Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 681 tot 685
Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Warme zomer in aantocht voor olie

Olie is alweer een tijdje van de hoofdpagina’s verdwenen, in de media vernemen we nog maar weinig over de evolutie van de olieprijs. Vandaag is het volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen vooral de eurocrisis die beleggers en andere belanghebbenden bezighoudt.

De openlijke discussie over een exit van Griekenland zou Europa in een diepe RECESSIE kunnen duwen. En dat zal uiteraard ook gevolgen krijgen voor de globale wereldeconomie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 21 mei 2012

Huizenmarkt en onderdekking pensioenfondsen oorzaak RECESSIE

Nederland is sinds 2008 wat betreft de private consumptie veranderd van een koploper binnen de eurozone in een van de zorgenkindjes. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's.

Een verbetering valt niet voor 2013 te verwachten, aldus S&P. Volgens S&P krimpt de Nederlandse economie dit jaar met 1 procent. Lage consumentenbestedingen als gevolg van de zwakke huizenmarkt en onderdekking van pensioenfondsen, zijn daarvan de belangrijkste oorzaak. ,,De groei van de private consumptie in Nederland lijkt nu meer op die van een land in de periferie van de eurozone dan op die van een land in het hart", aldus S&P.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Lagere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen vrijdag lager openen. Een verlaging van de kredietwaarderingen van Spaanse banken en de aanhoudende onzekerheid over Griekenland zorgen voor een nerveuze stemming.

Kredietbeoordelaar Moody's heeft 16 Spaanse banken een lagere kredietwaardering gegeven. Volgens Moody's zijn de verlagingen het gevolg van de RECESSIE in Spanje en de reeds verlaagde kredietwaardigheid van de Spaanse overheid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Griekse Syriza stopt schuldaflossingen, als Europa financiering beeindigt

De partijleider van de Griekse radicaal linkse Syriza partij stelt dat er weinig kans is dat Europa de financiele ondersteuning aan het land zal stilleggen, maar indien dit gebeurt zal Griekenland zijn schulden verwerpen.

In een interview waarschuwt de 37-jarige Alexis Tsipras dat een financiele ineenstorting in Griekenland de rest van de eurozone mee zal slepen. Europa moet een meer groei-gerelateerd beleid overwegen om de RECESSIE in Griekenland te bestrijden en om wat Tsipras een groeiende "humanitaire crisis" noemt aan te pakken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Spanje fors duurder uit met staatsleningen

Spanje heeft donderdag fors meer rente moeten bieden op drie staatsleningen met een middellange looptijd, en een gezamenlijke waarde van 2,5 miljard euro. Zorgen over Griekenland, de Spaanse bankensector en de RECESSIE waarin het land het afgelopen kwartaal is beland, dreven de rente op.

Een lening die eind januari 2015 afloopt, bracht 372 miljoen euro op tegen een rente van 4,375 procent. Bij een vergelijkbare lening die in april werd geveild, was dat nog 2,89 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$