Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 596 tot 600
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 3 september 2012

Franse centrale bank voorziet RECESSIE

Het Franse statistiekbureau publiceert de eerste schattingen van de economische ontwikkelingen in het tweede kwartaal volgende week dinsdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een RECESSIE.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 27 augustus 2012

Klem gezet Finland overweegt uittreding Euro

Voor Finland valt er het meeste te verliezen van alle eurolanden als er een schuldenovereenkomst wordt gesloten. Nog even en een Fins afscheid uit de euro is waarschijnlijker dan een Grexit.

De eurocrisis kent geen komkommertijd laat staan een zomerstop, zo constateert The Economist. Problemen genoeg in de eurozone: Griekse economie verkeer in een diepe RECESSIE en Duitsland peinst er niet over om met nieuwe financiële noodsteun over de brug te komen, De Centrale Bank van Duitsland verzet zich met hand en tand tegen de aankoop van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB) ter verlichting van de financiële druk op de begrotingen van Spanje en Italië.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 25 augustus 2012

Fiscal Cliff: groeien of terug in RECESSIE?

Tenzij het Congres aan het einde van dit jaar geen actie onderneemt kan het zo maar zijn dat de geringe economische groei van het land als sneeuw voor de zon verdwijnt. Volgens Goldman Sachs kan de Amerikaanse economie met mogelijk 4 procent krimpen in de eerste helft van 2013 mocht de overheid er niet in te slagen om bepaalde regelgeving niet te verlengen. Dit fenomeen wordt ook wel de “fiscal cliff” genoemd. Een term die refereert aan de expiratie van de Bush belastingverlagingen, uitgebreide werkloosheidsuitkeringen en de automatische uitgaven en bezuinigingen op de begroting die door Congres wordt gemachtigd als wetgevers er niet in slagen om door middel van bezuinigingen het tekort terug te dringen. Bij elkaar zijn bovengenoemde lastenverlichtingen met zo’n 600 miljard een flinke oppepper geweest voor de economie.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Kans op RECESSIE wereldeconomie bedraagt nu 100 %

We weten allemaal dat Marc Faber niet om een straffe uitspraak verlegen zit. De bekende investeerder heeft nu de hals wel heel ver uitgestoken. Hij voorspelt dat de wereldeconomie met 100 % zekerheid in een RECESSIE gaat belanden. De Zwitser deed dat gisteren in een interview met CNBC.

Faber verwacht onder andere dat Duitsland weldra ook in een RECESSIE gaat belanden. De economie groeit bij onze oosterburen weliswaar nog aan een traag tempo, maar dat zal volgens Faber niet zo lang meer blijven duren. De rest van de Europa is al helemaal een ramp.

Ook in de U.S. wordt een vertraging van het groeitempo verwacht. De economie verliest er zienderogen aan snelheid en de kans is zo goed als onbestaande dat we in de komende 6 tot 12 maanden iets gaan zien wat op een stevige groei lijkt. Het wordt met andere woorden dus huilen met de pet op als we Faber mogen geloven.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Beurzen zakken in het rood

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent lager op 330,12 punten. De MidKap-index zakte 0,7 procent tot 508,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 1 procent. Londen bleef ongewijzigd. In New York stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,4 procent in de min.

De stemming op de beurzen kwam onder druk te staan nadat bekend werd gemaakt dat de economische bedrijvigheid in de eurolanden deze maand opnieuw is gedaald. Dit wakkerde de vrees aan voor een nieuwe RECESSIE in de eurozone.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$