Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 611 tot 615
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 augustus 2012

Onderzoekers: 15% meer zelfmoorden door RECESSIE

Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt, kan in een tijd van economische RECESSIE met 8 tot 15% stijgen. Dat concluderen onderzoekers in twee studies.

Britse onderzoekers schatten in een onderzoek in de British Medical Journal dat de economische problemen ongeveer 1000 Britten in de periode 2008-2010 ertoe kunnen hebben gebracht zich van het leven te benemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Nooit was de omvang van de Spaanse vastgoedcrisis duidelijker dan in deze grafiek

Aan de basis van de economische RECESSIE ligt de implosie van de Spaanse vastgoedmarkt en de situatie is nog steeds rampzalig.

Het is de Spaanse vastgoedcrisis die de Spaanse banken aan de rand van de afgrond heeft gebracht. De banken hebben ongebreideld kredieten toegestaan aan projectontwikkelaars. Veel van hun debiteuren kunnen hun schulden niet meer betalen dus zitten de banken met grote hoeveelheden bad loans op hun balans.

Bron: Z24
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Platina-indicator duidt op slappe economie

 Komt er een beetje economisch herstel of blijft het kwakkelen in de herfst van 2012? De ontwikkeling van de prijs van platina duidt nog niet op verbetering.

 In de eerste helft van 2012 was het in veel westerse landen kwakkelen of sloeg zelfs de RECESSIE weer toe. Het najaar zou volgens veel economische prognoses enig herstel moeten brengen. Maar dat is nog hoogste onzeker.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

België stevent af op nieuwe RECESSIE

De Belgische economie zal voor het eerst sinds 2009 opnieuw in een RECESSIE belanden, voorspelde gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank van België (NBB) zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Het bruto binnenlands product van België kromp in het tweede kwartaal al met 0,6 procent. Coene verwacht ook een afname in het derde kwartaal, waardoor er officieel opnieuw sprake zou zijn van een RECESSIE.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Amerikaans jobverlies: dieper en langer

De Amerikaanse arbeidsmarkt gaat door een atypische jobmarkt na de RECESSIE van 2007. In vergelijking met andere RECESSIEs was het jobverlies veel groter en duurt het herstel veel langer. Uit het afgelopen werkloosheidsrapport blijkt dan ook dat de Amerikaanse overheid voor de 5e opeenvolgende maand de tewerkstellingsgraad ziet dalen.

Ook het herstel na de RECESSIE van 2001 duurde al langer dan normaal. De Amerikaanse jobmarkt ziet dus al meer dan een decennium in de problemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$