Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 911 tot 915
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 29 augustus 2011

Flinke winsten in New York

De beurzen in New York noteerden maandag stevig in de plus. Zorgen over een nieuwe RECESSIE in de Verenigde Staten namen wat af, nadat bekend werd dat de consumentenuitgaven in juli sterker dan verwacht waren toegenomen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2011

Biden pleit voor meer stimulering

De Amerikaanse economie heeft extra stimulering nodig om weer op stoom te komen. Dat zei de Amerikaanse vicepresident Joe Biden vrijdag na afloop van een reis door Azië.

,,Iedereen zegt dat we een groter stimuleringspakket hadden moeten doorvoeren'', zei Biden over de maatregelen die tijdens de RECESSIE werden doorgevoerd om een verdere achteruitgang van de Amerikaanse economie te voorkomen. ,,Dat vind ik ook. Maar dat hadden we nooit door het Congres gekregen.''

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Weinig hosanna op beurs

De Amsterdamse beurs bungelt rond het middaguur rond de openingskoers.

"De markten worden momenteel vooral gedreven door sentiment. Ik geloof niet dat de markt echt rekent op meer steunmaatregelen van de Fed. De markten hebben al een RECESSIE ingeprijsd en zullen een rommelig verloop laten zien tot er meer duidelijkheid is of die ook echt gaat komen", aldus fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Rosenberg: "double dip is al realiteit" [video]

David Rosenberg, econoom van vermogensbeheerder Gluskin Sheff, laat op CNBC weten dat de economie al in een double dip zit. De lage rente op staatsobligaties geeft al RECESSIE signalen.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2011

Is de Industriële produktie voorbij de piek?

In Limits to Growth (1972) stelde de Club van Rome dat de wereldwijde industriële produktie een maximum zou bereiken tussen 2000 en 2020.

In China is de produktie in 2011 aan een tweede daling begonnen. Na de daling van 2008 – 2009 wijst de PMI-index (inkoopmanagersindex) in juni en juli 2011 opnieuw op een krimpende industrie.

[...]

Uit de cijfers blijkt dat de Europese produktie nog altijd lager is dan voor de RECESSIE van 2008 – 2009.

De schuldencrisis en de hoge olieprijs zullen de economische ontwikkeling en de industriële produktie blijven remmen.

De piek van de wereldwijde industriële produktie zit eraan te komen, of is misschien net gepasseerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$