Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 681 tot 685
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 24 mei 2012

Winst bedrijfsleven daalt tot dieptepunt

De winstgevendheid van het Nederlandse bedrijfsleven is met een afname van 20 procent gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de RECESSIE. Doordat de vraag dit jaar amper zal toenemen en de kosten blijven stijgen is het diepte punt waarschijnlijk nog niet bereikt. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde Conjunctuurenquête Nederland (COEN).

Bron: pluspost.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

Grondstoffen verliezen aan populariteit

Een en ander vindt zijn weerslag in de (speculatieve) vraag naar grondstoffen, met steeds kleiner wordende posities als gevolg. Op de termijn- en optiebeurs in de VS zijn het aantal uitstaande contracten in goud sinds december 2008 niet zo laag geweest. Maar ook de posities in bijvoorbeeld katoen waren in vijf jaar niet zo gering, en de koperposities daalden de afgelopen vijf weken met bijna 70%. Oorzaak is de angst voor een aanhoudende RECESSIE in Europa, die 18% van de wereldconsumptie in koper voor haar rekening neemt. 

De grondstoffenbeleggingsfondsen in de VS zien al vier achtereenvolgende weken dat beleggers meer geld onttrekken, dan investeren. En zoals altijd gaan ook analisten met het getij mee. Zo verwacht Donald Selking – marktstrateeg van National Securities – dat een realistisch niveau voor de goudprijs eigenlijk $ 1.100 oftewel € 870 per troy ounce is. Dit zou betekenen dat de prijs nog een derde kan dalen. 

Bron: linkelinks.nl
Geplaatst: dinsdag 22 mei 2012

europese eenheid ligt op straat

De Europese eenheid lijkt ver te zoeken. De eenwording lijkt een straf. De Grieken er uit.

Van Maxim mag het. Griekenland er uit. Natuurlijk liever niet, maar de onoverkomelijke bezwaren hoor je nu weer wat minder.

Het zal even pijn doen, maar de RECESSIE zit er al zo diep in, dat we dat ook wel aankunnen.

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Warme zomer in aantocht voor olie

Olie is alweer een tijdje van de hoofdpagina’s verdwenen, in de media vernemen we nog maar weinig over de evolutie van de olieprijs. Vandaag is het volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen vooral de eurocrisis die beleggers en andere belanghebbenden bezighoudt.

De openlijke discussie over een exit van Griekenland zou Europa in een diepe RECESSIE kunnen duwen. En dat zal uiteraard ook gevolgen krijgen voor de globale wereldeconomie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Huizenmarkt en onderdekking pensioenfondsen oorzaak RECESSIE

Nederland is sinds 2008 wat betreft de private consumptie veranderd van een koploper binnen de eurozone in een van de zorgenkindjes. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Een verbetering valt niet voor 2013 te verwachten, aldus S&P. Volgens S&P krimpt de Nederlandse economie dit jaar met 1 procent. Lage consumentenbestedingen als gevolg van de zwakke huizenmarkt en onderdekking van pensioenfondsen, zijn daarvan de belangrijkste oorzaak. ,,De groei van de private consumptie in Nederland lijkt nu meer op die van een land in de periferie van de eurozone dan op die van een land in het hart", aldus S&P.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$