Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: ibizavandaag.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Spaanse RECESSIE zal nog verergeren

[...]

Ook tijdens het tweede kwartaal was het BBP met 0,40% gekrompen. De vooruitzichten zien er allesbehalve denderend uit, de regering verwacht dat de RECESSIE in de komende maanden nog zal verergeren. Daarmee ziet de situatie voor Spanje er hopeloos uit, vroeg of laat zal het land volgens de meeste analisten toch een aanvraag om hulp moeten indienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Caterpillar: Chinese economie heeft het ergste achter de rug

Caterpillar is een buitenbeentje omdat dit bedrijf meer dan enig ander bedrijf de schommelingen in de wereldeconomie weerspiegelt. Dat is niet meer dan logisch ook, want als machinebouwer bevindt Caterpillar zich steevast vooraan in de economische cycli. Maandagnamiddag beluisterden we de kwartaalboodschap van CEO Doug Oberhelman.

Hij had goed nieuws en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat Oberhelman nergens zware RECESSIEs verwacht, maar dat het anderzijds ook niet echt geweldig gaat met de globale economie. Bovendien zijn er tal van onzekerheden die op een willekeurig moment de slinger naar de verkeerde kant kunnen doen doorslaan.

Er was echter nog meer goed nieuws. Caterpillar denkt dat de Chinese economie het ergste al achter de rug heeft. De bodem is bereikt, vanaf volgend jaar kan er een lichte opleving starten. In de U.S. verwacht Oberhelman dat zodra de BBP-groei opnieuw 2 % overstijgt zowel het aantal werklozen sneller kan dalen als de bouwsector weer kan opleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

"Nieuwe RECESSIE in de VS onvermijdelijk"

In een interview waarschuwde de bekende belegger Jim Rogers dat de situatie voor de Amerikaanse economie er zorgwekkend uitziet voor 2013 en 2014. Volgens Rogers is het opduiken van een RECESSIE in de VS in de komende jaren zo goed als onvermijdelijk.

Vanaf de stichting van de Verenigde Staten is er alle vier tot zes jaar een RECESSIE of toch alleszins een serieuze groeivertraging opgedoken. Dergelijke periode van tragere groei zijn in de visie van Rogers onvermijdelijk, ze zullen ook in de toekomst blijven opduiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

4 belangrijke redenen die de markt behoeden van een forse daling

De Federal Reserve doet er alles aan om onder andere de aandelenmarkten te ondersteunen. Toch zijn er verschillende indicatoren die aantonen dat er nog meer in zit. Jeff Kleintop van LPL Financials ziet 4 belangrijke redenen die de markt behoeden voor een forse daling van de S&P500.

Winst per aandeel. De winst per aandeel voor de aandelen van de S&P500 staat momenteel op $ 100. Tijdens een RECESSIE zakt de winst per aandeel gemiddeld met 20 %, dit zou de gemiddelde winst per aandeel rond de $ 80 brengen. Deze bodem ligt hoger dan de meeste laagtes van de S&P500 tijdens de laatste 15 jaar.

Dividend. Door de hogere winsten staan de dividenden ook hoger dan tijdens vorige pieken van de S&P500. Het totale jaarlijkse dividend van de S&P500 bedraagt $ 31,09, 10 % hoger dan op het einde van de vorige piek in 2007 en bijna dubbel zoveel dan tijdens het eerste kwartaal in 2000.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Stiglitz: Griekenland en Spanje in depressie

Griekenland en Spanje zijn "in depressie, niet in RECESSIE''. Dit zei econoom en oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. Hij bekritiseerde de harde bezuinigingsmaatregelen in deze landen die de economie in een neerwaartse spiraal brengen.

Stiglitz zei ook dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week ,,een beetje te optimistisch'' was in zijn prognose dat de economie van de eurozone in 2012 met 0,4 procent zal krimpen en volgend jaar met 0,2 procent zal stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$