Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 961 tot 965
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Portugees parlement stemt tegen bezuinigingen

Het Portugese parlement heeft woensdag de bezuinigingsplannen van de regering afgewezen. Dit betekent het einde van de minderheidsregering van premier José Socrates.

[...]

Vandaag hebben alle oppositiepartijen de maatregelen afgewezen die door de regering waren voorgesteld om te voorkomen dat Portugal zijn toevlucht moet nemen tot externe hulp, zei een teleurgestelde Socrates in een televisietoespraak.

[...]

Andere partijen vonden de plannen te ver gaan. De maatregelen brengen de economie weer in RECESSIE, klaagde de communistische partij.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Ondertussen in Saoedi-Arabie

Kan de hoge olieprijs een nieuwe RECESSIE veroorzaken?

In 2008, toen olie meer dan $100 per vat kostte, heeft Saoedi-Arabië olieproduktie niet noemenswaardig kunnen verhogen. En volgens de gelekte diplomatieke e-mails zijn de werkelijke oliereserves van Saoedi-Arabië 40% lager dan de Arabieren beweren. Sommige deskundigen denken dat Saoedi-Arabië de produktie helemaal niet kan verhogen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Europa: uit het oog, niet uit het hart

Door de recente gebeurtenissen in de Arabische wereld zijn we bijna vergeten wat er in Europa gebeurt. Terwijl zich hier, achter het rookgordijn van stijgende olieprijzen, de afgelopen weken toch wel talrijke belangrijke gebeurtenissen afgespeelden.

Vandaag verkiezingen in Ierland met een verwachte ruime overwinning voor de oppositie
Door de gebeurtenissen in de Arabische wereld en de nieuwe olieschok zijn we Europa bijna vergeten, terwijl zich daar de afgelopen weken enkele zeer belangrijke gebeurtenissen hebben voorgedaan.

Als eerste Ierland. Dat land gaat vandaag stemmen voor een coalitie van partijen die duidelijk hebben aangekondigd dat ze opnieuw willen onderhandelen over de hulp van de Europese Unie en het IMF. Een deel van die partijen zegt zelfs dat ze geen euro meer willen uitgeven om de Ierse banken te helpen.

Een andere gebeurtenis deze week was de algemene staking in Griekenland, met grote deelname. Het is één van de landen in moeilijkheden en onder voogdij van de Europese Unie, waar de werkloosheid de 14% nadert en dat nu waarschijnlijk z’n derde jaar van RECESSIE ingaat.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 februari 2011

Roubini: stagflatie door onrust in Midden-Oosten

De onrust die nu al heel wat landen in het Midden-Oosten in zijn greep houdt kan tot stagflatie leiden. Dat zegt Nouriel Roubini.

Stagflatie is een verschijnsel waarbij economische stagnatie samengaat met inflatie

Vergeet niet dat drie van de laatste RECESSIEs vooraf gegaan werden door geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Actueel
Het stuk van zijn hand dateert eigenlijk al van begin februari, maar hij twitterde de link gisteren nog maar eens. Frappant is dat zijn stuk nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Sterker nog, de recente gebeurtenissen lijken het alleen maar te benadrukken.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

IMF: oorzaken crisis nog niet opgelost

De problemen die hebben gezorgd voor de diepe RECESSIE van de afgelopen jaren steken ook nu weer wereldwijd de kop op en kunnen een nieuwe crisis veroorzaken. Dat stelt Dominique Strauss-Kahn, de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Kwetsbaar
,,Omvangrijke kwetsbare kapitaalstromen, druk op de wisselkoersen en de snelle opbouw van valutareserves staan weer volop in de aandacht. Als we die problemen niet oplossen, kunnen ze de basis vormen voor de volgende crisis, aldus Strauss-Kahn donderdag op een bijeenkomst in Washington.

Het internationale monetaire systeem moet daarom op de schop, zei de Fransman. ,,Sommige mensen denken dat het huidige systeem goed genoeg werkt. Ik heb een minder rooskleurig beeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$