Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Geen Redding voor de EU ongeacht de fondsgrootte

Financiële reddingsoperaties van de ECB dicteren Duitse bezuinigingsmaatregelen, welke de economische groei omlaaghaalt, en dat leidt tot RECESSIE met uiteindelijk depressie. Super Mario's reddingsplan om de EU naties overeind te houden door zijn aankopen van staatsobligaties met ‘geld dat er niet is,’ is meer humbug dan realiteit. Spanje en Italië wijzen de zware bezuinigingsvoorwaarden af, waarop voordien Griekenland en Portugal reeds onderuitgingen. Wat ze willen is onvoorwaardelijke hulp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Ierse economie ontloopt RECESSIE

De Ierse economie is in het tweede kwartaal nipt aan een RECESSIE ontkomen. De economie vertoonde groei noch krimp, na een achteruitgang van 0,7 procent in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Bron: goeiestijl.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Lachend de RECESSIE uit

Onze site staat erom bekend lekker positief in het leven te staan. Dat is niet altijd even gemakkelijk want iedereen maakt wel eens iets vervelends mee. Toch is dat anders wanneer je vrolijk bent. Als je een vrolijk persoon bent, maak je ook vervelende dingen mee, maar die negatieve gevoelens blijven dan niet zo lang hangen. Je hebt er dus minder last van.

Sommige mensen gaan er vanuit dat de omgeving met je mee kan veranderen wanneer je zelf verandert. Als je veel lacht, zul je zien dat mensen ook sneller terug zullen lachen. Als je mensen vaak knuffelt, zullen mensen je sneller terug knuffelen. Als je goed kunt luisteren, zullen mensen blij worden van het feit dat er naar ze geluisterd wordt. Als je dit een beetje onder de knie krijgt, zul je al snel zien dat het je geen windeieren zal leggen. Voor meer tips over een gelukkig leven; zie de fabula van Duplex over optimisme!

Geldt dat dan ook voor de situatie waar we ons nu in bevinden als land? Daarop kan ik alleen volmondig ‘JA’ zeggen. Deze week was de troonrede wederom in mineur. En onder het nieuwsbericht van de troonrede uiteraard weer het berichtje dat ons koningshuis twee ton meer zal gaan opstrijken in het komende jaar. Persoonlijk word ik daar niet supervrolijk van, daarnaast geeft het me niet de energie om er direct eens flink de schouders onder te gaan zetten. Een lichte verandering in de toon van de troonrede had, denk ik, bergen kunnen verzetten.

Bron: ddww.info
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Wereldeconomie eind oktober in zwart gat gezogen

De Europese denktank LEAP/E2020, de enige onafhankelijke club experts die de toekomst van de eurozone nog altijd zonnig inziet, schrijft in de septemberuitgave van het Global Europe Anticipation Bulletin dat de wereldeconomie eind oktober in een zwart gat zal worden gezogen en onze planeet ‘een wervelstorm van ongekende crises en conflicten’ te wachten staat.

LEAP/E2020 constateert dat ‘Euroland’, zoals de eurozone bijna liefkozend wordt genoemd, de afgelopen maanden veel vooruitgang heeft geboekt bij het te lijf gaan van de crisis, maar dat ook Europa niet kan voorkomen dat het de komende 6 tot 12 maanden in een RECESSIE zal belanden. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse, Chinese, Japanse en Braziliaanse economieën.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 19 september 2012

Verruimingsmaatregelen ECB, Fed lossen problemen niet op

De aankondiging van nieuwe monetaire verruimingsmaatregelen door zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Amerikaanse Federal Reserve mag in de afgelopen week dan voor een flinke rally op de aandelen- en grondstofmarkten hebben gezorgd, de maatregelen lossen de twee grootste problemen voor Europa en de Verenigde Staten; respectievelijk de eurozonecrisis en de fiscal cliff niet op, stellen analisten van Credit Suisse dinsdag in een rapport.

Hoewel het plan van de ECB om obligaties van noodlijdende eurozone-lidstaten op te gaan kopen de financieringskosten op het perifere staatspapier mogelijk omlaag helpen, zal de economie in de muntunie waarschijnlijk in een RECESSIE terecht komen en daar kan de Europese munt niet tegenop.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$