Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 oktober 2011

Zalm verwacht RECESSIE in Nederland

Het is niet de vraag of Nederland in een RECESSIE terechtkomt, maar wanneer. Dat zei Gerrit Zalm, topman van ABN Amro, woensdag tijdens het Nederlands-Duits ondernemersforum.

[..]

Het wantrouwen van financiële markten ten aanzien van de politiek is terecht, meent Zalm. "Regeringsleiders eisen eerst een afschrijving van 20 procent op staatsleningen, maar enkele maanden later is dat ineens 50 procent."

"Overheden moeten nu hun financiën zo snel mogelijk op orde brengen. Dat vereist wel een veel sterker begrotingstoezicht."

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 25 oktober 2011

Roubini waarschuwt voor RECESSIE

De kans op een RECESSIE in de grootste ontwikkelde economieen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa, is meer dan 50%, zei de Amerikaanse econoom Nouriel Roubini dinsdag.

[...]

Hij zei dat de eurozone waarschijnlijk nu al in RECESSIE is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2011

S&P dreigt met afwaardering vijf EU-landen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft een lijstje met mogelijke afwaarderingen klaarliggen voor het geval Europa in een RECESSIE belandt. Het gaat om Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en Portugal.

S&P zou de kredietwaardigheid van de vijf Europese landen met een of twee stappen willen verlagen, zo meldden diverse internationale media.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 17 oktober 2011

Europese Denktank: Westerse banken in 2012 gedecimeerd en ontdaan van hun macht

10%-20% van de Westerse banken zal volgend jaar het loodje leggen. Zullen daar ook Nederlandse banken bijzitten?

Volgens de Europese Denktank LEAP/E2020 is het gebeurd met de macht van de Westerse megabanken. Volgend jaar zal zeker 10% tot 20% van de banken omvallen, waaronder ook grote banken die tot nu toe als 'too big too fail' werden beschouwd. Een groot deel van de bankensector zal in 2012 worden genationaliseerd, en onder druk van de publieke opinie zullen de bankiers een groot deel van hun exorbitante salarissen en bonussen definitief moeten opgeven.

Zoals de Denktank al twee jaar geleden voorspelde zinkt de wereld steeds verder weg in monetaire, financiële, economische, sociale, politieke en strategische crises. De 'geopolitieke ontwrichting' is in volle gang; in alle landen worden de besluiten van de politiek gekenmerkt door onzekerheid over de te volgen koers. Terwijl de wereldwijde RECESSIE is teruggekeerd wordt gevreesd voor het lot van de banken, het uitbreken van een valuta oorlog en stijgende en permanente werkloosheid.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 oktober 2011

Roubini: die 'double dip' gaat er komen

De Westerse economieën stevenen af op een nieuwe RECESSIE, ongeacht of de schuldencrisis in Europa verder escaleert. Dat zegt econoom Nouriel Roubini in een interview met CNBC. Het is niet langer de vraag of er een dubbele dip komt, de vraag is alleen of deze mild of ernstig wordt, aldus Roubini  dinsdag in Seoel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$