Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 706 tot 710
Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Europa maakt een ruk naar links

Europa maakt een ruk naar links. Niet onbegrijpelijk uit het standpunt van de bevolking. Regeringspartijen die zware besparingen doorvoeren worden zelden of nooit herverkozen.

Europa heeft de laatste 2 jaar de weg van zware besparingen ingeslagen en dit heeft een zware impact gehad op de economie. In de eerste kwartalen na de financiële RECESSIE herstelde de Europese economie nog redelijk.

Toen het Griekse drama ten tonele kwam, werd besparen, besparen en nog eens besparen de leuze om de markten tegemoet te komen. Hoewel dit niet ten onrechte was, werd de economische groei totaal verwaarloosd.

[... ...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Spanje maakt U-bocht, pompt mogelijk overheidsgeld in banken

Spanje pompt mogelijk overheidsgeld in zijn bancaire systeem om de kredietverlening en zijn in RECESSIE verkerende economie te herstellen, stelt premier Mariano Rajoy maandag, waarmee een politieke U-bocht gesignaleerd wordt.

De regering heeft de belofte gedaan geen geld te verschaffen aan het bancaire systeem dat worstelt in de nasleep van de ingestorte huizenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Harry Dent: "Spaanse default kan beurscorrectie van 10-20 % veroorzaken"

De geruchten over een default van Spanje worden met de dag groter. Het land is officieel in een RECESSIE gedoken en die zal niet snel achter de rug zijn. Wanneer we een gokje mogen doen, kan het land op het einde van dit of bij het begin van volgend jaar door de knieën gaan.

De werkloosheid ligt in Spanje hoger dan in Griekenland, de schulden van zowel de Spaanse overheid als die van de Griekse burgers liggen hoger dan die van de Griekse. We zwijgen maar liever zedig over de problemen van de Spaanse banken die stilaan hopeloos worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Bedrijven betalen rekeningen steeds later

Bedrijven betalen hun rekeningen steeds later. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven constateert dat ze minder geld in kas hebben door achterstallige betalingen van andere bedrijven en de aanhoudende RECESSIE.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Australië zeilt door mondiale economische depressie met begrotingsoverschot

''Het is een bescheiden plusje. Het loopt op in de tijd'', zei de minister, vooruitlopend op het nieuwe begrotingsjaar dat 1 juli ingaat. Dinsdag presenteert hij de cijfers.

Australië is de wereldwijde financiële crisis doorgekomen zonder in een RECESSIE te belanden. Waarnemers voorspelden onlangs een overschot van 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) voor het komende begrotingsjaar 2012/2013.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$