Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

4 belangrijke redenen die de markt behoeden van een forse daling

De Federal Reserve doet er alles aan om onder andere de aandelenmarkten te ondersteunen. Toch zijn er verschillende indicatoren die aantonen dat er nog meer in zit. Jeff Kleintop van LPL Financials ziet 4 belangrijke redenen die de markt behoeden voor een forse daling van de S&P500.

Winst per aandeel. De winst per aandeel voor de aandelen van de S&P500 staat momenteel op $ 100. Tijdens een RECESSIE zakt de winst per aandeel gemiddeld met 20 %, dit zou de gemiddelde winst per aandeel rond de $ 80 brengen. Deze bodem ligt hoger dan de meeste laagtes van de S&P500 tijdens de laatste 15 jaar.

Dividend. Door de hogere winsten staan de dividenden ook hoger dan tijdens vorige pieken van de S&P500. Het totale jaarlijkse dividend van de S&P500 bedraagt $ 31,09, 10 % hoger dan op het einde van de vorige piek in 2007 en bijna dubbel zoveel dan tijdens het eerste kwartaal in 2000.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Stiglitz: Griekenland en Spanje in depressie

Griekenland en Spanje zijn "in depressie, niet in RECESSIE''. Dit zei econoom en oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. Hij bekritiseerde de harde bezuinigingsmaatregelen in deze landen die de economie in een neerwaartse spiraal brengen.

Stiglitz zei ook dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week ,,een beetje te optimistisch'' was in zijn prognose dat de economie van de eurozone in 2012 met 0,4 procent zal krimpen en volgend jaar met 0,2 procent zal stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Peter Schiff: “Fiscal cliff dreigt veel meer schade aan te richten”

Naarmate de weken verstrijken, duikt het probleem van de ‘fiscal cliff’ in de U.S. steeds nadrukkelijker op de voorgrond op. De waarschuwing van het IMF liet daaromtrent weinig twijfels bestaan: “Growth would stall in 2013 with the full materialization of the (fiscal) cliff…”.

De groei van de economie in de VS kan dus in 2013 stilvallen tenzij er een oplossing komt. Vooraanstaande economen wereldwijd hebben al gewaarschuwd dat de economische problemen in de U.S. hoofdzakelijk binnenlandse problemen zijn en dus ook zo moeten aangepakt worden. Anders dreigt er een RECESSIE.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers zullen zich deze week vooral richten opkwartaalcijfers uit het bedrijfsleven.

,,De AEX begint zo'n half punt lager ondanks goed nieuws uit China. De Chinese export nam vorige maand flink toe, maar de uitvoer naar Europa ging omlaag. Europa blijft het zorgenkindje en zit op de rand van een RECESSIE. Het is vooral wachten op de Europese top aan het einde van de week. Ook worden donderdag nog de groeicijfers van de Chinese economie naar buiten gebracht", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IGNetherlands.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

“Spanje probeert uit de storm te blijven”

Het European Stability Mechanism (ESM), bestemd om Europese landen in problemen overeind te houden, is nu officieel operationeel. David Carbon van DBS in Singapore gaat er van uit dat Spanje als eerste land bij het ESM aan de deur zal komen kloppen met een steunaanvraag.

Spanje heeft daar voorlopig weinig zin in, ondanks een economie in RECESSIE en financieringskosten die onhoudbaar hoog zijn. Madrid blijft verstoppertje spelen omdat het protest in eigen land tegen de besparingsmaatregelen de politieke toekomst van de huidige generatie hypothekeert.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$