Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 986 tot 990
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Aandelenmarkten zullen in elkaar storten als het kaartenhuis dat ze zijn

Beleggers bereiden zich best voor op een nieuw bloedbad op de aandelenmarkten. Dat zegt Albert Edwards, een strateeg bij de Franse bank Société Générale.

Volgens Edwards zijn beleggers te hoopvol gestemd en zijn aandelen -vooral in de VS- overgewaardeerd. De komende maanden komt daar een eind aan omdat economische data steeds meer in de richting van een double dip RECESSIE wijzen. We gaan dan opnieuw een berenmarkt tegemoet.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: donderdag 26 augustus 2010

Het financiƫle kaartenhuis valt in 2011

Gerespecteerd econoom Albert Edwards van Société Générale steekt opnieuw zijn nek uit. De Amerikaanse S&P-500 index zou volgend jaar wel eens kunnen dalen naar 450 punten, stelt hij. Dat komt neer op een koersval van bijna 60 procent.

Het optimisme onder beleggers doet me denken aan de Black Knight in Monty Python & the Holy Grail, schrijft Edwards donderdag in een ‘analist call’, in het bezit van Zerohedge.com. “De situatie in de VS is veel, veel slechter dan die in Japan 10 jaar geleden”. Edwards verwacht een nieuwe RECESSIE, een derde grote bear market en koersen die terugvallen naar waarderingen in 1982.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 augustus 2010

Jim Rogers: Ik geloof niet in aandelen, wel in grondstoffen

Vreest u dat we voor een tweede RECESSIE staan?

“Ik ben er nog niet van overtuigd of we wel helemaal uit de eerste RECESSIE zijn. De financiële markten staan nog tegenover grotere moeilijkheden. Ik zie niet in hoe je een probleem van te veel consumptie en oplopende schulden kan oplossen met… meer consumptie en meer schulden. Over de hele wereld gaan overheidsschulden fors de hoogte in en wordt er voortdurend geld bijgedrukt. Voor wie dat geld krijgt, zijn de problemen natuurlijk opgelost. Maar het zijn wel anderen die daar een hoge prijs voor moeten betalen en daardoor slechter af zijn dan voorheen.”

Bron: PlusPost
Geplaatst: maandag 16 augustus 2010

De Amerikanen zien een gat en dat heet double dip

Het herstel van de Amerikaanse economie zal trager gaan dan tot nu toe verwacht. Om te voorkomen dat de Verenigde Staten opnieuw in een RECESSIE belanden, heeft het stelsel van Centrale Banken, de Federal Reserve, daarom dinsdag besloten het ruime monetaire beleid te handhaven.  De Fed zal haar balans, nu 2.300 miljard dollar (1.742 miljard euro) groot, niet inkrimpen en houdt de rente voor onbepaalde tijd op ongeveer 0 procent. Het besluit wordt algemeen gezien als een eerste stap op weg naar een nog ruimer monetair beleid, ofwel het aanzetten van de geldpers. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 augustus 2010

Uit het oog van de orkaan?

We maakten al enkele malen gebruik van de wekelijkse leading indicator index van ECRI (WLI), een samenstelling van de belangrijkste parameters binnen de Amerikaanse economie (werkloosheidsgraad, consumentenvertrouwen, huizenprijzen, stand van de beurs, detailhandelsverkopen, fabrieksorders, …).

De index blijkt een goede barometer voor de economie en de financiële markten in de VS. We merkten in juni al op de ECRI index z’n duikvlucht naar beneden had ingezet.

Ondertussen is het er niet beter op geworden, wel integendeel! De jongste metingen kwam uit op een -10,5, een meting nooit eerder waargenomen vlak nadat de VS net uit een stevige RECESSIE is gekomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$