EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord euro.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord EURO

Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

Klap voor spaargeld, goed voor woonleningen: ECB verlaagt depositorente

De EUROpese Centrale Bank (ECB) heeft de depositorente nog eens verlaagd. Ze hoopt op die manier de sputterende economische motor weer aan de praat te krijgen. De vraag is of dat ook in ons voordeel is.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

Trump moet 'overwinning' op EUROpa niet cashen

Trump zou er goed aan doen om zijn 'overwinning' in het Airbus-conflict met EUROpa even te parkeren. Dat conflict is niet alleen van een totaal andere orde dan wat tussen Trump en China speelt, in zijn pogingen om China in het gareel te krijgen zou Amerika mogelijk steun kunnen gebruiken van andere landen. In dat geval zou het verstandig zijn om de 'Airbus-overwinning' niet te cashen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

Boeren opnieuw dupe van economische sancties

De Verenigde Staten voeren vanaf half oktober importheffingen in van 25 procent op diverse EUROpese goederen, waaronder kaas, varkensvlees, boter, mosselen en peren. Dit blijkt uit een lijst die de VS woensdag heeft gepubliceerd. De VS gaat ook heffingen van 25 procent instellen op onder meer Franse wijn, Spaanse olijfolie en Schotse whisky. Dat betekent dat Amerikaanse importeurs meer moeten gaan betalen voor de EUROpese landbouwproducten. De prijzen zullen daardoor stijgen, met als gevolg dat de vraag afneemt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

De dollar staat aan de vooravond van een nieuwe dalende cyclus

De dollar weet het al sinds het jaar 2009 beter te doen dan de EURO. Als gevolg van de EUROcrisis wist de dollar zelfs bijna te stijgen richting pariteit met de EURO. En ook op dit moment staat de EUR/USD weer flink onder druk. Toch bestaat de kans dat de dollar reeds haar beste tijd heeft gehad.

De Amerikaanse economie wist tijdens de afgelopen jaren een betere prestatie af te leveren dan de EUROpese economie. Daarnaast was het monetaire beleid van de EUROpese centrale bank ook een stuk milder dan het beleid van de Fed. Gezien beide feiten is het dus niet vreemd dat de EURO tegenover de dollar de nodige waarde heeft moeten inleveren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2019

CEO Allianz: “ECB vermenigvuldigt risico’s in de EUROzone”

Oliver Baete, de CEO van Allianz, haalt in een interview in de Financial Times uit naar afscheidnemend ECB-voorzitter Mario Draghi. Allianz is de grootste EUROpese verzekeringsmaatschappij. Volgens Baete ‘vermenigvuldigt de ECB met haar monetair beleid de risico’s in de EUROzone’. Bäte is de zoveelste Duitse CEO die de door Draghi genomen maatregelen in vraag stelt.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs