Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1003 artikelen gevonden. Artikel 291 tot 295
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Er is een land in de eurozone dat een Triple-A rating heeft en aan de vooravond van zijn derde RECESSIE in 6 jaar staat

Staat Finland, een van de weinige landen in de wereld dat kan rekenen op een AAA-rating van de drie grote kredietbeoordelaars (S&P, Moody's & Fitch), aan de vooravond van een derde RECESSIE in zes jaar? Dat is alleszins de conclusie die getrokken kan worden wanneer de laatste gegevens van de Finse centrale bank worden geanalyseerd, want ook in het laatste kwartaal van 2013 kromp de Finse economie alweer met 0,8%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 februari 2014

'Braziliaanse economie in RECESSIE'

De Braziliaanse economie is in de laatste 3 maanden van vorig jaar voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gekrompen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

UPDATE: Goud

De nieuwe voorzitster van de Fed, Janet Yellen, wordt op dit ogenblik op de grill gelegd door de Senate Banking Committee. De eerste woorden van Yellen zijn nog niet goed uitgesproken, of de prijs van goud maakt een stevige sprong.

Het werd snel duidelijk dat er geen drastische wijzigingen zullen komen in het bestaande beleid van de Fed inzake QE. Als de economie aantrekt, zal QE stelselmatig afgebouwd worden. Maar moest een RECESSIE opnieuw opduiken, dan zal Yellen terug de monetaire geldkraan opendraaien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 februari 2014

Ondertussen in de Eurozone

De Eurozone heeft voor het moment de langslepende RECESSIE weliswaar achter zich gelaten, maar structurele oplossingen laten op zich wachten. Mogelijk dat daar deze week verandering in komt.

Beleggers opgelet: deze week vindt er de jaarlijkse Reuters Eurozone bijeenkomst plaats, van 10 – 13 februari.Dan komen er tal van ministers van financiën, premiers, presidenten, centrale bankiers en Brusselse bobo’s bij elkaar. En als dergelijke top meetings gehouden wordt, is het altijd oppassen geblazen: voor iedereen die woont, werkt en leeft binnen de Eurozone, maar zeker ook voor beleggers en spaarders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Een volgende RECESSIE kan de wereld niet aan

De volgende RECESSIE zal de westerse economie zonder twijfel in deflatie storten. De rentevoeten zijn nog steeds veel te laag waardoor er geen buffer is om een achteruitgang van de economie op te vangen. De helft van de wereld is een accident verwijderd van deflatie, aldus Ambrose Evans-Pritchard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$