Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 921 tot 925
Bron: Nu Z
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Verkoopgolf op beurzen houdt aan

Op de Europese beurzen hield de verkoopgolf vrijdag aan. De onzekerheid over de economische vooruitzichten ondermijnt het vertrouwen en drijft beleggers naar veiligere havens, zoals goud. Banken, uitzenders en industriële bedrijven kregen opnieuw harde klappen door de vrees voor een nieuwe RECESSIE.

De AEX-index in Amsterdam zakte aan het einde van de ochtendhandel 3,2 procent tot 270,54 punten. De MidKap-index verloor 2,4 procent tot 443 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen van 2,6 tot 3,5 procent lager.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Europese beurzen zetten daling voort

De Europese beurzen zullen vrijdag naar verwachting lager openen, waarmee de forse koersafstraffing van donderdag lijkt te worden voortgezet. De vrees voor een nieuwe RECESSIE blijft de aandelenmarkten in de greep houden.

Bron: NOS
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Double dip, RECESSIE na RECESSIE

Het optimisme over het economische herstel na de RECESSIE van 2008 en 2009, heeft plaatsgemaakt voor de vrees van een double dip. Een RECESSIE na een RECESSIE.

Als de beurs een graadmeter is voor de nabije toekomst, dan lijkt dit schrikbeeld zeer reëel. Precies een half jaar geleden, 18 februari, stond de AEX op 374 punten, de hoogste stand van het jaar. Nu schommelt de Amsterdamse index rond de 290 punten, meer dan 22 procent lager. Historisch gezien lopen de financiële markten een half tot driekwart jaar vooruit op de economie.

Helemaal een verrassing zou een nieuwe economische krimp niet zijn; ook vorige RECESSIEs werden vaak gevolgd door een tweede periode van economische neergang. Niet alleen beleggers zijn somber, ook particulieren zien het minder zitten. Het consumentenvertrouwen maakte de afgelopen weken een forse duikeling.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 augustus 2011

Grootste dagverlies AEX sinds maart 2009

De AEX is donderdag 4,5 procent lager geëindigd op 279,58 punten. Dat betekende het grootste dagverlies sinds maart 2009. De MidKap-index zakte 5,2 procent tot 453,89 punten.

In Parijs ging de CAC40-index 5,5 procent achteruit. De belangrijke beurzen van Londen en Frankfurt leverden respectievelijk 4,5 en 5,8 procent in.

De angst voor een nieuwe RECESSIE zette in combinatie met tegenvallende macrocijfers uit de VS het sentiment zwaar onder druk.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 18 augustus 2011

RECESSIEvrees op Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten toonden donderdag donkerrode koersenborden. Tegenvallende economische cijfers verergerden de toch al heersende angst bij investeerders voor een wereldwijde RECESSIE.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$