Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 706 tot 710
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

12 Europese landen in RECESSIE

Hieronder de Chart of the Day. Momenteel zijn er 12 landen in de eurozone die te maken hebben met een RECESSIE. De dubbele dip is dus duidelijk een feit. Geloof daarom dus nooit kredietbeoordelaars, zoals S&P, die toch wel dacht dat Europa aan een dubbele dip zou ontsnappen.

[afbeelding]

Bron: knack.be
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Vloed aan liquiditeiten heeft rentestand kunstmatig beïnvloed

De monetaire politiek van de ECB moet volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco rekening houden met de RECESSIE in de Zuid-europese landen en met het inflatierisico in de sterkere noordelijke economiën.

De ECB houdt de interestvoet extreem laag op 1% en blijft de impact van de LTRO op het interbancaire markt en op de rëele economie in het oog houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 8 mei 2012

Duitsland wil blijven bezuinigen, groeipact onder voorwaarden

Duitsland zal zijn bezuinigingsretoriek niet veranderen en steunt alleen voorstellen voor groei wanneer deze niet gefinancierd worden door nog meer schulden op te bouwen. Dit zegt de Duitse minister van economie Philipp Roesler dinsdagochtend in een interview met de Duitse televisiezender ARD.

Roesler verwerpt met zijn opmerkingen de oproep van sommige Europese landen om bezuinigingsmaatregelen stop te zetten, omdat het de RECESSIE waarin het continent verkeert zou verergeren.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Europa maakt een ruk naar links

Europa maakt een ruk naar links. Niet onbegrijpelijk uit het standpunt van de bevolking. Regeringspartijen die zware besparingen doorvoeren worden zelden of nooit herverkozen.

Europa heeft de laatste 2 jaar de weg van zware besparingen ingeslagen en dit heeft een zware impact gehad op de economie. In de eerste kwartalen na de financiële RECESSIE herstelde de Europese economie nog redelijk.

Toen het Griekse drama ten tonele kwam, werd besparen, besparen en nog eens besparen de leuze om de markten tegemoet te komen. Hoewel dit niet ten onrechte was, werd de economische groei totaal verwaarloosd.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Spanje maakt U-bocht, pompt mogelijk overheidsgeld in banken

Spanje pompt mogelijk overheidsgeld in zijn bancaire systeem om de kredietverlening en zijn in RECESSIE verkerende economie te herstellen, stelt premier Mariano Rajoy maandag, waarmee een politieke U-bocht gesignaleerd wordt.

De regering heeft de belofte gedaan geen geld te verschaffen aan het bancaire systeem dat worstelt in de nasleep van de ingestorte huizenmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$