Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 956 tot 960
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

Meest agressieve banken hadden ook grootste hulp nodig

De banken die bij de overheid het meest agressieve lobbywerk verrichten voor het uitbreken van de economische crisis, hebben tijdens de RECESSIE de slechtste prestaties geleverd en moesten het meest steun doen op staatshulp. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse National Bureau of Economic Research. De onderzoekers merken op dat het lobbywerk van de banken wellicht grotendeels is ingegeven door winstbejag op korte termijn, want volgens hen een rampzalig effect zou kunnen hebben op de economie.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: zondag 15 mei 2011

Verhogen schuldenplafond noodzaak volgens Obama

Het verhogen van het schuldenplafond van de Verenigde Staten is absoluut noodzakelijk. Dat benadrukte president Barack Obama zondag tijdens een interview op de Amerikaanse televisiezender CBS.

Wanneer de maximale limiet voor de nationale staatsschuld niet verder wordt verhoogd, kan het land volgens de president in een zwaardere RECESSIE en financiele crisis terechtkomen dan in 2008 en 2009.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2011

Twee Amerika s

Voor ons zijn de twee belangrijkste Amerikas de echte Amerikaanse economie en de schone schijn die Wall Street ons dagelijks voorschotelt. Wall Street dat slechts kapitaal heen en weer schuift en terwijl ze dat doet, enorme happen uit die kapitaalstromen neemt om zelf te houden.

Dat Wall Street heeft niets te maken met de rest van Amerika, waar geld net zo schaars is als bij ons. Wij hebben voedselbanken, Amerika heeft ze ook.

Voor Wall Street bankiers en handelaren is er geen RECESSIE. Ze zien dagelijks honderden miljarden voorbij komen en ze nemen daar dagelijks hun procentje van mee. Vanuit de enorme hoeveelheden geld die langskomen vinden de bankiers en hedge fund managers het heel gewoon dat ze miljoenen, tientallen miljoenen tot in enkele gevallen zelfs meer dan een miljard per jaar mee naar huis mogen nemen.

Bron: NRC
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Portugal stevent op RECESSIE af, bezuinigingen boterzacht

Door de grootschalige bezuinigingen die Portugal de komende jaren moet doorvoeren krimpt de economie dit jaar en volgend jaar met ongeveer twee procent. Dat maakte de Portugese minister van Financiën vanmiddag op een persconferentie bekend.

Portugal, dat van de Europese Unie een noodlening van 78 miljard euro krijgt om het begrotingstekort te bestrijden, is van plan consumptiebelastingen als de btw te verhogen, wat de economie schade kan berokkenen. De inkomstenbelasting stijgt volgens de regering van demissionair premier Socrates niet.

 

Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Akkoord over 78 miljard aan Portugal

Portugal krijgt 78 miljard euro steun van EU en Internationaal Monetair Fonds (IMF). Eurocommissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Van het totaalbedrag komt 26 miljard voor rekening van het IMF.

De Portugese minister van Financien, Fernando Teixeira dos Santos, verklaart donderdag dat de steun voor de Portugese overheid genoeg is om in de behoeftes van Portugal te voorzien.

Waarschijnlijk zorgen de afgesproken maatregelen er wel voor dat de economie de komende 2 jaar in een RECESSIE zal komen, aldus de minister tegenover persbureau Reuters. Volgend jaar krimpt de economie naar verwachting al met 2 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$