Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 551 tot 555
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Griekenland heeft EUR30 miljard extra nodig tot 2016

Griekenland zal tot 2016 EUR30 miljard extra aan financiele steun van zijn internationale crediteuren nodig hebben, om de dieper dan verwachte RECESSIE en een verlenging van twee jaar voor de begrotingsdoelstellingen te dekken, werd Europese ministeries van financien donderdag medegedeeld.

De beleidsmakers van de eurozone zullen voor de rest van het najaar in zijn greep gehouden worden door Griekenland, waar voor het schuldendilemma een oplossing gevonden moet worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Britse economie komt uit RECESSIE

De Britse economie in het derde kwartaal officieel uit de RECESSIE gekomen. De economie groeide op kwartaalbasis met 1 procent, de sterkste kwartaalgroei in 5 jaar.

In de drie voorgaande kwartalen was nog sprake van krimp op kwartaalbasis. De groei viel bovendien sterker uit dan economen hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een groei van 0,6 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

Bron: ibizavandaag.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Spaanse RECESSIE zal nog verergeren

[...]

Ook tijdens het tweede kwartaal was het BBP met 0,40% gekrompen. De vooruitzichten zien er allesbehalve denderend uit, de regering verwacht dat de RECESSIE in de komende maanden nog zal verergeren. Daarmee ziet de situatie voor Spanje er hopeloos uit, vroeg of laat zal het land volgens de meeste analisten toch een aanvraag om hulp moeten indienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Caterpillar: Chinese economie heeft het ergste achter de rug

Caterpillar is een buitenbeentje omdat dit bedrijf meer dan enig ander bedrijf de schommelingen in de wereldeconomie weerspiegelt. Dat is niet meer dan logisch ook, want als machinebouwer bevindt Caterpillar zich steevast vooraan in de economische cycli. Maandagnamiddag beluisterden we de kwartaalboodschap van CEO Doug Oberhelman.

Hij had goed nieuws en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat Oberhelman nergens zware RECESSIEs verwacht, maar dat het anderzijds ook niet echt geweldig gaat met de globale economie. Bovendien zijn er tal van onzekerheden die op een willekeurig moment de slinger naar de verkeerde kant kunnen doen doorslaan.

Er was echter nog meer goed nieuws. Caterpillar denkt dat de Chinese economie het ergste al achter de rug heeft. De bodem is bereikt, vanaf volgend jaar kan er een lichte opleving starten. In de U.S. verwacht Oberhelman dat zodra de BBP-groei opnieuw 2 % overstijgt zowel het aantal werklozen sneller kan dalen als de bouwsector weer kan opleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

"Nieuwe RECESSIE in de VS onvermijdelijk"

In een interview waarschuwde de bekende belegger Jim Rogers dat de situatie voor de Amerikaanse economie er zorgwekkend uitziet voor 2013 en 2014. Volgens Rogers is het opduiken van een RECESSIE in de VS in de komende jaren zo goed als onvermijdelijk.

Vanaf de stichting van de Verenigde Staten is er alle vier tot zes jaar een RECESSIE of toch alleszins een serieuze groeivertraging opgedoken. Dergelijke periode van tragere groei zijn in de visie van Rogers onvermijdelijk, ze zullen ook in de toekomst blijven opduiken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$