Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 876 tot 880
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Koperprijs geeft Bernanke vuurkracht

De daling van het goud zal slechts een voetnoot in de geschiedenis zijn. De daling van de koperprijs is iets waar we ons meer zorgen over moeten maken.

De koperprijs viel de laatste weken terug van rond de 4 $ tot rond de 3$, ofwel een daling van rond de 25%. Met de huidige economische berichten is het niet uit te sluiten dat de koperprijs nog verder zakt.

De koperprijs wordt aanzien als een barometer voor de economie. Van koper zegt men dat het de enige grondstof is met een Master in de economie.

Een terugval van dergelijke omvang duidt erop dat de markten ervan uitgaan dat de wereldeconomie de komende 9 tot 18 maanden blijft slabakken. In een periode van RECESSIE daalt de koperprijs gemiddeld met 40%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 september 2011

Trader tegen geschokte BBC: 'Ik zit te wachten op nieuwe crisis"

"Het interesseert traders niet hoe de economische en financiële crisis opgelost wordt: ons beroep is om geld te verdienen aan de huidige toestand." Dat is de ongezouten mening van een trader tijdens een BBC-interview. De eerlijke handelaar bekende ook dat hij al "drie jaar aan het wachten" is op deze crisis en "droomt van een RECESSIE". De reporter in de studio was met verstomming geslagen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 september 2011

Globale werkloosheid nadert piek Grote RECESSIE

Sinds het begin van de financiële crisis zijn wereldwijd 20 miljoen jobs verloren gegaan. Indien we niet snel handelen komen er daar voor eind 2012 nog eens 20 miljoen bij.

Dat heeft Juan Somavian de directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO, gezegd ter gelegenheid van een samenkomst in Parijs, waar de ministers van Werkgelegenheid van de G20 vandaag en morgen samenzitten.

Bron: Powned
Geplaatst: maandag 26 september 2011

Eurobank tegen crisis

Op aandringen van met name de Verenigde Staten en China werkt de Europese Unie aan een plan om de eurocrisis te bezweren.

De slagkracht van het Europese noodfonds voor probleemlanden moet worden vervijfvoudigd om een nieuwe RECESSIE te voorkomen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 25 september 2011

Verschillende partijen waarschuwen voor bankrun

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner zei op de IMF bijeenkomst dat het gevaar bestaat van een run op de banken en een ernstige mondiale RECESSIE, indien Europa niet met fundamentele oplossingen komt.

Het vertrouwen is inmiddels gedaald naar het niveau van de Lehman Brothers crash en als dat vertrouwen verder blijft dalen en consumenten daadwerkelijk hun geld van de bank gaan halen komen de banken in de problemen door het zogenaamde fractioneel bankieren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$