Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: Z24
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Platina-indicator duidt op slappe economie

 Komt er een beetje economisch herstel of blijft het kwakkelen in de herfst van 2012? De ontwikkeling van de prijs van platina duidt nog niet op verbetering.

 In de eerste helft van 2012 was het in veel westerse landen kwakkelen of sloeg zelfs de RECESSIE weer toe. Het najaar zou volgens veel economische prognoses enig herstel moeten brengen. Maar dat is nog hoogste onzeker.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

België stevent af op nieuwe RECESSIE

De Belgische economie zal voor het eerst sinds 2009 opnieuw in een RECESSIE belanden, voorspelde gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank van België (NBB) zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Het bruto binnenlands product van België kromp in het tweede kwartaal al met 0,6 procent. Coene verwacht ook een afname in het derde kwartaal, waardoor er officieel opnieuw sprake zou zijn van een RECESSIE.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Amerikaans jobverlies: dieper en langer

De Amerikaanse arbeidsmarkt gaat door een atypische jobmarkt na de RECESSIE van 2007. In vergelijking met andere RECESSIEs was het jobverlies veel groter en duurt het herstel veel langer. Uit het afgelopen werkloosheidsrapport blijkt dan ook dat de Amerikaanse overheid voor de 5e opeenvolgende maand de tewerkstellingsgraad ziet dalen.

Ook het herstel na de RECESSIE van 2001 duurde al langer dan normaal. De Amerikaanse jobmarkt ziet dus al meer dan een decennium in de problemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Franse centrale bank voorziet RECESSIE

De Franse economie zal in het derde kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal krimpen. Dat voorspelde de Franse centrale bank woensdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een RECESSIE.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

We spannen de broeksriem aan: 'In plaats van op restaurant te gaan, eten we nu boterhammen'

Steeds meer Europeanen besparen op hun individuele consumptie. Ze doen hun boodschappen in goedkopere winkels, kopen minder grote items en zoeken koopjes op internet. De consumptie-uitgaven dalen, wat de RECESSIE en werkloosheid nog verder uitdiept, aldus de Wall Street Journal.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone daalde in juli tot het laagste niveau sinds 2009 en de Europese consumptie-uitgaven worden dit jaar 0,9% lager gaan dan in 2011 (in de VS zouden ze daarentegen met 1,9% stijgen).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$