Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 3 januari 2011

Prijsstijging olie in 2011 is onvermijdelijk

Uiteindelijk gaat de markt richting de $120 tot $130 in juli, en er zijn steeds meer mensen die dat zeggen. Het is onvermijdelijk.

De olieprijs is in 2010 jaar met ruim 15% gestegen. Momenteel is een vat ruwe olie (159 liter) $91,38 waard. Naar verwachting zal de prijs van het zwarte goud in 2011 verder blijven stijgen. Voor de kredietcrisis uitbrak in 2008 stond de olieprijs nog boven de $140,-. Door de RECESSIE daalde de prijs met ruim 100 dollar. Zolang de dubbele dip uitblijft zal de vraag (en dus ook de prijs) van olie naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen.

Bron: HLN
Geplaatst: donderdag 23 december 2010

Fitch verlaagt kredietwaardigheid Portugal

Het ratingagentschap Fitch heeft de kredietwaardigheid van Portugal verlaagd. Fitch stuurde Portugal een graad lager naar A+ en geeft het land een negatieve outlook mee, zo heeft het ratingagentschap vandaag meegedeeld.

[...]

Fitch verwijst voor de verlaging naar de moeilijke economische toestand in Portugal. Het zal extreem moeilijk worden om de begrotingsdoelstelling voor 2011 - het tekort terugdringen tot 4,3 procent van het bbp - te halen, luidt het. Fitch spreekt ook van slechtere financieringsvoorwaarden en verwacht dat het land het komende jaar opnieuw in een RECESSIE zal belanden.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Gerald Celentes Top 10 Trends voor 2011: Puinhoop wordt steeds groter

Het begin van de 'Grootste Depressie' zal door iedereen erkend worden...

Na de tumultueuze jaren van de Grote RECESSIE zou het zwaar getroffen volk in 2011 een terugkeer naar rustigere en vriendelijkere tijden kunnen wensen. Dat is echter niet wat wij voorspellen. In plaats daarvan zullen op veel terreinen de vruchten van het (wan-)beleid van de overheid en de instituten op onvoorziene wijze rijp worden, begint Gerald Celente, voorman van het Trends Research Institute, zijn verwachting voor het komende jaar. De trends die we al eerder aanwezen en die al enige tijd aan het broeien zijn zullen in 2011 tot wasdom komen, iets wat voor vrijwel iedereen in de wereld gevolgen zal hebben.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 3 december 2010

Amerikaans banencijfer valt tegen; beurs onderuit

De Amerikaanse banengroei is uitgekomen op 39.000 in november. De werkloosheid blijft staan op 9,8 procent. De nieuwe cijfers zijn beneden verwachting. Dramatische cijfers, aldus RTL Z-beursanalist Jacob Schoenmaker.

[...]

De sputterende Amerikaanse banenmotor is al langere tijd een bron van grote zorg voor sommige economen. Hun angst is dat de zwakke arbeidsmarkt de consumentenuitgaven zal remmen. Dit zou ertoe leiden dat het economisch herstel stokt en de Amerikaanse economie terugvalt in een nieuwe RECESSIE.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: vrijdag 19 november 2010

Uitkeringsstop dreigt voor miljoenen werklozen VS

De Amerikaanse banenmotor draait te traag. Gevolg: voor miljoenen werklozen loopt de maximale uitkeringstermijn af en dreigt een forse inkomensval.

Amerikaanse werkloosheids- en bijstandsregelingen zijn niet ingesteld op langdurige RECESSIEs. Dat dreigt een fors probleem te worden nu grote groepen werklozen er niet in slagen snel aan de slag te komen.

[...]

Wie geen uitkering heeft in de VS moet teren op het loon van zn partner, dan wel de eigen woning in de verkoop doen, spaargeld opeten of op andere manieren zien te overleven. Al met al geen impuls om de consumptieve uitgaven te verhogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$