Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 841 tot 845
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2011

Eurozone in 'lichte' RECESSIE

De zeventien landen van de eurozone zijn in een 'lichte' RECESSIE terechtgekomen. In 2012 zal de economische groei bijna stagneren als gevolg van de schuldencrisis, die bij een belangrijk negatief gebeuren vernietigende gevolgen kan hebben voor alle rijke landen, zo waarschuwt de OESO vandaag in zijn economische vooruitzichten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 27 november 2011

Willem Middelkoop: Als oplossing te lang duurt gaat er teveel kapot [video]

Vroeger was de financiële economie een afgeleide van de reële economie, maar tegenwoordig is het andersom. Als er iets fout gaat bij de banken, dan heeft dat enorme gevolgen. Als een oplossing niet snel genoeg komt, dan gaat er teveel kapot in de reële economie en dan kom je in een RECESSIE terecht. Dat zegt Willem Middelkoop op de Dag van de Belegger.

deel 1 van de video is hier te zien

deel 2 van de video is hier te zien

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 november 2011

Zalm: politiek nu in een crisis

Gerrit Zalm is als CEO van ABN Amro uiterst negatief over de Europese politici: "Als ze eerder actie hadden ondernomen in Europa, hadden we een RECESSIE kunnen voorkomen."

Zalm, verkozen tot Neerlands beste minister van Financien van de eeuw, stelde voor een zaal vol beleggers op de Dag van de Belegger: "De politiek is nu in een crisis, en de economische dymensie begint ook op gang te komen." "Wordt het een lichte RECESSIE die snel herstelt, of een zware RECESSIE?"

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Fitch waardeert Portugal af naar junk-status

Fitch Ratings heeft donderdag de rating voor Portugal verlaagd tot junk-status en waarschuwt voor verdere afwaarderingen vanwege de RECESSIE.

[...]

Bron: De Aziatische Tijger
Geplaatst: donderdag 24 november 2011

Azië begint Europese crisis te voelen

De financiële crisis in Europa en de Verenigde Staten begint gevolgen te hebben voor het verre oosten. Chinese fabrieken zien deze maand de grootste terugval van de productie in 32 maanden tijd. De Chinese inkoopmanagersindex daalde deze maand van 52 naar 48 punten. Een score van minder dan 50 geeft aan dat er sprake is van krimp.

Volgens de New York Times is de krimp erger dan verwacht. Tot nu toe bleven landen in Oost- en Zuidoost-Azië namelijk grotendeels gespaard door de crisis. Dat de inkoopmanagersindex in China binnen luttele weken drie punten is gedaald doet de vrees bij economen dan ook toenemen dat Azië toch niet gespaard wordt van de crisis. Iets wat overeen lijkt te komen met de voorspelling die de Chinese vicepremier enkele dagen terug deed, namelijk dat ons een langdurige, globale, chronische RECESSIE staat te wachten.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$