Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 886 tot 890
Bron: Welingelichte Kringen
Geplaatst: dinsdag 20 september 2011

FT ontdekt geheim begrotingsgat: Engeland komt £ 12 miljard extra tekort

Engeland moet nog 12 miljard pond extra bezuinigen in 2012. De Financial Times heeft nagerekend hoe hoog het tekort feitelijk is en concludeert dat de regering - bewust of per ongeluk - het tekort veel te laag heeft voorgesteld.

Volgens de FT staat de Engelse economie er veel slechter voor dan de regering doet voorkomen en zal er krachtiger moeten worden bezuinigid en zal de RECESSIE daardoor dieper en langer zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Index die 3 vorige RECESSIEs kon voorspellen, slaat opnieuw alarm

Hoe meer over een ‘RECESSIE’ geschreven wordt, hoe groter de kans dat er ook daadwerkelijk een RECESSIE zit aan te komen.

The Economist kon al drie keer een RECESSIE voorspellen (in 1990, 2001 en 1997), simpelweg door te meten hoeveel er over het ‘R-woord’ wordt geschreven.

Voor het eerst sinds 2009 stijgt de R-index weer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2011

Griekenland ook in 2012 in RECESSIE

De Griekse economie zal volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ook volgend jaar in een RECESSIE blijven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Poetin bekritiseert Amerikaans en Europees groeimodel

Geld lenen om groei te stimuleren, waarbij overmatige overheidsschulden toegestaan worden, is een gevaarlijk beleid. Dat merkte de Russische premier Vladimir Poetin op in de marge van het economisch forum in het Russische Sotchi.

"De omwentelingen van afgelopen zomer in de mondiale economie hebben ons er nog eens aan herinnerd dat het groeimodel gebaseerd op hoge overheidsschulden niet werkt", aldus Poetin. Volgens de Russische premier zal onder meer ook Rusland de dupe zijn van de financiële crisis en een eventuele RECESSIE in Europa en de VS.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 17 september 2011

Roubini: Italië en Spanje zijn het echte probleem

De Europese overheden en de ECB moeten een plan van zeven punten implementeren, anders krijgen we een wereldwijde RECESSIE. Dat stelt Nouriel Roubini, beter bekend als dr Doom (hij noemt zichzelf liever dr Reality) op het RTL Z Decennium Gala. ''De huidige aanpak van de problemen in de EMU is erop gebaseerd dat de problemen genegeerd worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$