Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1001 artikelen gevonden. Artikel 291 tot 295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

UPDATE: Goud

De nieuwe voorzitster van de Fed, Janet Yellen, wordt op dit ogenblik op de grill gelegd door de Senate Banking Committee. De eerste woorden van Yellen zijn nog niet goed uitgesproken, of de prijs van goud maakt een stevige sprong.

Het werd snel duidelijk dat er geen drastische wijzigingen zullen komen in het bestaande beleid van de Fed inzake QE. Als de economie aantrekt, zal QE stelselmatig afgebouwd worden. Maar moest een RECESSIE opnieuw opduiken, dan zal Yellen terug de monetaire geldkraan opendraaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Ondertussen in de Eurozone

De Eurozone heeft voor het moment de langslepende RECESSIE weliswaar achter zich gelaten, maar structurele oplossingen laten op zich wachten. Mogelijk dat daar deze week verandering in komt.

Beleggers opgelet: deze week vindt er de jaarlijkse Reuters Eurozone bijeenkomst plaats, van 10 – 13 februari.Dan komen er tal van ministers van financiën, premiers, presidenten, centrale bankiers en Brusselse bobo’s bij elkaar. En als dergelijke top meetings gehouden wordt, is het altijd oppassen geblazen: voor iedereen die woont, werkt en leeft binnen de Eurozone, maar zeker ook voor beleggers en spaarders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Een volgende RECESSIE kan de wereld niet aan

De volgende RECESSIE zal de westerse economie zonder twijfel in deflatie storten. De rentevoeten zijn nog steeds veel te laag waardoor er geen buffer is om een achteruitgang van de economie op te vangen. De helft van de wereld is een accident verwijderd van deflatie, aldus Ambrose Evans-Pritchard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Deze grafieken bewijzen dat onze Europese leiders slapen

De Europese leiders zijn er meestal als de kippen bij om aan te kondigen dat de Europese crisis achter ons ligt, niets is echter minder waar. 2013 was een goed jaar voor Europese aandelen, het was het jaar waarin de RECESSIE definitief achter ons werd gelaten en het jaar waarin de werkloosheid niet verder toenam, klinkt goed allemaal. Maar dit wil nog lang niet zeggen dat de Europese crisis voorbij is.

Mario Draghi liet onlangs weten dat de economische groei stilaan terugkeert en dat we een keerpunt hebben bereikt in de crisis. Onderstaande grafieken laten echter iets anders zien. Europa gaat er nog steeds van uit dat het zal kunnen terugkeren naar het groeiritme van voor de crisis. Zo zal men echter bedrogen uitkomen. Europa zal al blij mogen zijn als ze überhaupt kunnen groeien. Een groeiende economie heeft namelijk stijgende winsten nodig bij zijn bedrijven. Deze grafiek van

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

7 onacceptabele statistieken over de toenemende Spaanse werkloosheid

De Spaanse economie herstelt sneller dan gedacht van de diepe RECESSIE van de afgelopen jaren, meldde het IMF eerder deze week. De kans dat het herstel duurzaam is neemt toe, omdat ook de binnenlandse vraag weer toeneemt. Maar de werkloosheid blijft echter nog jarenlang “onaccceptabel hoog”, aldus een woordvoerder.

De Spaanse krant La Voz de Galica verzamelde 7 shockerende statistieken over de Spaanse werkloosheid:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$