Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 686 tot 690
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

'Lagere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen vrijdag lager openen. Een verlaging van de kredietwaarderingen van Spaanse banken en de aanhoudende onzekerheid over Griekenland zorgen voor een nerveuze stemming.

Kredietbeoordelaar Moody's heeft 16 Spaanse banken een lagere kredietwaardering gegeven. Volgens Moody's zijn de verlagingen het gevolg van de RECESSIE in Spanje en de reeds verlaagde kredietwaardigheid van de Spaanse overheid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Griekse Syriza stopt schuldaflossingen, als Europa financiering beeindigt

De partijleider van de Griekse radicaal linkse Syriza partij stelt dat er weinig kans is dat Europa de financiele ondersteuning aan het land zal stilleggen, maar indien dit gebeurt zal Griekenland zijn schulden verwerpen.

In een interview waarschuwt de 37-jarige Alexis Tsipras dat een financiele ineenstorting in Griekenland de rest van de eurozone mee zal slepen. Europa moet een meer groei-gerelateerd beleid overwegen om de RECESSIE in Griekenland te bestrijden en om wat Tsipras een groeiende "humanitaire crisis" noemt aan te pakken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 17 mei 2012

Spanje fors duurder uit met staatsleningen

Spanje heeft donderdag fors meer rente moeten bieden op drie staatsleningen met een middellange looptijd, en een gezamenlijke waarde van 2,5 miljard euro. Zorgen over Griekenland, de Spaanse bankensector en de RECESSIE waarin het land het afgelopen kwartaal is beland, dreven de rente op.

Een lening die eind januari 2015 afloopt, bracht 372 miljoen euro op tegen een rente van 4,375 procent. Bij een vergelijkbare lening die in april werd geveild, was dat nog 2,89 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,6%, weer Griekse verkiezingen

De AEX sloot dinsdag weer lager na de mislukte coalitiegesprekken in Griekenland als gevolg waarvan nieuwe verkiezingen, naar alle waarschijnlijkheid in juni, plaatsvinden. Macrodata uit de VS waren per saldo goed. In Europa kwamen van verschillende landen groeidata uit, waaruit afgeleid kon worden dat de eurozone als geheel nog niet in RECESSIE zit.

De AEX sloot dinsdag 0,6% lager op 296,24 punten. De Midkap zakt op het slot 1% op 479,85 punten. De ASX sloot 0,6% lager op 389,20 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Economie krimpt 1,1% in eerste kwartaal

De Nederlandse economie is in het eerste kwartal met 1,1% gekrompen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het waren met name de investeringen en de consumptie die sterk daalden. De uitvoer groeide wel. Ten opzichte van een kwartaal eerder kromp de economie met 0,2 procent. Daarmee zat Nederland ook in het eerste kwartaal nog in een RECESSIE. Het eerste kwartaal van 2012 kende één werkdag meer dan het eerste kwartaal van 2011.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$