Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 691 tot 695
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,6%, weer Griekse verkiezingen

De AEX sloot dinsdag weer lager na de mislukte coalitiegesprekken in Griekenland als gevolg waarvan nieuwe verkiezingen, naar alle waarschijnlijkheid in juni, plaatsvinden. Macrodata uit de VS waren per saldo goed. In Europa kwamen van verschillende landen groeidata uit, waaruit afgeleid kon worden dat de eurozone als geheel nog niet in RECESSIE zit.

De AEX sloot dinsdag 0,6% lager op 296,24 punten. De Midkap zakt op het slot 1% op 479,85 punten. De ASX sloot 0,6% lager op 389,20 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Economie krimpt 1,1% in eerste kwartaal

De Nederlandse economie is in het eerste kwartal met 1,1% gekrompen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het waren met name de investeringen en de consumptie die sterk daalden. De uitvoer groeide wel. Ten opzichte van een kwartaal eerder kromp de economie met 0,2 procent. Daarmee zat Nederland ook in het eerste kwartaal nog in een RECESSIE. Het eerste kwartaal van 2012 kende één werkdag meer dan het eerste kwartaal van 2011.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 mei 2012

Moody's verlaagt waardering 26 banken Italië

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft maandagavond de kredietwaardigheid van 26 Italiaanse banken verlaagd. 

De banken zijn volgens Moody's zo kwetsbaar voor problemen in de eurozone dat hun kredietwaardigheid 4 niveau's naar beneden is gegaan.

Italië verkeert in een RECESSIE en de banken zien de winsten verdampen. De banken kunnen bovendien moeilijker geld lenen, aldus Moody's.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Tips voor tijdens een dubbele dip RECESSIE

In deze onderstaande video legt Dr Rohan Weerasinghe uit wat een dubbele dip RECESSIE is en welke gevolgen een double dip heeft. Een uitgebreide uiteenzetting met tips die niet alleen de economische kant van het verhaal belicht, maar ook ingaat op de gevolgen die de economische crisis kan hebben op het leven an sich.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 14 mei 2012

Huizenmarkt en onderdekking pensioenfondsen oorzaak RECESSIE

De Europese Centrale Bank zal waarschijnlijk nog even wachten met het opnieuw opstarten van het obligatie-inkoopprogramma, zegt een in Londen gevestigde handelaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$