Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 621 tot 625
Bron: infowars.com
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Werkeloosheid VS groter dan tijdens de laatste RECESSIE

Did you know that a smaller percentage of Americans are working today than when the last recession supposedly ended? But you won’t hear about this on the mainstream news. Instead, the mainstream media obsesses over the highly politicized and highly manipulated “unemployment rate”. The media is buzzing about how “163,000 new jobs” were added in July but the unemployment rate went up to “ 8.254%“. Sadly, those numbers are quite misleading. According to the Bureau of Labor Statistics, in June 142,415,000 people had jobs in the United States. In July, that number declined to 142,220,000. That means that 195,000 fewer Americans were working in July than in June. But somehow that works out to “163,000 new jobs” in July. I am not exactly sure how they get that math to add up. Perhaps someone out there can explain it to me. Personally, I find that the “employment rate” gives a much clearer picture of what is actually going on in the economy. The employment to population ratio is a measure of the percentage of working age Americans that actually have jobs. When it goes up that is good. When it goes down, that is bad. In July, the employment to population ratio dropped from 58.6 percent to 58.4 percent. Overall, the percentage of working age Americans that have jobs has now been under 59 percent for 35 months in a row.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 augustus 2012

S&P verlaagt rating 15 Italiaanse banken

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid verlaagd van 15 kleinere Italiaanse banken. 

Volgens S&P neemt het risico van de banken voor de gevolgen van een RECESSIE in het land toe.

De afwaarderingen zijn volgens S&P het gevolg van het ''verhoogde kredietrisico voor de Italiaanse economie en haar banken''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 4 augustus 2012

S&P verlaagt rating 15 Italiaanse banken

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft vrijdag de kredietwaardigheid verlaagd van 15 kleinere Italiaanse banken. Volgens S&P neemt het risico van de banken voor de gevolgen van een RECESSIE in het land toe.

De afwaarderingen zijn volgens S&P het gevolg van het ,,verhoogde kredietrisico voor de Italiaanse economie en haar banken''. Het gaat onder meer om banken als Banca Popolare dell'Emilia Romagna en Banca Popolare di Vicenza. De grote Italiaanse banken Unicredit, Intesa Sanpaolo en Mediabanca zijn niet afgewaardeerd door S&P.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Republikeinen dreigen de Amerikaanse economie in een schuldenkloof te duwen

Het is al een tijdje geleden dat Bill Clinton president van de U.S. was. Hij blijft een politiek dier en volgt de economische situatie op de voet. Die ziet er niet zo denderend uit. Clinton heeft in een interview met CNBC de vrees geuit dat de U.S. opnieuw in een RECESSIE zijn beland.

Hij dringt er bij het Congres op aan om de belastingverlagingen die op het einde van dit jaar expireren te verlengen. De overmoedige Republikeinen dreigen de U.S.-economie verder in een schuldenkloof te duwen waarin ze nu al diep zijn weggezakt.

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

US Bonds - de ultieme short?

Volgens Doug Kass zijn de Amerikaanse obligaties zijn favoriete short van de komende 10 jaar. Hij schuift hiervoor 8 redenen naar voor. Hij benadrukt wel dat het een lange termijn visie is. We moeten dus nog niet direct een crash verwachten. Maar horen we dit ook niet al tientallen jaren over Japan?

De laatste 2,5 jaar hebben de US Bonds er een verschroeiende rit opzitten met een totale return van 60 %. Dit is een fenomenale opbrengst voor een activa die als veilige haven wordt beschouwd. Met een rentevoet van 1,5 % staat deze de helft zo laag als tijdens de RECESSIEs in 2001 en 2008. Het opwaarts potentieel lijkt dan ook kleiner dan het neerwaartse risico. Doug Kass maakte de berekening dat dit overeenkomt met een koers/winst verhouding van 65, hetgeen voor aandelen heel duur zou zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$