Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 171 tot 175
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Italië dit jaar uit RECESSIE

Italië verwacht dat er dit jaar een eind komt aan de langste naoorlogse RECESSIE in de derde economie van de eurozone, waarna de groei in de komende twee jaar in een versneld tempo komt.

Rome verwacht dat de economie van het land dit jaar met 0,7% groeit, na drie achtereenvolgende jaren waarin de Italiaanse economie op jaarbasis kromp. In 2016 en 2017 moet de economie met respectievelijk 1,4% en 1,5% aandikken.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

VS op de rand van een RECESSIE?

Zerohedge vraagt zich nog eens af of de VS nu al in een RECESSIE zit. Wij hebben de laatste maanden eigenlijk ook bijna exclusief tegenvallende cijfers opgemerkt, voor de Amerikaanse economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 maart 2015

EU: een economisch herstel, maar dan zonder jobs... hoe langer politici het tolereren, hoe erger het wordt

Ook nadat het volledige effect van het QE-programma van de Europese Centrale Bank voelbaar zal zijn, zal 1 op 10 Europeanen nog steeds zonder werk zitten. Dat blijkt uit een studie van de ECB die de Financial Times  kon inkijken. Ondanks alle hoera-berichten die momenteel de ronde doen over het eindelijk ingezette economische herstel in de eurozone zullen degenen die de voorbije jaren hardst door de RECESSIE en de economische stagnering getroffen werden weinig verbetering ondervinden.

11,2% van het werknemersbestand in de eurozone zit vandaag zonder job en weinig economen denken dat het herstel daar verandering in zal brengen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 maart 2015

Creëert economische RECESSIE een beter gevormde bevolking?

De voorbije economische RECESSIE heeft in de Verenigde Staten veel jongeren aangezet om alsnog universitaire studies aan te vatten. Daarmee wordt de trend van de voorbije eeuw verder gezet, want elke economische crisis sinds het begin van de jaren zestig is een stimulans gebleken voor het hoger onderwijs. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Opgemerkt wordt dat een RECESSIE de relatieve kost van het hoger onderwijs doet afnemen. Dat leidt er volgens de onderzoekers toe dat jongeren in tijden van crisis, ondanks verhoogde studiekosten, toch sneller voor hoger onderwijs zullen kiezen als alternatief voor de onzekere arbeidsmarkt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 maart 2015

Waarom nagenoeg iedereen denkt tot de middenklasse te behoren

Uit onderzoeken in de Verenigde Staten blijkt keer op keer dat mensen met een hoog inkomen zichzelf tot de middenklasse rekenen. Tegelijk blijkt ook een opvallend beperkt aantal mensen zichzelf tot de lagere klasse te rekenen. Maar als 87 procent van de bevolking zichzelf bij de middenklasse rekent, wat betekent dat begrip dan nog?

De website Vox boog zich over deze vraag op basis van een rapport van het Pew Research Center over de Amerikaanse economie na de RECESSIE. Vox concludeert dat er een kloof bestaat tussen het beeld dat mensen van een leven in de middenklasse hebben en het gemiddelde inkomen. Om te voldoen aan het middenklasse-ideaal moet men soms behoorlijk rijk zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$