Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 886 tot 890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 september 2011

Grafiek: eurozone stort pijlsnel in RECESSIE

De schuldencrisis sleurt heel Europa mee naar de rand van een RECESSIE.

Dat is nu ook duidelijk te zien op deze PMI-grafiek. De indicator gaat pijlsnel naar beneden, richting RECESSIE.

Boven 50 betekent groei; onder 50 betekent een krimp. De eurozone is net onder de grens van 50 gezakt. Voor het eerst in twee jaar krimpt dus de economische acitiviteit in de eurozone.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 22 september 2011

Aandelen massaal gedumpt

Beleggers op de Europese beurzen deden donderdag massaal aandelen van de hand. Een sombere economische vooruitblik van de Amerikaanse centrale bank wakkerde in combinatie met tegenvallende macrocijfers uit China en Europa de vrees voor een RECESSIE weer aan.

Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: woensdag 21 september 2011

Roubini: 8 stappen om de Grote Depressie nog net te voorkomen

1. Als we landen als Griekenland dwingen hun financiën op orde te brengen leidt dat tot RECESSIE. Landen als Duitsland en Nederland moeten ter compensatie extra uitgeven en nog niet bezuinigingen.

2. De centrale banken moeten zich absoluut niet druk maken om inflatie: dat is wel het kleinste probleem nu. Dus lage rente, veel extra geld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 september 2011

IMF opnieuw somberder over wereldeconomie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toonde zich in zijn halfjaarlijkse vooruitzichten somberder over de wereldeconomie. Vooral de Verenigde Staten en de eurozone zijn ziek, de groeivooruitzichten werden naar beneden bijgesteld. Wat betreft Griekenland, een van de zorgenkinderen in Europa, voorspelt het IMF een diepere RECESSIE, met een krimp van 5 procent dit jaar en 2 procent volgend jaar.

Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

FT ontdekt geheim begrotingsgat: Engeland komt £ 12 miljard extra tekort

Engeland moet nog 12 miljard pond extra bezuinigen in 2012. De Financial Times heeft nagerekend hoe hoog het tekort feitelijk is en concludeert dat de regering - bewust of per ongeluk - het tekort veel te laag heeft voorgesteld.

Volgens de FT staat de Engelse economie er veel slechter voor dan de regering doet voorkomen en zal er krachtiger moeten worden bezuinigid en zal de RECESSIE daardoor dieper en langer zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$