Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 76 tot 80
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Jim Rickards: “De reden waarom de goudprijs naar $10.000 kan stijgen”

Jim Rickards is zowat de Willem Middelkoop van de Verenigde Staten. Beide heren hebben een enorme kennis van de monetaire geschiedenis en zien goud als een belangrijk onderdeel in de oplossing van de huidige problemen. Rickards voorspelt net als Middelkoop ook een veel hoger goudprijs als vandaag.

Momenteel bevindt de wereld zich niet in een financiële crisis. Rickards ziet wel een RECESSIE in de Verenigde Staten en een daling van de aandelenmarkt, maar geen nieuwe crisis. In 1987 was er een financiële crisis zonder RECESSIE, in 1990 was er een RECESSIE zonder financiële crisis. In 2008 was er beide. Maar nu zitten we meer in het scenario van 1990.

Het kan dus nog een tijdje duren vooraleer de goudprijs echt naar de hemel schiet. Dit is dus goed nieuws voor beleggers die nog geen goud kochten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Deze tien beurzen staan weer boven water in 2016

De AEX-Index maakte deze week het dramatische verlies van januari en begin februari goed. Maar ook andere beurzen trekken bij. De zigzagbeweging van aandelen dit jaar lijkt zo’n beetje compleet.

Na een rampzalige start in januari bereikten veel aandelenbeurzen rond 11 februari het laagste niveau van het jaar. Verliezen van 10 tot meer dan 20 procent stonden op de koersenborden.

Inmiddels lijken de zorgen over tegenvallende groei in China en een RECESSIE in de Verenigde Staten wat geluwd. Beurzen zijn aardig bijgetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 maart 2016

Jim Rogers: “Kans op Amerikaanse RECESSIE binnen een jaar is 100 procent”

De Amerikaanse economie presteert al een lange periode beter dan andere Westerse economieën. Grondstoffengoeroe Jim Rogers is echter niet bijster positief over de nabije toekomst. Sterker nog, hij zegt in een interview met Bloomberg dat de Amerikaanse economie binnen een jaar in een RECESSIE terecht komt.

De voorzitter van Rogers Holding is zeker van zijn zaak: “Het is 7 tot 8 jaar geleden dat we de laatste RECESSIE in de VS hebben gezien. Wanneer we kijken naar de geschiedenis, dan zien we dat een RECESSIE iedere 4 tot 7 jaar terugkeert, om welke reden dan ook. Zo is het altijd gegaan.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2016

Economen halen één van steunpilaren kapitalisme onderuit

Opnieuw waarschuwt een CEO met een enorm investeringsbedrag omtrent een aankomende RECESSIE in de Verenigde Staten (en in navolging wereldwijd). Deze maal gaat het over Jim Rogers, CEO bij het Amerikaanse Rogers Holding.

Jim Rogers waarschuwde dit weekend ervoor dat de Amerikaanse economie 100% zeker in een RECESSIE zal belanden binnen het jaar. Een uitspraak gebaseerd op zowel macro-economische data als op de gebeurtenissen die nu reeds gaande zijn. Afgaande op historische data is het nu bijna 7-8 jaar geleden dat de laatste RECESSIE plaats vond in de Verenigde Staten. Grote RECESSIEs vinden normaal gemiddeld elke 7-8 jaar plaats, kleinere elke 4 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

OESO ziet zwak herstel Nederlandse economie

De Nederlandse economie krabbelt maar langzaam op na de stevige RECESSIEs van de afgelopen jaren.

De banken blijven kwetsbaar voor nieuwe schokken, terwijl kleine bedrijven te weinig toegang hebben tot krediet om te kunnen groeien, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in donderdag gepresenteerde rapporten over de Nederlandse economie.

Het gebrek aan innovatie dat daardoor ontstaat, kan een rem zetten op de toekomstige groei. De denktank benadrukt dat verdere hervormingen noodzakelijk zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$