Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 961 tot 965
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

10 feiten die aantonen dat de Amerikaanse werkman de grote verliezer van de RECESSIE is

10 feiten die aantonen dat de Amerikaanse werkman de grote verliezer van de RECESSIE is...

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

De valse schijn van zekerheid

In een jaarverslag van één van mijn tegendraadse posities in de Amerikaanse vastgoedmarkt las ik een mooie statement. Vrij vertaald kwam het op het volgende neer:

In 1997 was er de val van de Thaise Baht, in 2000 de val van Internet en Technologie aandelen, in 2007 de val van de Amerikaanse, Engelse en Spaanse huizenmarkten en de val van de financiële aandelen (Bankencrisis) met daaropvolgend de grote RECESSIE die achteraf gezien puur op de beurs bezien slechts een kleine twee jaar bleek aan te houden. Het aantal financiële rampen is nu zo groot dat ééns in een mensenleven rampen nu bijna iedere drie jaar voorkomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Portugees parlement stemt tegen bezuinigingen

Het Portugese parlement heeft woensdag de bezuinigingsplannen van de regering afgewezen. Dit betekent het einde van de minderheidsregering van premier José Socrates.

[...]

Vandaag hebben alle oppositiepartijen de maatregelen afgewezen die door de regering waren voorgesteld om te voorkomen dat Portugal zijn toevlucht moet nemen tot externe hulp, zei een teleurgestelde Socrates in een televisietoespraak.

[...]

Andere partijen vonden de plannen te ver gaan. De maatregelen brengen de economie weer in RECESSIE, klaagde de communistische partij.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Ondertussen in Saoedi-Arabie

Kan de hoge olieprijs een nieuwe RECESSIE veroorzaken?

In 2008, toen olie meer dan $100 per vat kostte, heeft Saoedi-Arabië olieproduktie niet noemenswaardig kunnen verhogen. En volgens de gelekte diplomatieke e-mails zijn de werkelijke oliereserves van Saoedi-Arabië 40% lager dan de Arabieren beweren. Sommige deskundigen denken dat Saoedi-Arabië de produktie helemaal niet kan verhogen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Europa: uit het oog, niet uit het hart

Door de recente gebeurtenissen in de Arabische wereld zijn we bijna vergeten wat er in Europa gebeurt. Terwijl zich hier, achter het rookgordijn van stijgende olieprijzen, de afgelopen weken toch wel talrijke belangrijke gebeurtenissen afgespeelden.

Vandaag verkiezingen in Ierland met een verwachte ruime overwinning voor de oppositie
Door de gebeurtenissen in de Arabische wereld en de nieuwe olieschok zijn we Europa bijna vergeten, terwijl zich daar de afgelopen weken enkele zeer belangrijke gebeurtenissen hebben voorgedaan.

Als eerste Ierland. Dat land gaat vandaag stemmen voor een coalitie van partijen die duidelijk hebben aangekondigd dat ze opnieuw willen onderhandelen over de hulp van de Europese Unie en het IMF. Een deel van die partijen zegt zelfs dat ze geen euro meer willen uitgeven om de Ierse banken te helpen.

Een andere gebeurtenis deze week was de algemene staking in Griekenland, met grote deelname. Het is één van de landen in moeilijkheden en onder voogdij van de Europese Unie, waar de werkloosheid de 14% nadert en dat nu waarschijnlijk z’n derde jaar van RECESSIE ingaat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$