EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 1006 tot 1010 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: vrijdag 27 augustus 2010

Hans de Geus: 2e RECESSIE VS bijna onvermijdelijk

[...]

Het is angstwekkend hoe precies, achteraf gezien, de cijfers van Consumer Metrics Institute de dip van 2008 voorspelden. Te zien is dat de consumentenindex nu behoorlijk terug zakt. De index lijkt een goede voorspeller van de ontwikkeling van het bbp van de VS, aldus Hans de Geus. Een tweede RECESSIE, oftewel een double dip, lijkt bijna niet meer te vermijden.

Lees verder op rtl[z]
Geplaatst op: vrijdag 27 augustus 2010

Aandelenmarkten zullen in elkaar storten als het kaartenhuis dat ze zijn

Beleggers bereiden zich best voor op een nieuw bloedbad op de aandelenmarkten. Dat zegt Albert Edwards, een strateeg bij de Franse bank Société Générale.

Volgens Edwards zijn beleggers te hoopvol gestemd en zijn aandelen -vooral in de VS- overgewaardeerd. De komende maanden komt daar een eind aan omdat economische data steeds meer in de richting van een double dip RECESSIE wijzen. We gaan dan opnieuw een berenmarkt tegemoet.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 26 augustus 2010

Het financiële kaartenhuis valt in 2011

Gerespecteerd econoom Albert Edwards van Société Générale steekt opnieuw zijn nek uit. De Amerikaanse S&P-500 index zou volgend jaar wel eens kunnen dalen naar 450 punten, stelt hij. Dat komt neer op een koersval van bijna 60 procent.

Het optimisme onder beleggers doet me denken aan de Black Knight in Monty Python & the Holy Grail, schrijft Edwards donderdag in een ‘analist call’, in het bezit van Zerohedge.com. “De situatie in de VS is veel, veel slechter dan die in Japan 10 jaar geleden”. Edwards verwacht een nieuwe RECESSIE, een derde grote bear market en koersen die terugvallen naar waarderingen in 1982.

Lees verder op Blikopdebeurs.com
Geplaatst op: dinsdag 17 augustus 2010

Jim Rogers: Ik geloof niet in aandelen, wel in grondstoffen

Vreest u dat we voor een tweede RECESSIE staan?

“Ik ben er nog niet van overtuigd of we wel helemaal uit de eerste RECESSIE zijn. De financiële markten staan nog tegenover grotere moeilijkheden. Ik zie niet in hoe je een probleem van te veel consumptie en oplopende schulden kan oplossen met… meer consumptie en meer schulden. Over de hele wereld gaan overheidsschulden fors de hoogte in en wordt er voortdurend geld bijgedrukt. Voor wie dat geld krijgt, zijn de problemen natuurlijk opgelost. Maar het zijn wel anderen die daar een hoge prijs voor moeten betalen en daardoor slechter af zijn dan voorheen.”

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: maandag 16 augustus 2010

De Amerikanen zien een gat en dat heet double dip

Het herstel van de Amerikaanse economie zal trager gaan dan tot nu toe verwacht. Om te voorkomen dat de Verenigde Staten opnieuw in een RECESSIE belanden, heeft het stelsel van Centrale Banken, de Federal Reserve, daarom dinsdag besloten het ruime monetaire beleid te handhaven.  De Fed zal haar balans, nu 2.300 miljard dollar (1.742 miljard euro) groot, niet inkrimpen en houdt de rente voor onbepaalde tijd op ongeveer 0 procent. Het besluit wordt algemeen gezien als een eerste stap op weg naar een nog ruimer monetair beleid, ofwel het aanzetten van de geldpers. 

Lees verder op PlusPost
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs