Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 921 tot 925
Bron: De Online Belegger
Geplaatst: maandag 22 augustus 2011

Rente wereldwijd en bestrijding RECESSIEs

Er worden geen risico’s meer genomen op de markten, dus gaat de aandacht uit naar de reacties van beleidsmakers, oftewel politici en centrale bankiers. Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed, geeft vrijdag zijn belangrijke toespraak op de bijeenkomst in Jackson Hole en de financiële markten zullen luisteren naar hoe hij denkt dat de economie kan worden ondersteund. Bernanke kan het weer gaan hebben over de mogelijkheid van verdere stimulansen via kwantitatieve versoepeling. Maar hij zei eerder dat kwantitatieve versoepeling een instrument is om deflatie te bestrijden en dit staat haaks op de kerninflatie die de volgende paar maanden waarschijnlijk boven de 2,0% zal uitkomen. Andere centrale bankiers zullen op dit evenement ook hun zegje doen. Verder geven leden van de ECB hun mening over het kopen van staatsobligaties en het potentieel voor een beleidsommekeer in de vorm van renteverlagingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Amerika lijkt meer en meer op Japan

De val van de Amerikaanse beurs heeft veel gelijkenissen met de val van de Japanse beurs 11 jaar geleden.

De MSCI Index maakte in deze periode een val van meer dan 50%. De MSCI USA index staat momenteel nog maar aan – 15%. Als de beurzen en de economische activiteit blijven zakken, dreigt Amerika in een RECESSIE te belanden en daarmee ook in een Japan 2.0 scenario. Net als Japan een decennia geleden, kampt Amerika ook met hogere schulden en een tragere economische “groei”.

Bron: Nu Z
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Verkoopgolf op beurzen houdt aan

Op de Europese beurzen hield de verkoopgolf vrijdag aan. De onzekerheid over de economische vooruitzichten ondermijnt het vertrouwen en drijft beleggers naar veiligere havens, zoals goud. Banken, uitzenders en industriële bedrijven kregen opnieuw harde klappen door de vrees voor een nieuwe RECESSIE.

De AEX-index in Amsterdam zakte aan het einde van de ochtendhandel 3,2 procent tot 270,54 punten. De MidKap-index verloor 2,4 procent tot 443 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen van 2,6 tot 3,5 procent lager.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Europese beurzen zetten daling voort

De Europese beurzen zullen vrijdag naar verwachting lager openen, waarmee de forse koersafstraffing van donderdag lijkt te worden voortgezet. De vrees voor een nieuwe RECESSIE blijft de aandelenmarkten in de greep houden.

Bron: NOS
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Double dip, RECESSIE na RECESSIE

Het optimisme over het economische herstel na de RECESSIE van 2008 en 2009, heeft plaatsgemaakt voor de vrees van een double dip. Een RECESSIE na een RECESSIE.

Als de beurs een graadmeter is voor de nabije toekomst, dan lijkt dit schrikbeeld zeer reëel. Precies een half jaar geleden, 18 februari, stond de AEX op 374 punten, de hoogste stand van het jaar. Nu schommelt de Amsterdamse index rond de 290 punten, meer dan 22 procent lager. Historisch gezien lopen de financiële markten een half tot driekwart jaar vooruit op de economie.

Helemaal een verrassing zou een nieuwe economische krimp niet zijn; ook vorige RECESSIEs werden vaak gevolgd door een tweede periode van economische neergang. Niet alleen beleggers zijn somber, ook particulieren zien het minder zitten. Het consumentenvertrouwen maakte de afgelopen weken een forse duikeling.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$