Nieuws / Artikelen met het woord

recessie

1004 artikelen gevonden. Artikel 416 tot 420
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Overheidstekort in de Verenigde Staten daalt snel

Sinds de RECESSIE officieel eindigde vier jaar geleden, leed de Amerikaanse overheid jaarlijks een tekort van $ 1 biljoen of meer. Maar dit tekort daalt, en het daalt snel. Voor dit fiscaal jaar, dat eindigt op 30 september, verwacht men een tekort van $ 642 miljard. Dit is $ 200 miljard lager dan de schattingen van 3 maanden geleden en nog maar 4 % van het bbp, aldus

Enkele jaren geleden piekte het overheidstekort nog op 10 % van het bbp. Voor volgend jaar wordt nu een tekort van 2,1 % voorspeld. Dit is volgens economen een houdbaar tekort op de lange termijn. Deze economen waarschuwen wel dat het tekort niet te snel mag dalen. Dit kan een negatief effect hebben op de tewerkstelling en de economische heropleving in de kiem smoren.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

Aan deze grafiek kun je zien hoe slecht de euro voor ons is

In 2008 en 2009 was de hele wereld in RECESSIE, na de val van Lehman Brothers. Maar in de rest van de wereld is de crisis langzaam aan overwonnen. In Japan gaat het goed, in Afrika uitstekend, in Aziƫ heel behoorlijk en in de VS opmerkelijk voorspoedig. Alleen Europa, met onze eurocrisis, blijft sterk achter en glijdt alweer in een RECESSIE.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Griekse economie krimpt opnieuw met 5,3 procent op jaarbasis

De RECESSIE die Griekenland ondertussen zes jaar treft, zet zich voort, maar vertraagt wel. Het bruto binnenlands product (bbp) van het Zuid-Europese land is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gekrompen met 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt de Griekse statistiekdienst Elstat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Langste RECESSIE ooit in eurozone

De economieƫn van de eurolanden zijn in het eerste kwartaal met gemiddeld 0,2 procent gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Moody's: herstel economie verliest vaart

Het herstel van de wereldeconomie verliest vaart doordat de RECESSIE in de eurozone dieper en langduriger is dan verwacht. Dat stelde kredietbeoordelaar Moody's woensdag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$