Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 621 tot 625
Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

US Bonds - de ultieme short?

Volgens Doug Kass zijn de Amerikaanse obligaties zijn favoriete short van de komende 10 jaar. Hij schuift hiervoor 8 redenen naar voor. Hij benadrukt wel dat het een lange termijn visie is. We moeten dus nog niet direct een crash verwachten. Maar horen we dit ook niet al tientallen jaren over Japan?

De laatste 2,5 jaar hebben de US Bonds er een verschroeiende rit opzitten met een totale return van 60 %. Dit is een fenomenale opbrengst voor een activa die als veilige haven wordt beschouwd. Met een rentevoet van 1,5 % staat deze de helft zo laag als tijdens de RECESSIEs in 2001 en 2008. Het opwaarts potentieel lijkt dan ook kleiner dan het neerwaartse risico. Doug Kass maakte de berekening dat dit overeenkomt met een koers/winst verhouding van 65, hetgeen voor aandelen heel duur zou zijn.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

De jongeren nemen alles wat ze kunnen krijgen'

Ze dachten dat ze hun oude dag vrij comfortabel konden doorbrengen. Hun huis is afbetaald en van hun maandelijkse pensioen van 1500 euro was genoeg om af en toe een reisje te maken. In plaats daarvan moeten Dolores Fernández Mora (76) en haar man Mariano Blesa Julvé (75) hun werkloze dochter en hun twee zoons onderhouden. Ze leven nu met z’n vijven in hun krappe huis in Zaragoza. Dolores en Mariano hebben de schulden overgenomen van hun dochter. Soms hebben ze nauwelijks geld voor eten. ‘Zolang zij nog geen werk heeft, kan ik geen nieuw gebit nemen’, zegt Dolores tegen The New York Times.

Naarmate de RECESSIE groter wordt, de werkloosheid hoger en rekeningen niet meer betaald kunnen worden, leunen volgens de Times steeds meer Spanjaarden op hun ouders of hun grootouders. Soms halen families hun bejaarde ouders zelfs uit de verzorgingshuizen zodat ze hun pensioen kunnen incasseren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

'Succes Spanje hangt af van Europa'

De RECESSIE in Spanje zal dieper zijn dan wordt gevreesd. Bovendien hangt het succes van de maatregelen die Spanje neemt om de crisis te bestrijden grotendeels af van de stappen die op Europees niveau worden genomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

"20 procent leegstand op de Spaanse vastgoedmarkt"

Het einde van de Spaanse crisis lijkt nog mijlenver verwijderd. Aan de basis van de economische RECESSIE ligt de implosie van de Spaanse vastgoedmarkt en de situatie is nog steeds rampzalig.

Richard Quest van CNN rapporteert vanuit Pioz, Spanje, een leegstand van 20 procent op de huizenmarkt. En het ziet er niet meteen naar uit dat dit snel gaat veranderen.

Sommige gebieden in Spanje herbergen spooksteden waar mismanagement van kapitaal aan de orde van de dag is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Amerika staat voor een nieuwe RECESSIE

Er is al herhaaldelijk geschreven dat Amerika voor een nieuwe RECESSIE staat. Maar de economie bleef verbazen en groeide aan een rustig tempo. Onderstaande lijst van indicatoren wijzen er echter op dat het vermijden van een nieuwe RECESSIE een huzarenstuk zou zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$