Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 september 2012

“Fed doet haar uiterste best om inflatie de vrije hand te geven”

De Federal Reserve doet haar uiterste best om de inflatie de vrije hand te geven. Mohamed El-Erian van Pimco spreekt van een ‘après-nous le déluge’-mentaliteit. Ben Bernanke en zijn team proberen de eigen lei zo proper mogelijk te houden, waarbij hun opvolgers de rotzooi mogen opkuisen.

De kans is inderdaad bijzonder groot dat de Federal Reserve alles in werk zal stellen om a) de economie weer vlot te krijgen en b) de schulden af te bouwen. Dat daarbij de inflatie opmarcheert, zal de Fed worst wezen. Inflatie kan namelijk een handje toesteken om het schuldenprobleem te helpen oplossen.

El-Erian vindt het vermakelijk dat Bernanke & Co het omgekeerde voorbeeld volgen van zijn voorganger Paul Volcker in de jaren 80. Die trok bij het begin van dat decennium de rente zo snel mogelijk op om de inflatie een halt toe te roepen, waardoor hij de economie in een RECESSIE stortte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Europa richting diepe RECESSIE?

Europa gaat mogelijk richting een behoorlijk diepe RECESSIE. Dat blijkt uit een serie inkoopmanagersindexen die vanochtend zijn gepubliceerd.

Zo'n index is een goede graadmeter voor de economische ontwikkeling de komende maanden. En de vooruitzichten zijn niet best.

De inkoopmanagersindex voor heel Europa kwam uit op 45,9. Dat is het laagste punt in ruim drie jaar tijd. Een stand van onder de 50 duidt op krimp. In dit geval behoorlijke krimp dus.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Geen Redding voor de EU ongeacht de fondsgrootte

Financiële reddingsoperaties van de ECB dicteren Duitse bezuinigingsmaatregelen, welke de economische groei omlaaghaalt, en dat leidt tot RECESSIE met uiteindelijk depressie. Super Mario's reddingsplan om de EU naties overeind te houden door zijn aankopen van staatsobligaties met ‘geld dat er niet is,’ is meer humbug dan realiteit. Spanje en Italië wijzen de zware bezuinigingsvoorwaarden af, waarop voordien Griekenland en Portugal reeds onderuitgingen. Wat ze willen is onvoorwaardelijke hulp.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Ierse economie ontloopt RECESSIE

De Ierse economie is in het tweede kwartaal nipt aan een RECESSIE ontkomen. De economie vertoonde groei noch krimp, na een achteruitgang van 0,7 procent in het eerste kwartaal. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Bron: goeiestijl.nl
Geplaatst: donderdag 20 september 2012

Lachend de RECESSIE uit

Onze site staat erom bekend lekker positief in het leven te staan. Dat is niet altijd even gemakkelijk want iedereen maakt wel eens iets vervelends mee. Toch is dat anders wanneer je vrolijk bent. Als je een vrolijk persoon bent, maak je ook vervelende dingen mee, maar die negatieve gevoelens blijven dan niet zo lang hangen. Je hebt er dus minder last van.

Sommige mensen gaan er vanuit dat de omgeving met je mee kan veranderen wanneer je zelf verandert. Als je veel lacht, zul je zien dat mensen ook sneller terug zullen lachen. Als je mensen vaak knuffelt, zullen mensen je sneller terug knuffelen. Als je goed kunt luisteren, zullen mensen blij worden van het feit dat er naar ze geluisterd wordt. Als je dit een beetje onder de knie krijgt, zul je al snel zien dat het je geen windeieren zal leggen. Voor meer tips over een gelukkig leven; zie de fabula van Duplex over optimisme!

Geldt dat dan ook voor de situatie waar we ons nu in bevinden als land? Daarop kan ik alleen volmondig ‘JA’ zeggen. Deze week was de troonrede wederom in mineur. En onder het nieuwsbericht van de troonrede uiteraard weer het berichtje dat ons koningshuis twee ton meer zal gaan opstrijken in het komende jaar. Persoonlijk word ik daar niet supervrolijk van, daarnaast geeft het me niet de energie om er direct eens flink de schouders onder te gaan zetten. Een lichte verandering in de toon van de troonrede had, denk ik, bergen kunnen verzetten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$