Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 756 tot 760
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

Bijna geen vaste contracten meer in Nederland

Bedrijven lijken steeds minder geneigd mensen in vaste dienst te nemen. Het afgelopen jaar kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van liefst 97 procent, blijkt uit cijfers van het UWV.

Ronald Dekker, arbeidseconoom van de Universiteit van Tilburg, laat aan RTL Z weten dat de trend al jaren zichbaar is. 'Er zijn twee zaken die van invloed zijn. Dat is de schuwheid van de werkgevers en de RECESSIE. Daarom durven werkgevers geen vast contract te verstrekken', aldus Dekker.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 maart 2012

EU Rehn: werkloosheid blijft een grote zorg

De Europese Commissaris van economische zaken Olli Rehn stelt dat het risico van een ineenstorting van de eurozone weliswaar "achter ons ligt", maar dat de regio in een RECESSIE verkeert en de werkloosheid een grote zorg blijft, blijkt uit een interview met Rehn dat woensdag gepubliceerd is in de Franse krant Le Figaro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 maart 2012

Eurocommissaris: eurozone in 'milde' RECESSIE

De eurozone begeeft zich momenteel in een milde RECESSIE. Dat heeft Eurocommissaris Olli Rehn dindag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 4 maart 2012

'Beurzen blijven in maart optimistisch'

Pessimisten hebben tot nu toe ongelijk gekregen in 2012. De rally die in de laatste maanden van 2011 begon, zette ook dit jaar door. De AEX noteert inmiddels ruim 10 punten hoger dan aan het begin van 2012 en de Amerikaanse Dow Jonesindex sloot vorige week boven de 13.000 punten, een niveau dat sinds 2008 nog niet was bereikt. Met name Amerikaanse analisten verwachten dat het optimisme voorlopig aanhoudt.

Met aanhoudend positieve cijfers over de Amerikaanse economie en een akkoord over een nieuw steunpakket aan Griekenland lijkt de weg open naar verder stijgende koersen. Alleen de hoge olieprijs, onder meer als gevolg van onzekerheid over aanvoer vanuit het Midden-Oosten, zou roet in het eten kunnen gooien. ,,Een plotselinge verdere verstoring van de olieleveranties kan de zaken in één klap veranderen'', aldus een analist. Een nog hogere olieprijs is slecht voor de consumentenuitgaven en zou de problemen voor de eurozone, waar veel landen in een RECESSIE dreigen te geraken, nog vergroten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 maart 2012

Spanje: groter begrotingstekort moet kunnen

De Spaanse premier Mariano Rajoy meent dat de omvang van het Spaanse begrotingstekort dit jaar groter kan uitvallen dan de beoogde 4,4 procent van het bruto binnenlands product. Dat moet ook kunnen, volgens hem. Spanje moet anders 44 miljard bezuinigen terwijl het land diep in de RECESSIE wegzakt. Dergelijke bezuinigingen zouden de welvaartsstaat ruïneren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$