Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1000 artikelen gevonden. Artikel 706 tot 710
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 mei 2012

Bedrijven betalen rekeningen steeds later

Bedrijven betalen hun rekeningen steeds later. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven constateert dat ze minder geld in kas hebben door achterstallige betalingen van andere bedrijven en de aanhoudende RECESSIE.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 mei 2012

Australië zeilt door mondiale economische depressie met begrotingsoverschot

''Het is een bescheiden plusje. Het loopt op in de tijd'', zei de minister, vooruitlopend op het nieuwe begrotingsjaar dat 1 juli ingaat. Dinsdag presenteert hij de cijfers.

Australië is de wereldwijde financiële crisis doorgekomen zonder in een RECESSIE te belanden. Waarnemers voorspelden onlangs een overschot van 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) voor het komende begrotingsjaar 2012/2013.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Interactieve kaart van de Europese RECESSIE

Dat de Europese landen in een RECESSIE zitten, of dreigen te komen, is ondertussen al goed geweten. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje hebben al kennis gemaakt met de double dip, landen als België, Nederland, Denemarken zullen snel volgen.

Deze super interactieve kaart van Reuters bezorgt u een mooi overzicht van de bbp-kwartaalcijfers van alle Europese landen van de laatste 4 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken

De Spaanse economie is er veel erger aan toe dan we denken. Dat is alleszins de mening van Willem Buiter, de Nederlandse hoofdeconoom van Citigroup, die de zaken al vaker door een donkere bril heeft bekeken. Dat Spanje heeft moeilijker heeft dan op het eerste gezicht kan worden aangenomen, blijkt onder andere uit de evolutie op de obligatiemarkten.

De rente op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie is voor het eerst in twee maanden gestegen tot boven het niveau van 5,50%. Dat bewijst dat de markt niet gelooft dat het land zijn schulden zal kunnen terugdringen of een tweede RECESSIE in een periode van twee jaar vermijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 mei 2012

Sell In May And Go Away, behalve …

De gekende beurswijsheid “Sell in may, and go away” lijkt op basis van de eerste grafiek te kloppen. Historisch gezien presteert de beurs het zwakste in de maanden juni – juli – augustus – september. Behalve,…

… in Amerikaanse verkiezingsjaren. In de aanloop naar een verkiezing is het voor de zittende president uiteraard beter om goede beursresultaten te hebben dan slechte.  Verkiezingsjaren op zich genereren meestal al een positieve return, in 5 van de 8 laatste verkiezingsjaren deed de beurs het goed. 2 van de 3 slechte verkiezingsjaren waren de RECESSIEjaren 2000 en 2008.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$