Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1002 artikelen gevonden. Artikel 986 tot 990
Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 17 augustus 2010

Jim Rogers: Ik geloof niet in aandelen, wel in grondstoffen

Vreest u dat we voor een tweede RECESSIE staan?

“Ik ben er nog niet van overtuigd of we wel helemaal uit de eerste RECESSIE zijn. De financiële markten staan nog tegenover grotere moeilijkheden. Ik zie niet in hoe je een probleem van te veel consumptie en oplopende schulden kan oplossen met… meer consumptie en meer schulden. Over de hele wereld gaan overheidsschulden fors de hoogte in en wordt er voortdurend geld bijgedrukt. Voor wie dat geld krijgt, zijn de problemen natuurlijk opgelost. Maar het zijn wel anderen die daar een hoge prijs voor moeten betalen en daardoor slechter af zijn dan voorheen.”

Bron: PlusPost
Geplaatst: maandag 16 augustus 2010

De Amerikanen zien een gat en dat heet double dip

Het herstel van de Amerikaanse economie zal trager gaan dan tot nu toe verwacht. Om te voorkomen dat de Verenigde Staten opnieuw in een RECESSIE belanden, heeft het stelsel van Centrale Banken, de Federal Reserve, daarom dinsdag besloten het ruime monetaire beleid te handhaven.  De Fed zal haar balans, nu 2.300 miljard dollar (1.742 miljard euro) groot, niet inkrimpen en houdt de rente voor onbepaalde tijd op ongeveer 0 procent. Het besluit wordt algemeen gezien als een eerste stap op weg naar een nog ruimer monetair beleid, ofwel het aanzetten van de geldpers. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 augustus 2010

Uit het oog van de orkaan?

We maakten al enkele malen gebruik van de wekelijkse leading indicator index van ECRI (WLI), een samenstelling van de belangrijkste parameters binnen de Amerikaanse economie (werkloosheidsgraad, consumentenvertrouwen, huizenprijzen, stand van de beurs, detailhandelsverkopen, fabrieksorders, …).

De index blijkt een goede barometer voor de economie en de financiële markten in de VS. We merkten in juni al op de ECRI index z’n duikvlucht naar beneden had ingezet.

Ondertussen is het er niet beter op geworden, wel integendeel! De jongste metingen kwam uit op een -10,5, een meting nooit eerder waargenomen vlak nadat de VS net uit een stevige RECESSIE is gekomen.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: maandag 2 augustus 2010

Greenspan vreest double dip RECESSIE

Alan Greenspan, Fed-voorzitter van 1987 tot 2006, vreest dat een aanhoudende daling van de huizenprijzen kan leiden tot een nieuwe RECESSIE. De afzwakkende economische groei voelt reeds als een quasi-RECESSIE, aldus Greenspan.

Het haperende herstel van de Amerikaanse economie vertoont signalen van een RECESSIE, stelt Greenspan tegenover de belangrijkste ‘Sunday talkshow’ Meet the Press. “Wanneer de huizenprijzen verder dalen, is een dubbele dip goed mogelijk. En als gevolg daarvan komt er weer een grote groep hypotheekeigenaren in de financieel problemen”, aldus de voormalige centrale bankier.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 juli 2010

Vrees voor nieuwe RECESSIE doet investeerders in cash vluchten

Investeerders hebben afgelopen week tientallen miljarden dollars in de valutamarkten gepompt uit angst dat de aandelenmarkten opnieuw een forse duik  zullen nemen, nu een double dip-RECESSIE de wereldeconomie bedreigt. Cash geld wordt doorgaans als een van de veiligste van alle investeringen beschouwd.   De vrees dat een van de zwakkere Europese landen zijn schulden niet langer zal kunnen voldoen, de groeivertraging in China en het broos herstel van de economie in de Verenigde Staten, doen investeerders in cash vluchten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$