginnen maken over de situatie in de Balkan. Dat bleek toen een Duitse official op een recente bijeenkomst werd gevraagd welk probleem in EUROpa hem meest zorgen baarde. Zonder twijfelen, antwoordde hij: “de westelijke Balkan, waar een nieuwe crisis broeit, met dank aan Turkije en Rusland.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$