Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 281 tot 285
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Eén schok is voldoende voor een nieuwe RECESSIE

Al jarenlang voorspellen economen dat de economie uit de RECESSIE zal raken. We zien inderdaad verbetering in verschillende economieën. Toch zijn er momenteel ook vele bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat we in een nieuwe RECESSIE terecht komen.

Economen voorspellen dat de zakelijke investeringen zullen toenemen, de BBP zal groeien, nieuwe banen zullen komen en nog meer prachtige dingen voor de economie. Echter, Albert Edwards en zijn collega’s bij Societe Generale waarschuwen dat deze beloftes niet gaan komen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

Wereldbank: Rusland in RECESSIE als Krim-crisis escaleert

Een escalerend conflict met Oekraine kan dit jaar leiden tot een krimpende Russische economie, als Moskou de nodige hervormingen blijft inruilen voor kortetermijncrisismanagement, stelt de Wereldbank woensdag.

Als het conflict verergert, kan er onzekerheid komen bij bedrijven en consumenten in Rusland over economische sancties door de westerse landen en hoe Rusland daarop zal reageren. Dit kan het consumptie- en bedrijfsklimaat verder verslechteren, wat kan leiden tot een daling van het bruto binnenlands product met 1,8%, stelt het rapport van de Wereldbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Amerikaanse economie stevent op een RECESSIE af

De meeste waarnemers zijn relatief optimistisch over de Amerikaanse economie. Deze is aan de beterhand en deze positieve trend zou zich in de resterende maanden van 2014 moeten verder zetten. Maar links en rechts weerklinken er toch dissonante geluiden, niet iedereen bekijkt de zaken door een roze bril.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Eurasia Group waarschuwt voor risico’s

Voor het eerst sinds 2008 lijken de geopolitieke gevaren weer groter te zijn geworden dan de economische. Economisch is de wereld aan de beterhand, de RECESSIE is inmiddels verleden tijd geworden, maar op geopolitiek vlak rommelt het nog steeds langs alle kanten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Fed maakt zich zorgen over effect tapering

De Fed is er toch niet helemaal gerust op: het effect van ‘tapering.‘ Sterker nog, er bestaan grote zorgen over de mogelijk onbedoelde gevolgen van de afbouw van het massieve steunprogramma van de centrale bank.

Philadelphia Federal Reserve President Charles Plosser toont zich ‘erg bezorgd over potentieel onbedoelde gevolgen van het quantitative easing programma en de afbouw daarvan.’ Plosser gaf in een interview met een Amerikaanse zakenzender te kennen dat de VS nog steeds last heeft van ‘blijvende effecten van de zware RECESSIE en mogelijk nooit meer terugkeert naar groeipercentages van weleer.’Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$