Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 916 tot 920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

John Mauldin index voorspelt Double Dip

John Mauldin is steeds opzoek naar de nieuwste ontwikkelingen in de economie en de financiële markten.

Zo schrijft hij in z’n jongste mailing dat hij overal signalen ziet opduiken dat de VS afstevent op een RECESSIE, maar enkele indicatoren hoeven daarom nog niet richtinggevend te zijn, aldus Mauldin.

Dus bedacht hij, samen met Streettalk Advisors, een nieuwe economische barometer, genaamd ‘The Streettalk/Mauldin Economic Output Index’.

Bron: Edelmetaal Info
Geplaatst: dinsdag 23 augustus 2011

Goud: wat nu?

De beurzen staan onder druk. Een economische RECESSIE zit in de pijplijn en de technische steunniveaus voor aandelen bezwijken. Ondertussen vluchten beleggers naar goud. We bekijken de opties voor het toekomstige prijsverloop voor het gele edelmetaal.

We hadden geen betere titel kunnen bedenken voor onze laatste column, voor de vakantie. Met de kop ‘Zoek dekking!’ wilden we u waarschuwen voor de oplopende stress op de markten. We adviseerden om tijdens de zomer te schuilen in goud en aanverwanten.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Techonologiefondsen zetten Wall Street hoger

Techonologiefondsen waren maandag op Wall Street in trek. De fondsen die in afgelopen sessie zware klappen kregen, worden nu door beleggers als goede investeringen gediend. Niettemin bleven beleggers voorzichtig en ontbraken grote uitslagen omdat de angst voor een RECESSIE nog rondwaart.

Bron: De Online Belegger
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Rente wereldwijd en bestrijding RECESSIEs

Er worden geen risico’s meer genomen op de markten, dus gaat de aandacht uit naar de reacties van beleidsmakers, oftewel politici en centrale bankiers. Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed, geeft vrijdag zijn belangrijke toespraak op de bijeenkomst in Jackson Hole en de financiële markten zullen luisteren naar hoe hij denkt dat de economie kan worden ondersteund. Bernanke kan het weer gaan hebben over de mogelijkheid van verdere stimulansen via kwantitatieve versoepeling. Maar hij zei eerder dat kwantitatieve versoepeling een instrument is om deflatie te bestrijden en dit staat haaks op de kerninflatie die de volgende paar maanden waarschijnlijk boven de 2,0% zal uitkomen. Andere centrale bankiers zullen op dit evenement ook hun zegje doen. Verder geven leden van de ECB hun mening over het kopen van staatsobligaties en het potentieel voor een beleidsommekeer in de vorm van renteverlagingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Amerika lijkt meer en meer op Japan

De val van de Amerikaanse beurs heeft veel gelijkenissen met de val van de Japanse beurs 11 jaar geleden.

De MSCI Index maakte in deze periode een val van meer dan 50%. De MSCI USA index staat momenteel nog maar aan – 15%. Als de beurzen en de economische activiteit blijven zakken, dreigt Amerika in een RECESSIE te belanden en daarmee ook in een Japan 2.0 scenario. Net als Japan een decennia geleden, kampt Amerika ook met hogere schulden en een tragere economische “groei”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$