Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Olieprijs zorgt al voor tweede ronde-effecten inflatie

Wij importerren inflatie uit onder meer China. Dat is iets om je zorgen over de maken. Markten onderschatten het effect van de hogere olieprijs op inflatie.

Inflatie
Dat zegt econoom Elwin de Groot van de Rabobank in gesprek met olie-analist Bert van Hoogenhuyze in de Kijker aan Z. De inflatie kan de komende maanden nog wat verder stijgen, aldus De Groot. Trichet waarschuwde hier onlangs ook al voorzichtig hiervoor.

Voedselprijzen
Vergeet niet dat energiekosten een belangrijke rol spelen in de voedselprijzen. De gevolgen van de olieprijsstijging zijn voor westerse landen wél minder groot dan in de jaren zeventig, wij gaan nu efficiënter om met energie, maar dat geld niet voor opkomende landen. De Groot stelt ook dat in het verleden steeds een flinke stijging in de olieprijs werd gevolgd door een wereldwijde RECESSIE. De stijgende olieprijs komt nu niet gelegen, aan de andere kant is het wel zo dat de prijsstijging prijsgedreven is. Een deel van het negatieve effect van de olieprijsstijgingen wordt teruggehaald door vraag vanuit de landen die olie uitvoeren.

Bron: Beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011

Meer problemen in de VS

Bij de rapportage over de staat van de Amerikaanse economie ligt de nadruk meestal op de federale overheid en de economie als geheel. Voor een beter begrip is het de moeite waard om af te dalen naar het niveau van de vijftig staten en andere lagere overheden. Hun situatie is van groot belang voor het economisch herstel, maar die situatie is allesbehalve florissant.

De Amerikaanse staten beleven de ernstigste RECESSIE sinds de jaren dertig. 46 van de 50 staten kennen budgettekorten in het fiscale jaar 2011 dat voor de meeste van hen op 1 juli 2010 is begonnen. Het totaaltekort bedraagt volgens het Center on Budget and Policy Priorities $125 miljard. De daling van belastinginkomsten als gevolg van minder economische activiteit vormt de hoofdoorzaak voor het tekort. Een andere oorzaak is dat  de RECESSIE aan de uitgavenkant voor een grotere behoefte bij de burgers creëert aan bijvoorbeeld steun bij  ziektekosten via Medicaid.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 januari 2011

Prijsstijging olie in 2011 is onvermijdelijk

Uiteindelijk gaat de markt richting de $120 tot $130 in juli, en er zijn steeds meer mensen die dat zeggen. Het is onvermijdelijk.

De olieprijs is in 2010 jaar met ruim 15% gestegen. Momenteel is een vat ruwe olie (159 liter) $91,38 waard. Naar verwachting zal de prijs van het zwarte goud in 2011 verder blijven stijgen. Voor de kredietcrisis uitbrak in 2008 stond de olieprijs nog boven de $140,-. Door de RECESSIE daalde de prijs met ruim 100 dollar. Zolang de dubbele dip uitblijft zal de vraag (en dus ook de prijs) van olie naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen.

Bron: HLN
Geplaatst: donderdag 23 december 2010

Fitch verlaagt kredietwaardigheid Portugal

Het ratingagentschap Fitch heeft de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd. Fitch stuurde Portugal een graad lager naar A+ en geeft het land een negatieve outlook mee, zo heeft het ratingagentschap vandaag meegedeeld.

[...]

Fitch verwijst voor de verlaging naar de moeilijke economische toestand in Portugal. Het zal extreem moeilijk worden om de begrotingsdoelstelling voor 2011 - het tekort terugdringen tot 4,3 procent van het bbp - te halen, luidt het. Fitch spreekt ook van slechtere financieringsvoorwaarden en verwacht dat het land het komende jaar opnieuw in een RECESSIE zal belanden.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Gerald Celentes Top 10 Trends voor 2011: Puinhoop wordt steeds groter

Het begin van de 'Grootste Depressie' zal door iedereen erkend worden...

Na de tumultueuze jaren van de Grote RECESSIE zou het zwaar getroffen volk in 2011 een terugkeer naar rustigere en vriendelijkere tijden kunnen wensen. Dat is echter niet wat wij voorspellen. In plaats daarvan zullen op veel terreinen de vruchten van het (wan-)beleid van de overheid en de instituten op onvoorziene wijze rijp worden, begint Gerald Celente, voorman van het Trends Research Institute, zijn verwachting voor het komende jaar. De trends die we al eerder aanwezen en die al enige tijd aan het broeien zijn zullen in 2011 tot wasdom komen, iets wat voor vrijwel iedereen in de wereld gevolgen zal hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$