Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Amerikaans jobverlies: dieper en langer

De Amerikaanse arbeidsmarkt gaat door een atypische jobmarkt na de RECESSIE van 2007. In vergelijking met andere RECESSIEs was het jobverlies veel groter en duurt het herstel veel langer. Uit het afgelopen werkloosheidsrapport blijkt dan ook dat de Amerikaanse overheid voor de 5e opeenvolgende maand de tewerkstellingsgraad ziet dalen.

Ook het herstel na de RECESSIE van 2001 duurde al langer dan normaal. De Amerikaanse jobmarkt ziet dus al meer dan een decennium in de problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Franse centrale bank voorziet RECESSIE

De Franse economie zal in het derde kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal krimpen. Dat voorspelde de Franse centrale bank woensdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een RECESSIE.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

We spannen de broeksriem aan: 'In plaats van op restaurant te gaan, eten we nu boterhammen'

Steeds meer Europeanen besparen op hun individuele consumptie. Ze doen hun boodschappen in goedkopere winkels, kopen minder grote items en zoeken koopjes op internet. De consumptie-uitgaven dalen, wat de RECESSIE en werkloosheid nog verder uitdiept, aldus de Wall Street Journal.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde in juli tot het laagste niveau sinds 2009 en de Europese consumptie-uitgaven worden dit jaar 0,9% lager gaan dan in 2011 (in de VS zouden ze daarentegen met 1,9% stijgen).

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Steeds minder bedrijven actief in Spanje

Het aantal in Spanje werkzame bedrijven kromp in 2011 met 1,6 procent tot 3,199 miljoen.

Het aantal bedrijven dat actief is in Spanje is vorig jaar door de RECESSIE gedaald naar het laagste niveau in 5 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

IMF wil dat eurozone lasten Griekenland verlicht - bronnen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat te maken krijgt met ontevredenheid onder zijn leden over de grote bedragen die het aan de eurozone heeft geleend, dringt er bij de regeringen van de eurozone op aan maatregelen te nemen ter verlichting van de last van Griekenland, melden ambtenaren die bekend zijn met het verloop van de voortgaande gesprekken.

De druk van het IMF is een antwoord op toenemende aanwijzingen dat de diepe Griekse RECESSIE het land ver van koers heeft gebracht voor de eerder dit jaar gestelde doelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$