EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 961 tot 965 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: donderdag 14 juli 2011

Geldhoeveelheid (M1) in Italie zakt weg

Er doen zich enkele nieuwe onrustwekkende ontwikkelingen voor in Europa, met name in Italië.

Er doen zich enkele nieuwe onrustwekkende ontwikkelingen voor in Europa, met name in Italië.

De beschikbare geldhoeveelheid in omloop, ook wel bekend als M1, zakt steeds verder weg. Momenteel dalen de deposito’s tegen -7% voor 6 maandelijkse M1-cijfers.

[...]

Zo’n scherpe daling van de geldhoeveelheid voorspelt weinig goeds. Volgens de statistieken mogen we ons aan een economische RECESSIE verwachten 12 maanden later.

Lees verder op Slim Beleggen
Geplaatst op: maandag 11 juli 2011

Obama wil geen kortetermijnoplossing

De Amerikaanse president Barack Obama wil geen kortetermijnoplossing om de schuldenproblematiek in zijn land het hoofd te bieden. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Witte Huis.

De Amerikaanse president Barack Obama wil geen kortetermijnoplossing om de schuldenproblematiek in zijn land het hoofd te bieden. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie in het Witte Huis.

Als het niet lukt om het schuldplafond in de Verenigde Staten te verhogen, kan dat een nieuwe RECESSIE teweegbrengen in het land, waarbij miljoenen Amerikanen hun baan kwijtraken, aldus de president.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2011

Economisch armageddon in het verschiet

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (RECESSIE), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar RECESSIE. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande schulden. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: maandag 4 juli 2011

Vat olie aan 150 dollar? Komende herfst

In de herfst stijgt de prijs van een vat olie tot 150 dollar. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Barron’s, dat ook een forse toename in de vraag naar zuinige wagens voorspelt. Deze nieuwe olieschok zal uiteraard het -al kwetsbare- herstel verder onder druk zetten, maar de auteur van het stuk, Gene Epstein, voorziet toch geen nieuwe RECESSIE. De prijs zal maandenlang rond de 150 dollar stagneren vooraleer opnieuw te gaan dalen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2011

Nieuwe RECESSIE begint volgend jaar

"Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar."

"Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar."

De Amerikaanse beurswebsite Marketwatch.com interviewde Gary Shilling, de economist die de crisis van 2008 had voorspeld. Op de vraag of de Amerikaanse economie recht op een muur afstevent, heeft Shilling een ijzingwekkend antwoord:

Ik voorspel een nieuwe RECESSIE voor volgend jaar.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs