Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1005 artikelen gevonden. Artikel 281 tot 285
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 20 april 2014

Hoe nauwkeurig zijn de voorspellingen van economen?

Economen hebben een slechte reputatie als het over voorspellingen gaat, dat blijkt uit een onderzoek van VOX. "Economen kunnen misschien een lichte groei voorspellen, maar hun expertise om een RECESSIE te voorspellen is vrij beperkt" stellen de onderzoekers.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

'Duitsland zal tegen het eind van het jaar flirten met een RECESSIE'

Europa wordt in mei met de grootste electorale uitdaging sinds de jaren 1970 geconfronteerd, nu de kloof tussen de Europese kiezers en hun pro-EU-politici groter is dan ooit. Na de verkiezingen voor het Europese parlement in mei valt te verwachten dat EU-sceptische partijen een van de grootste blokken zullen vormen in het nieuwe Europese parlement. Als Brussel naar de Europese kiezers luistert, zou dit een beslissend keerpunt kunnen worden voor het falende EU-experiment, zelfs als de politieke status quo vooralsnog vermoedelijk de overhand zal houden.

"De economische vooruitzichten voor Spanje, Portugal en Griekenland lijken weliswaar te verbeteren, maar dit is in feite onderdeel van een interne overdracht van problemen van deze ‘Club Med’-landen naar Frankrijk en binnenkort Duitsland, dat waarschijnlijk tegen het eind van het jaar zal flirten met een RECESSIE. Frankrijk en Duitsland zullen vermoedelijk ook hinder ondervinden van een afnemende export, vooral van luxeproducten, aangezien de Aziatische groei afkoelt."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Eén schok is voldoende voor een nieuwe RECESSIE

Al jarenlang voorspellen economen dat de economie uit de RECESSIE zal raken. We zien inderdaad verbetering in verschillende economieën. Toch zijn er momenteel ook vele bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat we in een nieuwe RECESSIE terecht komen.

Economen voorspellen dat de zakelijke investeringen zullen toenemen, de BBP zal groeien, nieuwe banen zullen komen en nog meer prachtige dingen voor de economie. Echter, Albert Edwards en zijn collega’s bij Societe Generale waarschuwen dat deze beloftes niet gaan komen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Wereldbank: Rusland in RECESSIE als Krim-crisis escaleert

Een escalerend conflict met Oekraine kan dit jaar leiden tot een krimpende Russische economie, als Moskou de nodige hervormingen blijft inruilen voor kortetermijncrisismanagement, stelt de Wereldbank woensdag.

Als het conflict verergert, kan er onzekerheid komen bij bedrijven en consumenten in Rusland over economische sancties door de westerse landen en hoe Rusland daarop zal reageren. Dit kan het consumptie- en bedrijfsklimaat verder verslechteren, wat kan leiden tot een daling van het bruto binnenlands product met 1,8%, stelt het rapport van de Wereldbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Amerikaanse economie stevent op een RECESSIE af

De meeste waarnemers zijn relatief optimistisch over de Amerikaanse economie. Deze is aan de beterhand en deze positieve trend zou zich in de resterende maanden van 2014 moeten verder zetten. Maar links en rechts weerklinken er toch dissonante geluiden, niet iedereen bekijkt de zaken door een roze bril.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$