Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Centrale bankiers en ministers van Financiën zijn ongerust terwijl aandelenmarkten record na record verpulveren

Een wat vreemde sfeer domineerde het voorbije weekeinde de samenkomst van ministers van Financiën en centrale bankiers in Washington. Terwijl op de aandelenmarkten de euforie blijft aanhouden, werd in Washington vooral ongerustheid opgetekend: de wereldeconomie komt maar niet uit de crisis en het herstel is amper die naam waardig.

De situatie kan als volgt worden samengevat: centrale bankiers gaven politici een prachtig cadeau, want ze pompten miljarden in de economie teneinde hen de tijd te geven om structurele en drastische hervormingen door te te voeren. Maar het gros van de landen deed niets - met waarschijnlijk Frankrijk als duidelijkste voorbeeld - en net daarom duikt nu opnieuw de term ‘RECESSIE’ op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 april 2015

IJsland wil de macht om geld te creëren afpakken van de banken

De overheid in IJsland bestudeert een revolutionair voorstel, een idee dat in de meeste westerse landen onmogelijk wordt geacht. Het wil namelijk de macht om geld te creëren afnemen van de banken en het overdragen aan de centrale bank.

IJsland was het enige westerse land dat tijdens de financiële crisis de middenvinger durfde op te steken naar de banken. Het vervolgde zelfs de bankiers die verantwoordelijk waren voor de diepe crisis van het land. IJsland geraakte in een diepe RECESSIE, maar kwam er sterker terug uit omdat het rationeel juiste beslissingen durfde te nemen.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Italië dit jaar uit RECESSIE

Italië verwacht dat er dit jaar een eind komt aan de langste naoorlogse RECESSIE in de derde economie van de eurozone, waarna de groei in de komende twee jaar in een versneld tempo komt.

Rome verwacht dat de economie van het land dit jaar met 0,7% groeit, na drie achtereenvolgende jaren waarin de Italiaanse economie op jaarbasis kromp. In 2016 en 2017 moet de economie met respectievelijk 1,4% en 1,5% aandikken.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

VS op de rand van een RECESSIE?

Zerohedge vraagt zich nog eens af of de VS nu al in een RECESSIE zit. Wij hebben de laatste maanden eigenlijk ook bijna exclusief tegenvallende cijfers opgemerkt, voor de Amerikaanse economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

EU: een economisch herstel, maar dan zonder jobs... hoe langer politici het tolereren, hoe erger het wordt

Ook nadat het volledige effect van het QE-programma van de Europese Centrale Bank voelbaar zal zijn, zal 1 op 10 Europeanen nog steeds zonder werk zitten. Dat blijkt uit een studie van de ECB die de Financial Times  kon inkijken. Ondanks alle hoera-berichten die momenteel de ronde doen over het eindelijk ingezette economische herstel in de eurozone zullen degenen die de voorbije jaren hardst door de RECESSIE en de economische stagnering getroffen werden weinig verbetering ondervinden.

11,2% van het werknemersbestand in de eurozone zit vandaag zonder job en weinig economen denken dat het herstel daar verandering in zal brengen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$