Nieuws / Artikelen met het woord

mijnen

569 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Zuid-Afrika wil meer grip op goudmijnsector

De aandelen van goudMIJNEN in Zuid-Afrika gingen afgelopen week hard onderuit, nadat de overheid nieuwe plannen bekendmaakte om een groter deel van het eigendom over te dragen aan de zwarte bevolking. Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Mijnbouw wil dat tenminste 30% van alle aandelen van de mijnbouwsector in handen komen van de zwarte bevolking, een grens die eerder nog op 26% lag.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 1 mei 2017

Zilverproductie

Er bestaan niet zo heel veel zilverMIJNEN. De reden daarvoor is dat twee derde van het zilver dat geproduceerd wordt bij mijnbedrijven gewonnen wordt die andere metalen delven en zilver als bonus meekrijgen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 april 2017

Russische bank wil India helpen met goud kopen

Sberbank, de grootste bank van Rusland, wil India ondersteunen bij het importeren van goud. Aleksei Kechko, directeur van de Indiase branch van Sberbank, zei in een interview met Free Press Journal dat beide landen zullen profiteren van een dergelijke samenwerking. Sberbank koopt veel goud van Russische goudMIJNEN en zoekt een goede afzetmarkt voor het edelmetaal.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Turkije nationaliseert productie goudMIJNEN

De centrale bank van Turkije heeft van de regering het recht gekregen om de volledige productie van alle goudMIJNEN in het land op te kopen. Dat betekent dat de MIJNEN hun goud pas op de markt mogen brengen als de centrale bank ze daar toestemming voor heeft gegeven.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: Goudprijs binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de goudprijs binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel goud kopen, terwijl het aanbod van goudMIJNEN vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van goud verder toenemen. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$