Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 876 tot 880
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 30 september 2011

Zorgen over RECESSIE drukken Wall Street

De beurzen in New York stonden vrijdag aan het einde van het derde kwartaal op verlies door zorgen over de afzwakkende economische groei. Veel beleggers vrezen dat er een nieuwe RECESSIE aankomt. Amerikaanse aandelen stevenen af op het slechtste kwartaal sinds 2008.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 september 2011

IMF-top in teken van schuldencrisis

De Europese schuldencrisis en de vrees voor een nieuwe RECESSIE bepalen zaterdag de agenda van de jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Het IMF liet deze week duidelijk weten dat de internationale economie opnieuw in een gevaarlijke situatie is gekomen. Volgens het fonds dreigt de schuldencrisis te ontaarden in een nieuwe financiële crisis, die zeker in Europa kan leiden tot een krimp van de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Koperprijs geeft Bernanke vuurkracht

De daling van het goud zal slechts een voetnoot in de geschiedenis zijn. De daling van de koperprijs is iets waar we ons meer zorgen over moeten maken.

De koperprijs viel de laatste weken terug van rond de 4 $ tot rond de 3$, ofwel een daling van rond de 25%. Met de huidige economische berichten is het niet uit te sluiten dat de koperprijs nog verder zakt.

De koperprijs wordt aanzien als een barometer voor de economie. Van koper zegt men dat het de enige grondstof is met een Master in de economie.

Een terugval van dergelijke omvang duidt erop dat de markten ervan uitgaan dat de wereldeconomie de komende 9 tot 18 maanden blijft slabakken. In een periode van RECESSIE daalt de koperprijs gemiddeld met 40%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Trader tegen geschokte BBC: 'Ik zit te wachten op nieuwe crisis"

"Het interesseert traders niet hoe de economische en financiële crisis opgelost wordt: ons beroep is om geld te verdienen aan de huidige toestand." Dat is de ongezouten mening van een trader tijdens een BBC-interview. De eerlijke handelaar bekende ook dat hij al "drie jaar aan het wachten" is op deze crisis en "droomt van een RECESSIE". De reporter in de studio was met verstomming geslagen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Globale werkloosheid nadert piek Grote RECESSIE

Sinds het begin van de financiële crisis zijn wereldwijd 20 miljoen jobs verloren gegaan. Indien we niet snel handelen komen er daar voor eind 2012 nog eens 20 miljoen bij.

Dat heeft Juan Somavian de directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO, gezegd ter gelegenheid van een samenkomst in Parijs, waar de ministers van Werkgelegenheid van de G20 vandaag en morgen samenzitten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$