Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

VS op de rand van een RECESSIE?

Zerohedge vraagt zich nog eens af of de VS nu al in een RECESSIE zit. Wij hebben de laatste maanden eigenlijk ook bijna exclusief tegenvallende cijfers opgemerkt, voor de Amerikaanse economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

EU: een economisch herstel, maar dan zonder jobs... hoe langer politici het tolereren, hoe erger het wordt

Ook nadat het volledige effect van het QE-programma van de Europese Centrale Bank voelbaar zal zijn, zal 1 op 10 Europeanen nog steeds zonder werk zitten. Dat blijkt uit een studie van de ECB die de Financial Times  kon inkijken. Ondanks alle hoera-berichten die momenteel de ronde doen over het eindelijk ingezette economische herstel in de eurozone zullen degenen die de voorbije jaren hardst door de RECESSIE en de economische stagnering getroffen werden weinig verbetering ondervinden.

11,2% van het werknemersbestand in de eurozone zit vandaag zonder job en weinig economen denken dat het herstel daar verandering in zal brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Creëert economische RECESSIE een beter gevormde bevolking?

De voorbije economische RECESSIE heeft in de Verenigde Staten veel jongeren aangezet om alsnog universitaire studies aan te vatten. Daarmee wordt de trend van de voorbije eeuw verder gezet, want elke economische crisis sinds het begin van de jaren zestig is een stimulans gebleken voor het hoger onderwijs. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Opgemerkt wordt dat een RECESSIE de relatieve kost van het hoger onderwijs doet afnemen. Dat leidt er volgens de onderzoekers toe dat jongeren in tijden van crisis, ondanks verhoogde studiekosten, toch sneller voor hoger onderwijs zullen kiezen als alternatief voor de onzekere arbeidsmarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Waarom nagenoeg iedereen denkt tot de middenklasse te behoren

Uit onderzoeken in de Verenigde Staten blijkt keer op keer dat mensen met een hoog inkomen zichzelf tot de middenklasse rekenen. Tegelijk blijkt ook een opvallend beperkt aantal mensen zichzelf tot de lagere klasse te rekenen. Maar als 87 procent van de bevolking zichzelf bij de middenklasse rekent, wat betekent dat begrip dan nog?

De website Vox boog zich over deze vraag op basis van een rapport van het Pew Research Center over de Amerikaanse economie na de RECESSIE. Vox concludeert dat er een kloof bestaat tussen het beeld dat mensen van een leven in de middenklasse hebben en het gemiddelde inkomen. Om te voldoen aan het middenklasse-ideaal moet men soms behoorlijk rijk zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Verrassing? Meest teleurstellende economie ter wereld is... de Amerikaanse

De Amerikaanse economische data - door Bloomberg verzameld in de ECO U.S. Surprise Index - scoren hun slechtste maand sinds 2009, toen de economie in een diepe RECESSIE verkeerde. Slechts één gegeven ontsnapt aan de malaise: de werkgelegenheid. In februari werden nog eens 295.000 jobs gecreëerd, de voorbije vier maanden zelfs 1,2 miljoen, wat wijst op een herstellende arbeidsmarkt.

Alle overige indicatoren staan op rood: zowel persoonlijke inkomens als uitgaven, productie, autoverkopen, fabrieksorders en retailverkopen scoren zwak.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$