Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 61 tot 65
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Sociale onrust zet olieprijzen onder druk

Olie zorgt voor kopzorgen bij beleggers. De voorbije maanden waren de prijzen onhoudbaar laag. De inhaalbeweging is intussen voorzichtig ingezet, maar sociale onrust kan ervoor zorgen dat de prijzen opnieuw instabieler worden.

De wereld piekert over de lage olieprijzen. Dat de prijs zo laag blijft, wijst erop dat de wereldeconomie maar niet op gang wil komen. In die mate zelfs dat een nieuwe RECESSIE velen niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt. Toch zijn er tekenen dat het de goeie kant uit gaat met de olieprijs. Zo is er een terugval geweest in de productie door branden in Canada en toegenomen vraag, die op korte termijn hoopvol stemmen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Deze grafiek vertaalt het grote groeiprobleem!

Zakenbank Societe Generale heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de teruglopende omzet bij heel wat wereldwijde bedrijven. Diverse analisten hebben de afgelopen tijd al gesproken over een ‘winstRECESSIE’ en het team van Societe Generale benadrukt dat dit probleem veel groter is dan de meeste mensen op dit moment beseffen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Britse overheid waarschuwt voor RECESSIE bij Brexit

Mochten de Britten in juni besluiten uit de Europese Unie te stappen, dan zal het land minstens een jaar in een economische RECESSIE belanden.

Dat voorspelt de Britse overheid in een maandag gepresenteerde studie naar de gevolgen van een 'Brexit'.

Het Britse ministerie van Financiën schetst daarin twee scenario's, waarbij de economie in de milde variant 3,6 procentpunt minder groeit dan onder de huidige omstandigheden mag worden verwacht. Het complete rampscenario schetst een economische achteruitgang met 6 procentpunt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Morgan Stanley: “Een wereldwijde RECESSIE is dichtbij”

Volgens zakenbank Morgan Stanley stevent de wereldeconomie af op een RECESSIE. Dit is althans de conclusie van een nieuw rapport dat recent is gepubliceerd door de Amerikaanse zakenbank. Volgens de economen van de bank kunnen de politieke en geopolitieke risico’s er voor gaan zorgen dat consumenten hun hand op de knip gaan houden. En uiteraard heeft een dergelijk proces grote gevolgen voor de groei van de economie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Economie Oekraïne laat sterke verbeteringen zien

De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware RECESSIE van de afgelopen jaren.

De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen sprake was van een krimp met liefst 17 procent.

Het Oekraïense statistiekbureau meldde echter wel dat op kwartaalbasis nog altijd sprake was van een neergang met 0,7 procent. Ook viel het groeicijfer aanzienlijk minder sterk uit dan economen hadden verwacht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$