Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1006 artikelen gevonden. Artikel 401 tot 405
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

‘Euro staat te hoog voor RECESSIE

De euro is van alle valuta van ontwikkelde landen dit jaar het hardst in waarde gestegen. In 2013 steeg de Europese munt met 4,6 procent ten opzichte van de dollar, ruimschoots meer dan de Zweedse kroon die met een koersstijging van 3,1 procent op plek 2 staat, zo blijkt uit een berekening van persbureau Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Aan 22 jaar groei zonder RECESSIE lijkt nu een einde te komen

Albert Edwards van Société Générale ziet een einde komen aan een groei van 22 jaar zonder RECESSIE voor Australië. Het bbp groeide in het 4e kwartaal 2012 en het 1e kwartaal 2013 nog met 0,6 %, maar dat was nog dankzij de grondstofsector en deze sector wacht een serieuze vertraging door de afkoeling van de Chinese economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Pimco ziet grote kans op wereldwijde RECESSIE

Van tijd tot tijd komt de wereld in een RECESSIE terecht. Dit is een normaal economisch fenomeen. De kans is momenteel groter dan 60 procent dat we binnen drie tot vijf jaar een nieuwe wereldwijde RECESSIE zullen beleven, dat zegt asset-allocatiespecialist Saumil Parikh van Pimco. Een globale RECESSIE wordt meestal aanzien als de globale economische groei minder dan 2 procent bedraagt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Vrije val van de Europese economie tot stilstand gebracht

De 1ste signalen dienen zich aan dat de Europese economie het iets beter stelt. Voorlopig betreft het nog prille signalen zoals een lichte verbetering in de Britse dienstensector. Bovendien krijgen landen als Spanje ook weer wat meer zuurstof om ruimer te kunnen ademen.

Maar veilig thuis zijn we zeker nog niet, dat werd aangetoond door de Markit purchasing managers indexes (PMIs), de index van de aankoopmanagers in de Euro-zone. Deze index gaf aan dat de RECESSIE nog niet achter de rug is, dit kwartaal kan nog moeilijk worden.

Kijken naar de Fed

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Wanneer houdt deze RECESSIE nou eens op?

Nog even doorbijten, pas dan wordt het mogelijk langzaamaan weer beter. De boodschap die De Nederlandsche Bank (DNB) gisteren naar buiten bracht over de verwachte ontwikkeling van de economie, is opnieuw flink somberder dan verwacht.

En de kans is groot dat ook deze voorspellingen weer te rooskleurig blijken, zo laat DNB zelf doorschemeren. Het kabinet wacht een zware opgave: om het begrotingstekort binnen de normen te houden, moet het tot 8 miljard euro extra bezuinigen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$