Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 51 tot 55
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Economen voorspellen grote turbulentie na Brexit

Een Brexit zal de economische groei en werkgelegenheid in Nederland negatief beïnvloeden, waarschuwen economen. Europa en het Verenigd Koninkrijk kunnen een periode van heftige economische en politieke turbulentie verwachten.

De kans is zeer groot dat Groot-Brittannië in een RECESSIE belandt, zegt Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus School of Economics. Vooral de Britse financiële sector krijgt een ''forse tik'', en het is maar zeer de vraag of Londen zijn huidige rol als Europees financieel centrum kan blijven spelen.

Dat treft ook banken, bedrijven en particulieren in Nederland. ''De verwevenheid met de Britse financiële sector is veel groter dan die ooit is geweest met Griekenland'', zegt Jacobs. ''Als daar problemen ontstaan, sijpelen die door naar de EU en ook naar Nederland.''

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Economie wereldwijd in de problemen. En wat nu?

De economie koelt af. In de Verenigde Staten van Amerika valt het banenrapport tegen. In China moet de transitie gemaakt worden naar een consumptie-economie voor de middenklasse en valt de groei aanzienlijk terug.

in Zuid-Amerika zitten ze met aanzienlijke problemen. Rusland blijft zwalpen, net als de Europese Unie. En Japan flirt met een RECESSIE.

Vooral Amerika baart weer wat zorgen. Duitsland wordt binnen de Europese Unie en eurozone gezien als de ‘trekker’ van de economie. De zogenaamde ‘locomotief’ die de boel draaiende moet houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Albert Edwards: “Kijk uit voor een nieuwe RECESSIE!”

Albert Edwards is van mening dat de Amerikaanse economie de komende maanden wel eens te maken kan gaan krijgen met een strenge RECESSIE. Dat Edwards degene is die dit vertelt, is overigens niet verwonderlijk. De analist van Societe Generale staat immers bekend om zijn pessimistische houding.

Maar, deze keer komt Edwards wel met hele goede argumenten aanzetten die wij u natuurlijk niet kunnen onthouden. Allereerst doet Edwards een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse arbeidssector index recent een top heeft weten neer te zetten. Tijdens eerdere RECESSIEs kregen we ook te maken met de situatie dat de Amerikaanse arbeidssector duidelijk een aantal maanden vooruit liep op de daadwerkelijke RECESSIE.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juni 2016

Iedereen vond het eigenlijk wel best

Langzaam maar zeker groeit de kritiek op het wereldwijde monetaire beleid. Eindelijk.

'Ik verbaas me er al jarenlang over dat er niet veel meer kritiek komt', zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Al sinds de crisis van 2008 zijn de fiscale en monetaire autoriteiten bezig om de economie te stimuleren. De Kort: 'In eerste instantie met groot succes, want we komen uit die RECESSIE en er ontstaat weer wat groei. Maar de laatste jaren blijven we steunen, blijven we dingen doen, maar de resultaten zijn heel beperkt.'

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

7 op 10 Grieken kunnen belastingen niet betalen

Een rondvraag van de Kamer van Koophandel en Industrie van Athene brengt aan het licht dat 69 procent van de Grieken dit jaar hun belastingen niet zal kunnen betalen. Niet minder dan 89 procent van de ondervraagden is van oordeel dat recente verhogingen van taksen en sociale bijdragen tot een diepere RECESSIE zullen leiden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$