Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 november 2011

Draghi waarschuwt voor RECESSIE

De eurozone moet rekening houden met een ''milde RECESSIE'' aan het einde van het jaar.

Dat zei de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag in een toelichting op de onverwachte renteverlaging die de ECB eerder op de dag doorvoerde.

Draghi en zijn collega's in het ECB-bestuur verrasten de markten door het belangrijkste rentetarief in de de eurozone met een kwart procentpunt te verlagen naar 1,25 procent. Draghi wees in zijn toelichting op de slechte vooruitzichten voor de Europese economie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 27 oktober 2011

Verdere actie G20 nodig na eurozonedeal

Het is nog lang niet over:

Het akkoord van de eurotop in Brussel heeft de euro gered, maar de G20-landen zullen volgende week meer maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de ontwikkelde landen opnieuw in een RECESSIE belanden. Dat zei de Franse minister van Financiën François Baroin donderdag in een reactie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2011

Zalm verwacht RECESSIE in Nederland

Het is niet de vraag of Nederland in een RECESSIE terechtkomt, maar wanneer. Dat zei Gerrit Zalm, topman van ABN Amro, woensdag tijdens het Nederlands-Duits ondernemersforum.

[..]

Het wantrouwen van financiële markten ten aanzien van de politiek is terecht, meent Zalm. "Regeringsleiders eisen eerst een afschrijving van 20 procent op staatsleningen, maar enkele maanden later is dat ineens 50 procent."

"Overheden moeten nu hun financiën zo snel mogelijk op orde brengen. Dat vereist wel een veel sterker begrotingstoezicht."

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

Roubini waarschuwt voor RECESSIE

De kans op een RECESSIE in de grootste ontwikkelde economieen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa, is meer dan 50%, zei de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini dinsdag.

[...]

Hij zei dat de eurozone waarschijnlijk nu al in RECESSIE is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

S&P dreigt met afwaardering vijf EU-landen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft een lijstje met mogelijke afwaarderingen klaarliggen voor het geval Europa in een RECESSIE belandt. Het gaat om Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal.

S&P zou de kredietwaardigheid van de vijf Europese landen met een of twee stappen willen verlagen, zo meldden diverse internationale media.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$