EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord euro.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord EURO

Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

QE: reeds één vierde van het wereld BNP!

We halen het nogmaals aan. Omdat er zo weinig reactie op kwam. Omdat misschien niet iedereen beseft wat dit betekent. De volle omvang ervan en de consequenties laat doordringen. Of denken sommigen dat Biflatie zomaar wat uit de nek kletst. In ieder geval zijn we ermee terug om dit op uw bord te leggen. Om duidelijk te maken hoeveel aan funny money er reeds is bij gecreëerd. Héél visueel zodat er geen twijfel over kan bestaan, met dank aan auteur Wim Grommen. Dat er anno juni 2020 reeds voor een tegenwaarde van $20 biljoen aan fiatgeld is bij verzonnen. Aan dollars, EURO’s, yen, yuan, ponden et al. Terwijl de wereldeconomie ‘slechts’ $80 biljoen groot is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

ECB verwacht krimp van 8,7 procent en pompt 600 miljard EURO extra in economie

De EUROpese Centrale Bank (ECB) verwacht dat de economie in de EUROzone dit jaar zal krimpen met 8,7 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat blijkt uit de jongste vooruitzichten die voorzitter Christine Lagarde bekendmaakte. De ECB gaat haar programma voor de opkoop van schuldpapier uitbreiden. Het bedrag wordt uitgebreid met 600 miljard EURO tot 1,35 biljoen, en de duur wordt verlengd tot eind juni 2021.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

Sander Boon: ‘EURO wordt misbruikt voor een politieke unie’

De EUROpese centrale bank heeft zichzelf in de problemen gewerkt door staatsobligaties te gebruiken als onderpand voor het EUROpese financiële systeem. Dat zegt Sander Boon in een interview bij Café Weltschmerz. De ECB volgde het voorbeeld van de Verenigde Staten, waar staatsobligaties ook de rol van goud hebben overgenomen als veilig onderpand. Daardoor is een steeds kwetsbaarder financieel systeem opgebouwd, dat alleen kan functioneren zo lang de waarde van staatsleningen gegarandeerd wordt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

België: Federaal Planbureau: Belgische economie zal in 2020 grootste krimp sinds WOII noteren

Door de coronacrisis zou het begrotingstekort voor ons land dit jaar oplopen tot 40 à 45 miljard EURO. Dat zegt minister van Begroting David Clarinval (MR) na de publicatie van de nieuwe vooruitzichten van het Planbureau. Volgens die cijfers zou de Belgische economie in 2020 krimpen met 10,6 procent. In 2021 zou dan het gedeeltelijk herstel volgen, met een groei van 8,2 procent. De binnenlandse werkgelegenheid zou over 2020 en 2021 samen met 111.000 personen afnemen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

België: 200.000 werklozen, 50 miljard EURO welvaartsverlies en stijgende staatsschuld door coronacrisis

De coronacrisis zadelt ons land met een gigantische kater op. Dat blijkt nog maar eens uit nieuwe prognoses door de Nationale Bank. Er komen 200.000 werklozen bij, er is een welvaartsverlies van 50 miljard EURO en vooral: de staatsschuld stijgt naar “onhoudbare” niveaus.

Lees verder op HLN.be
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs